dobro,to jeste,ali poenta je u tome sto obicni smrtnici moraju da grebu folije sa stakala po ulici dok gospoda ciji je komsija pandur i slicni voze sa zatamnjenim staklima bez problema
Ajde sta ste se okomili na folije. I ja kad vozim gledam kroz staklo auta ispred mene i stvarno mnogo znaci,pogotovo kod obilazenja,ali nikad necu reci da folije treba zabraniti.Meni kao vozacu ni malo ne smetaju,a to je najvaznije! Treba oduzeti dozvole kretenima koji ne znaju da voze,a takvih je 80% na putevima..........pustite folije,ima mnogo gorih stvari.
vecina privatnih auta policajaca zatamnjena skroz, to je da covjek ostane bez rijeci
nedostatak pravne drzave, postovanja zakona.
zao mi je da kazem (nije mozda ni mesto) , ali CG je jedna od retkih preostalih zemalja gde nije taknut ex komunisticki sistem vlasti i organizacije drzave...nacina kako se upravlja a pod tim mislim i jednaka primena zakona. (koliko mogu ovako spolja da primetim iz raznih izvora direktno i indirektno).
ni ovde nije puno odmaklo na tom planu, ali nesto bar jeste i tako drasticne pojave koje ti opisujes su (ipak) samo ruzna proslost.
resice i te anomalije tranzicija...evo i kod nas posle 60godina pravo odbrane privatne svojine postaje jace od zabrane da se ista brani. ( i vise ne stite lopovi).
Veceras 3 policisle greske(krsenje zakon) kojima sam prisutvovao:
1:Vozeci putem sa ogranicenjem od 60km sustize me vozilo koje ide brze od mene dupala traka u pitanju ne propustam ga naravno,unutra pandur u uniformi i neki som u civili,pri obilazenju gledaju me ko mulci
2;Ista ekipa ubzzava na 80km dolazimo do mesta gde je ogranicenje 40,vozim iza njih,tu bivaju zaustavljeni od policiske ekipe sa radarom,ali ih isti pusta nakon 10secundi
3:Vracajuci se iz grada obilazi me MB Slon velikom brzinom,ja sam isao 65km,na semaforu stajem i srecem ekipu sa radarom,malo caskanje i saznajem da su isli 160km i da je "kolega".naravno nije ih jedva izbegao da ga ne puknu.Naravno otisao je i tu sam dobio informaciju da su to mozda oni "neki" iz neke delegacije sto me dovodi do saznanja da tim putem vozim 160+ i da ja budem delegat
Inace za sve ovo imam dokaza fotke i zapisane tablice samo tesko je to dokazati,mislim ja ih nisam mogao snimiti radarom,svedoke nemam
Naravoučenije....ako misliš da brzo voziš, završi policijsku akademiju ili se priključi nekoj delegaciji......po mogućstvu sa nekim stranim komplikovanim nazivom ili dugom skraćenicom
Comment