Misljenje o saobracajnoj policiji, (pr)ocena...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Originally posted by Wiz
    Sminkeri
    Potpisujem....
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Da vas podsetim, danas oko Čačka možete da vozite kako želite.Pola smo ih uhapsili a polovina je u bekstvu.....

Comment

• NemanjaNS
        CBC Veteran
        • 26.10.2004
        • 121
        • Novi Sad

Jel zna neko koja su trenutno pravila sto se tice odnosenja vozila paukom? ako se dobro secam ranije je bilo zakace obavestenje na brisace, (pomeriti auto za 15min blabla) pa ako se vozilo ne ukloni u datom roku - odnesu ga.
        Juce mi se nesto ucinilo zanimljivo (& pokvareno) pa ne znam jel u pitanju neka zavera ili je to sad sve po propisima.. Cekam devojku juce u ul Valentina Vodnika (znace novosadisti, odma iza SUPa na bulevaru) inace prilicno uzana ulica ali ljudi stvarno nemaju gde da stanu jer redovnih parking mesta ima mozda 20 (zgrade su novogradnja i ima po 60-80 garsonjera u svakoj, znaci mnooogo vise kola od prostora za parkiranje), i vidim iz daljine ide pandur sa papiricem i fotoaparatom, stavi papir na prvi auto, slika ga iz 2-3 ugla, premesti papir na sledeci auto, slika ga 2-3 puta, i tako skroz do kraja ulice, i onda ode negde dalje.. Otisao sam tako da nisam video da li je kasnije dosao pauk da ih kupi, ali sam video nekoliko puta u zadnjih mesec dana velika ciscenja tu, kada su od jednom u ulici bila i po 2 pauka i nosili vozila redom.
        Samo me zanima (a nadam se da nisam u pravu) - nije valjda da stavi ono obavestenje za uklanjanje vozila samo dok ga slika, i posle odnesu kola prakticno bez upozorenja?
        Jedan klik u Photoshopu i vec smo spremni za Evropu..

Comment

• Corsa
          CBC Senator XXL
          • 22.09.2005
          • 450
          • Beograd

Bre ljudi,gde cete bolju saobracajnu policiju.Ako ste pri kesu,mozete da radite sta hocete i da se izvucete sa sicom u pandurovom dzepu od neke vece kazne

Comment

• Davor
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2005
            • 498
            • Novi Sad

Juče baš stigoh iz Crne Gore i mogu samo da kažem da sam jedva čekao da dođem kući jer mi se smučila milicija.
            Možda će neko misliti da lažem ali od Nikšića do Novog Sada sresti 23 patrole gladnih kerova od kojih u bar 15 je bio radar ne ide mi u glavu,a od njih 23 zaustavilo me 7.
            Krećem iz Nikšića i na jednom delu ogranićenje 60km/h i taman stignem sa 100 da smanjim i ker pruža lizalo i stajem.Kaže mi išao si 81 i to ti je 23evra kazna,ja se napravim blesav i kažem da nisam toliko vozio da sam taman stigao da smanjim,a nije me mogao videti jer je krivina bila a imao je stari radar bez slike.Pitam ga da mi pokaže brzinu kojom sam vozio pošto odma ti daje račun u koje vreme vas zaustavi i broj neki sa brzinom kojom ste vozili,te kolega kaže da je izgubio račun ja mu kažem kako u Novom Sadu dobijem i sliku i dr. te on meni onako na crnogorskom onako drsko(molim da se niko ne oseća prozvan i uvređen),a što šumnjaš u mene,ti nevjeruješ meni AA,ja reko verujem ali hoću dokaz te koleg kaže pušti ga naiće on meni još koji put i pusti me.
            Jednu sam samo platio kaznu u Višegradu jer sam ušao u selo sa dugim svetlima,a oni bili odmah na ulazu posle krivine i platim mu 5 evra u gvozdenjacima jer ionako ne mogu ih u Srbiji promeniti.

Comment

• Saabo
              Moderator
              • 29.09.2004
              • 1724
              • Vrbas
              • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

??? Nesto mi nije jasno...to sa dugim svetlima? Duga svetla su po Zakonu osnovna svetla, a kratka se pale samo kad se mimoilazis sa drugim vozilom!? Ufff... a mozda nisam u pravu za to...
              SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

mozda si u pravu ali i u naselju su zabranjena duga svetla

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Duga svetla su po Zakonu osnovna svetla
                  valjda oborena.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Uros Piperski
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2005
                    • 2978
                    • Beograd

I ja mislim da su osnovna duga, a oborena se pale da ne bi zaslepljivao ostale ucesnike u saobracaju.
                    Siguran sam da sam to procitao kada sam spremao testove. Za nasenjeno mesto ne znam da li ima razlike

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Davor
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2005
                      • 498
                      • Novi Sad

Kako god bilo,počeo da mi priča priče kako sam učinio strašan prekršaj i ono standardno kerovsko drobljenje kao da je svu pamet sveta popio i zapisao me kod sudije pa kaže doviđenja,ja se setim da imam i sitne evre pa evo da mu platim jer ionako ih kod nas ne mogu promeniti(bar mislim).
                      Koliko se ja sećam u naseljenom mestu se ne mogu koristiti duga svetla samo oborena,a pošto je bila jaka magla i iz nenaseljenog mesta sam ušao u naseljeno i tu me uhvati.

