Misljenje o saobracajnoj policiji, (pr)ocena...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

To nije veca guzva na Ustanickoj nego rasulo. Ako se ide ka gradu, ceka se po 3, 4 semafora da bi se prosla raskrsnica sa V.Ilica.

Zbog te pametne regulacije saobracaja ja najcesce idem okolo, pa na auto ulazim u kontri, sa bivse taxi pumpe.

BTW, to im je jedna od najomiljenijih raskrsnica za vezbu, najbliza je Ljermontovoj.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• HotDog
      CBC Senator XXL
      • 06.05.2005
      • 965
      • BSG 75 (011)

E sad sam primetio da se bave intenzivno novim sportom, parkiraju se u choporima na prelazima bez peshackog, pa skupljaju ljude ko guske na gomilu, uzmu licne karte i uzmu par desetina k dinusa za sat dva. Nije da podrzavam prelazak van pesackog, ali to su mesta na kojima je prilicno glupo sto nema pesackog.

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Pa mora na neki nacin da se popuni licni i drzavni budzet. Bolji su u naplati od Dinkica...
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• shelle
          CBC Početnik
          • 08.11.2007
          • 1
          • lele

Evo mog slucaja(jos nedovrsenog):
          Sve dosad sam kaznjavan zbog pojasa, kojeg stvarno veoma retko vezujem, ali sad sam suocen sa prijavom.
          na izlasku iz krivine obilazimo traktor JUGO ispred mene i ja.
          Na raskrsnici nas zaustavlja saobracajac svu trojicu i prvo prilazi traktoru i pusta ga a onda dolazi do mene i kaze mi da sam pretekao traktor na punoj liniji(u pitanju je koska i linije su slabo uocljive).Ja se branim da je traktor veoma spor i da je to "obilazenje".Policajac zove kolegu koji je do tada razgovarao s nekim covekom i sve vreme bio okrenut ledjima,i nesto se dosaptavaju."kolega" prilazi sa mojim dokumentima i pocinje zapisnik.na kraju mi daje da potpisem zapisnik(bez citanja i pitanja za primedbe)sto ja odbijam da potpisem.Dobijam zapisnik i odlazim.
          Posle sam kuci uzeo da procitam taj zapisnik u kome je pisalo da sam preticao traktor u nepreglednoj krivini.Za svedoka ima i vozaca traktora(na koga sam pre toga samo bacio pogled ali dovoljno da vidim coveka).
          Kod sudije za prekrsaj kazem da sam obisao traktor ali ne u krivini nego na pravom delu puta, i trazim suocenje i da pozovu svedoka(vozaca traktora) sto sudija i cini ali mi je vec rekao da su oni policajci i da se njima veruje uvek jer su duzni da govore istinu i da zna da i njih jure staresine i da moja zena i tasta koje su bile samnom u vozilu nemogu da budu svedoci.
          Na suocenu koje je bilo zakazano za 14.00 H dolazim deset minuta ranije i cekam prozivku. U 14 h izilaze doticni policajci i "svedok" jer su zavrsili sa davanjem izjava i sudija me tada ugledao kod vrata i zove me unutra i naravno i njih.
          I sada pocinju moje muke:
          Policajci se drze da su oba opazili moj prekrsaj(iako je jedan vec razgovarao sa nekom osobom-znaci laze)ali sad i svedok koga ja uopste ne poznajem (vozac traktora je bio stariji puniji covek dok je ovaj bio mladji i mnogo vitkiji) tvrdi da sam ga ja pretekao u krivini tacno 50 metara pre znaka na raskrsnici i da nije bilo drugog vozila.
          Sudija mi kaze da su svi trojca rekli isto i da nema razloga da im ne veruje i da moram da potpisem zapisnik i da ce mi poslati resenje.
          Samo sam hteo istinu.Inace ovo mi je prvi put kod sudije i nisam znao sta da radim.
          ZNACI:
          Ne potpisujte nista
          Nalazite lazne svedoke
          Uzimajte podatke od svih koji su u blizini i koji su kaznjeni
          LAZITE I VI I VARAJTE JER SAMO TAKO SE MOZETE ODBRANITI.

