Misljenje o saobracajnoj policiji, (pr)ocena...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Saabo
    Moderator
    • 29.09.2004
    • 1724
    • Vrbas
    • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Urosh je u pravu, znaci>

Osnovna svetla su duga, a oborena se pale da ne bi zaslepljivao ostale ucesnike u saobracaju. Isto vazi i za naseljena mesta. U naseljenim mestima se koriste osnovna svetla, ako ne postoji osvetljenje obe strane puta i to tako da ne postoji senka svetla izmedju bandera, tj. da nema "mraka" izmedju osvetljenih delova puta izmedju dve bandere moraju se koristiti duga svetla...naravno da se ne zaslepljuju ostali ucesnici u saobracaju.
    SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by TETAK
      veze.Znači Doro kada te neki ovakav lik zaustavi ostavi mu auto sa uključenim motorom, mobilni telefon obavezno a bilo bi zaista bezobrazno da nemaš punu bocu gasa(pošto znam da uopšte nemaš rezervoar za benzin)!
      To je čista insuinacija i dezinformacija uperena na moj liki delo...
      Imam rezervoar za benzin, samo je malo izbušen odole pa teško drži benzin.
      Sad ozbiljno, znam za taj zakon jer sam i ja nekad bio VP pa sam to pomalo učio, ali je ovde reč o zloupotrebi tog zakona jer se dovodi u opasnost lice koje nije obučeno i nema ovlašćenje za taj posao.
      Sa druge strane svaka šuša može da ti pokaže službenu i odjezdi sa tvojim autom u nepoznatom pravcu. Da bi se ovo primenilo, mora da ima baš debelih razloga za rekvirianje sredstava u službene svrhe.

Ako je zaprećena kazna od 20 godina koji je moj onda stajao tamo sam i peške? A nisam video iz posta da je čovek napisao da je bilo pucnjave ili teškog krivičnog dela pa da mora hitno da ga juri.

Mislim, nemam niš protiv, samo ukazujem.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

I meni se to jednom desilo zaustavi me ker i kaze i prati onaj auto ja sa Audijem ga obidjem a ovaj izmulji glavu i sapka mu odlete i posle je nesto drkao coveka za neki sitan sverc iz Bugarske

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Vidite ljudi ova ovlašćenja se koriste zaista izuzetno, znači u situaciji kad je biti il ne biti, sve ostalo je zloupotreba sl. položaja i predstavlja ozbiljno krivično delo.Znači sa tim se nije šaliti!Situacija je na sličan način rešena i na zapadu i drugim zemljama tako da na filmu često možete videti Stalonea ili Brusa Vilisa kako nekom mučeniku uzima auto i kasnije se nešto dalje zakucava u zlikovca, po sistemu "svi pevaju samo majka plače".....
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

na filmu pa jos i holivudskom sve je moguce, realnost je nesto drugacija i mnogo surovija, cesto.

ako od onolikih policajaca, onolikih 'ola' i onolikih automobila policija nije u stanju da se organizuje sumnjam da ce joj jedan privatni auto pomoci da sa taj neki teski kriminalac samo uhapsi

to sa presretanjem po gradu je po meni teski bezobrazluk, pogotovu u mirnodopsko regularno vreme.

zar nije dovoljno sto placam(o) poreze raznorazne da bi policija ipak bila neka organizovana formacija a ne samo raspodela uniformi i znacki.

za promenu- danas me zaustavio saobracajac strogo po PS sa onom svetlecom palicom, bio ljubazan i efikasan, samo jedno 20tak sekundi dok je pogledao dokumenta.
            prijatno iznenadjen da sam natrcao i na taj nivo rada.

PS. opet ona ista moja vec cuvena raskrsnica, sada samo kontra smer i jedno 30metara dalje od same raskrsnice.

a i juce me zuastavila patrola, 100m od te raskrsnice, samo pitali sta to vozim....

ali su provrednili u zadnje vreme, ili se ja krecem potencijalnim stazama i bogazama onih koje Hag iscekuje
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Wartburg
              CBC Senator XXL
              • 01.02.2005
              • 663

@Brick jel te to negde u Zemunu zaustavljao?

Inace nismo ni mi daleko od holivudskih filmova.
              Ne znam dal ste gledali ,,Rikoset", bili sa interventom brigadom jednu noc, i dobiju dojavu da je ukraden crveni auto, inace u pitanju je bila Suza valjda '88 god, uglavnom matora.
              I vide provere tablice, upale rotaljke i u poteru, dodju porek lika, zabodu ga onim ogromnim Micubisijem, lik sleti sa put, pandur izlece iz dzipa, razbija prozor i cupa ga napolje.
              Bilo mi ga zao kad je poceo da place.
              I tako su oni vratili Suzu i odlicnom stanju, uvatili velikog kriminalca i bili ponosni stosu nesto korisno uradili.