Comment

• shadow
                        CBC Senator XXL
                        • 23.09.2005
                        • 555
                        • Beograd

Da ja vama ispricam sta se meni desilo...

Prosle nedelje, isao sam nekim poslom na dedinje, vracam se kuci, kisa, provlacim se kroz one ulicice, vozim opusteno, bez zurbe...i vidim pandura...ne gleda me, gleda u suprotnom pravcu...odjednom se okrece, i mase mi rukom da stanem...ja u sebi vec pocinjem da psujem...stajem ja, on mi pokazuje da otvorim suvaceva vrata...ja zbunjen sav otvaram vrata...udje lik i sede, pokaze mi legitimaciju i reche "prati ono vozilo"...a iz susedne ulicice izlazi neki golf...pratim ga ja, cjuti pandur, cjutim ja...i muziku sam iskljucio...par puta mi samo rekao da mu se vishe priblizim...golf se parkirao kod nekog kafica...pandur mi samo rekao da produzim i kad smo se sklonili u susednu ulicu, izvadio pare i rekao nesto u fazonu "da se ne drkas..." , ja mu samo rekao da nema potrebe, on se zahvali i ode...

Tetak, ti si izgleda u tim krugovima, koga sam ja to povezao? Ko ima ovlascenje za ovakve akcije?
                        My crew is all fired up
                        Y'all better just wise up

Comment

• Lucky
                          CBC Veteran
                          • 08.12.2004
                          • 184
                          • Prokuplje

Originally posted by shadow
                          Da ja vama ispricam sta se meni desilo...

Prosle nedelje, isao sam nekim poslom na dedinje, vracam se kuci, kisa, provlacim se kroz one ulicice, vozim opusteno, bez zurbe...i vidim pandura...ne gleda me, gleda u suprotnom pravcu...odjednom se okrece, i mase mi rukom da stanem...ja u sebi vec pocinjem da psujem...stajem ja, on mi pokazuje da otvorim suvaceva vrata...ja zbunjen sav otvaram vrata...udje lik i sede, pokaze mi legitimaciju i reche "prati ono vozilo"...a iz susedne ulicice izlazi neki golf...pratim ga ja, cjuti pandur, cjutim ja...i muziku sam iskljucio...par puta mi samo rekao da mu se vishe priblizim...golf se parkirao kod nekog kafica...pandur mi samo rekao da produzim i kad smo se sklonili u susednu ulicu, izvadio pare i rekao nesto u fazonu "da se ne drkas..." , ja mu samo rekao da nema potrebe, on se zahvali i ode...

Tetak, ti si izgleda u tim krugovima, koga sam ja to povezao? Ko ima ovlascenje za ovakve akcije?

Zakon o unutrasnjim poslovima

Član 25.

Radi hvatanja učinioca krivičnog dela koga neposredno goni, radi prevoženja do najbliže zdravstvene organizacije žrtve krivičnog dela, saobraćajnog udesa i drugog nesrećnog slučaja, ovlašćeno službeno lice ima pravo da se posluži sredstvima veza i saobraćajnim sredstvima drugog organa, pravnog lica ili građanina ,ukoliko ne može na drugi način da uspostavi vezu, odnosno da izvrši prevoz.

Ovlašćeno službeno lice dužno je radi naknade stvarnih troškova, na zahtev, da izda potvrdu o upotrebi sredstva veze, odnosno saobraćajnog sredstva.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Znaš kad bi mu ja to uradio? Kad na onoj stvari izraste nokat a taj zakon može da turi tamo gde sunce nikad ne sija.

Mislim šta ako onaj praćeni malko zapuca recimo?
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

Niko nije ni rekao da policajca moraš lično da voziš.Umeju oni to i sami....jednostavno, ovlašćenje predvidja uzimanje vozila radi obavljanja službene potrebe i ne samo vozila nego i sredstva veze.Znači Doro kada te neki ovakav lik zaustavi ostavi mu auto sa uključenim motorom, mobilni telefon obavezno a bilo bi zaista bezobrazno da nemaš punu bocu gasa(pošto znam da uopšte nemaš rezervoar za benzin)!

Comment

• Wartburg
                                CBC Senator XXL
                                • 01.02.2005
                                • 663

Ne verujem i da bi mu Senka stao da je znao o cemu je rec.

Comment

Working...
                                X