p.s.Inace imam snimljene delove razgovora na MP3 plejeru.
          (nisam snimao od pocetka ko da se seti toga kada se oseca ko da ide na streljanje)

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Klasicna situacija nista novo i nista sto se ne desava svakog dana,zato ja vadim crvenu po defaultu kad naidjem na take probleme(mislim to mi je zadnja solucija)

Comment

• jovan30
              CBC Senator
              • 07.05.2006
              • 322
              • Beograd

Pazi se sa tim snimkom. Neovlasceno snimanje razgovora je protiv zakonito. To vazi i za snimanje telefonskih razgovora i svih drugih. Prakticno da bi nesto uradio osoba koju snimas mora da ima saglasnost da je ti snimas.
              Glupost je znam, ali tako je. To mu se vodi pod spijuniranje ili tako nekako.

Comment

• NemaN
                CBC Senator XXL
                • 29.11.2004
                • 1560
                • munze

napisao sam 1 ali napisacu ponovo ako on kaze da ima svedoka vi recite da imate 10 ako on kaze da ima 15 vi recite da imate 30...naravno oni su krenuli na svadbu i usput im se pokvario autobus bash na toj krivini i slucajno su sve videli
                I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• sergeant
                  CBC Član
                  • 07.11.2007
                  • 23
                  • Prijedor

"Danas svaka stoka moz da nadje dva svedoka"

Bora Corba

Comment

• MOSLER
                    CBC Senator XXL
                    • 27.05.2005
                    • 1064
                    • Niš

Originally posted by jovan30
                    Pazi se sa tim snimkom. Neovlasceno snimanje razgovora je protiv zakonito. To vazi i za snimanje telefonskih razgovora i svih drugih. Prakticno da bi nesto uradio osoba koju snimas mora da ima saglasnost da je ti snimas.
                    Glupost je znam, ali tako je. To mu se vodi pod spijuniranje ili tako nekako.
                    Ne smes da snimas tudj razgovor, a razgovor u kome ti ucestvujues mozes snimati do mile volje

Neovlasceno prisluskivanje ili tonsko snimanje postoji kada se posebnim uredjajima prisluskuje ili tonski snima razgovor ili izjava od strane lica kome taj razgovor,odnosno izjava nije namenjena

Comment

• sergeant
                      CBC Član
                      • 07.11.2007
                      • 23
                      • Prijedor

Ne smijes snimati tudji razgovor u tudjim prostorijama bez naredbe suda. Samo da dodam.
                      A sto se tice saobracajne policije, mogu samo reci da je jako unosno zanimanje. Nacin na koji se kod nas vrsi kontrola saobracaja je poodavno otisao u istoriju. U vecini zapadnih zemalja dokaz je iskljucivo policijski video snimak ( izjava policajca u odredjenim slucajevima) i iz tog razloga ( i bezbjednosti policajaca) vozilo zateceno u prekrsaju se zaustavlja prilazom sa zadnje strane policijskim vozilom, upotrebom sirene i rotacionih svjetala, a samo jos kod nas i u nekim zemljama istrcavaju "drotovi" sa lizalima i dovode u opasnost sebe i druge. Takodje u vecini zemalja kontrola vozila i vozaca se vrsi samo po uocenom prekrsaju, a ne nasumicno i po slobodnoj procjeni policajca, koji po sistemu "i corava koka ubode zrno" pokusava da nadje jel ko neregistrovan ili vozi bez vezanog pojasa. Vozila se po ovom sistemu zaustavljaju u slucaju izvrsenog krivicnog djela radi pronalaska pocinioca, racija ili kada se vrse pojacane kontrole saobracaja sa recimo zadatkom kontrole tehnicke ispravnosti, vazenja saob. dozvole itd. i u toj situaciju zaustavljas cijelu traku, kolonu ili sva vozila iz jednog pravca. Kod nas milicija jos uvijek zaustavlja da te pita "kako si", "imas li papire", "mogu li malo dokumente" "jel sve u redu" ili mjeri brzinu na 100 metara ispred tebe i onda ko sumanuti istrcavaju da te zaustave. Pa kad ga zamalo ne ubijes i stanes nakon 200 metara, on kao ljut i komentar "eeej gospodine pa ppppp" i takve situacije najcesce predju u svadju sa vozacem, jesam te vidio, nisam te vidio, ti lazes na sudu on laze na sudu. I jbg. Da ne govorim o situacijama kad ni sami policajci nisu sigurni jel neko napravio prekrsaj ili ne, pa se onda dogovaraju, aj nek bude ovako. Al sta ces kakva drzava takva i policija. Kad to sve funkcionise ko forma prosirenog sastava rezervne milicije.
                      Zato zivjele videokamere i manje problema svima.

Za autenticnost odgovaram moralno, materijalno, krivicno i disiplinski.
                      Sve navedene rabote provjerene u praksi vise puta u poziciji ovih "drugih".

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

...'' Ne smijes snimati tudji razgovor u tudjim prostorijama bez naredbe suda...''

A, koji smo to mi faktor [ svako od nas ] da bi uopste mogli da dobijemo takvu naredbu ???
                        Nalog....nalog daje sud....ali ne tebi, vec ''nadleznom drzavnom organu'' na njegov zahtev...Taj nalog nije opsti
                        [ kao - snimaj sve sto kaze to lice, koliko god hoces ]...vec tacno odredjen, pocev od vremenskog trajanja, preko tacno odredjene materije u vezi koje je dozvoljeno snimanje...Naravno, uvek se pravi razlika izmedju obicnog slusanja, i snimanja...itd..itd...
                        Svaki razgovor u kojem ti ucestvujes, SMES da snimas...
                        Seti se samo onih snimaka Velje Ilica koji su pusteni na Studiu B, na kojima psuje i spominje pogrdno imena nekih politicara...sigurno nije znao da ga snimaju, a oni su naravno sve to pustili bez ikakvih problema...

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Tema je saobracajna policija, skrenuli ste malo
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Ukoliko krenemo s primerima lose obavljanog posla .. nece biti dovoljno mesta na serveru! Gledam ih svaki dan kako ne rade nista ili bi bilo bolje da ne rade nista.
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sergeant
                              CBC Član
                              • 07.11.2007
                              • 23
                              • Prijedor

Pa da.

Znas onaj, kako saobracajac smanji guzvu na raskrsnici...

Ode na pauzu.

Jbg brale, tako nas zapalo.

Comment

• epi
                                CBC Početnik
                                • 27.02.2008
                                • 6
                                • vrbas

ja krsim zakon

nehvalim se.
                                nemam dozvolu.
                                radim u auto perionici i imam isporuke.
                                moram da vozim automobil i da sam u saobrcaju ako mislim da radim i dalje.
                                pisao sam na drugoj temi o mom nedavnom slucaju, gde me je zaustavio saobracajac i pisao mi kaznu za nevezivanje pojasa. trazio mi dokumenta ja reko da sam zaboravio. oprostio mi kaznu za nenosenje dokumenta.

nisam zadovoljan sa saobracajnom policijom jer ima jos mnogo istih ko ja, a nerade po tom pitanju nista.
                                ne proveravaju vec dosta veruju na rec, bitno im je da napisu neku kaznu i to je to.
                                inace vozim oprezno posto nisu bas jeftina kola koja isporucujem.

privatno nesedam za volan.

bilo bi dobro kad bi se na svaka 3 meseca menjala mesta(gradovi) sluzbe saobracajne policije.

Comment

Working...
                                X