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Tragikomicno,amateri,mislim i jedni i drugi

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Ja lično za 22 godine nisam bio u situaciji da koristim ovo ovlašćenje a sumnjam da su i drugi bili često u prilici da ga primene.To je predvidjeno samo za posebne okolnosti.E sad ovo u vezi sa tom "suzom", nisam gledao tu emisiju ali kako bi tek bilo da je lik zbrisao.Ne znam zašto očekujete od "onih" tipova da su nešto posebno, sve su to bre obični tupsoni..... Problem je u zadnjih 15-tak godina što je društvo jednostavno ostavilo prostor za delovanje ovih likova i oni su to iskoristili.Nekad je biti kriminalac , jednostavno bilo sramota......

Comment

• Wartburg
                    CBC Senator XXL
                    • 01.02.2005
                    • 663

Bilo je prosle godine u oktobru, novembru nisam siguran.
                    To sam napisao iz prostog razloga sto je komentar bio, samo u americkim filmovima i kod nas.
                    Oni su Suzu totalno rasturili.

Ps Nekad je sramota po celu porodicu bila ako je sin peder, a gle sad... Oce prava, da usvajaju decu i da prave parade.
                    OVO JE SRBIJA!

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nije u Zemunu.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

da da....."nije sramota biti go,sramota je ukrasti"( Maratonci)

ma..mismo smesna zemlja ( i ne samo mi) maxsimalno....
                        pa razni tipovi koji rade za drzavu ili za opstinu ( jos čestiji slučaj )voze automobile od 10000 evra pa na gore i jos su plus bezobrazni pa ih menjaju 1 godisnje,a zvanicno rade za platu od 30 000 dinara (300-400 evra) a gajbe im namestene koda su Gadafi.
                        Treba da se uvede poreski sistem ko u USA ( oni su zemlja kriminalaca,ali zato imaju dobre metode i zakone za kriminalce...sto jes jes...)
                        Pa da nam svima dodje poreznik na gajbu...pa ako zatekne novu mecku u dvoristu da mu nacrtamo na papiru i dokumentujemo kako smo je kupili..
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

To brate....neka objasne...

Comment

• DejanV
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2005
                            • 682
                            • Beograd

Originally posted by dfast
                            Ma da, na to sam mislio, cim si van propisa ugrozavas bezbednost saobracaja. Zato i kaznjavaju jer cim krsis = ugozavas bezbednost.
                            E, tu je vidis kljucni problem. Policija se bavi TUMACENJEM zakona, za sta nikada i nigde nije ovlascena, njen posao je samo da PRIMENJUJE zakon. Tumacenjen su bavili u vreme druga Tite, kada su oni bili organ (ud) vlasti. To je samo jos jedna mogucnost da vidis da se NISTA nije promenilo u policiji.

Do pre nekoliko meseci, oni su ocigledno krsili ne jedan, nego dva zakona, koristeci stare Doppler radare. Ako mislis da je to lose, ima jos gore - ni sudije za prekrsaje nisu znale da policija krsi zakon. Pa sam onda redno oborio 10 ili 11 prijava za prebrzu voznju tako sto sam sudiji samo na sto stavio foto-kopiju zakona. I nista, ja sam prosao, ali sta je sa HILJADAMA drugih vozaca koji su osudjeni i koji su platili kaznu 100% protivzakonito? I to od upravo onih koji bi trebali da se staraju o primeni zakona?

Problem sa odnosenjem vozila je POTPUNO isti. Njihovo ponasanje je u poptunoj suprotnosti sa zakonskim stavom da te NIKO ne moze lisiti mogucnosti upotrebe tvoga vlasnistva bez izricitiog sudskog naloga, naslovljenog na upravo i samo tebe i upravo i samo tvoju svojinu. Prema tome, odnosenje vozila je krsenje zakona; on moze da ti imobilise vozilo lisicama ako si nepropisno parkiran (kao uostalom i drugde u svetu), ali sme da ti ga odnese samo ako moze da dokaze da je tvoje parkiranje ugrozilo bezbednost saobracaja.

A od njih se cak ni ne traze dokazi, njihova rec je dovoljna. Sada vise ni one kamere koje su dobili ne koriste, sada samo rukom naskrabaju stanje. I nikom nista.

Zato su oni za mene samo kesolovci i nista vise. Kada gradskoj skupstini trebaju pare, ko te pita za zakon, lepo dodju i donesu sve, pa se ti posle zali.

Mislim da ce se JAKO iznenaditi kada dodje na red moja krivicna tuzba protiv njih - bice zanimljivo.

Pozdrav,
                            DVV
                            Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

Po meni, jedini problem sa paukom je što se selektivno primenjuje.Inače sobzirom kakve su navike naših vozača oko parkiranja vozila, hiljadu puta sam poželeo da sam "organ" na pauku i da idiote koji ostavljaju vozila na sred ulice lično počistim.....

Comment

• M-power
                                Moderator
                                • 10.01.2005
                                • 10060
                                • Bg; Banovo Brdo
                                • CorsaC, astra H,

Ocu ponovo da glasam za 5- odlicno svaka cast

I ocu da poreknem sve sto sam do sada rekao protiv drzave. Ko kaze da ne rade posao kako treba

Vidi sta je danas stiglo. Ja im kazem da sam u pravu. Zato ljudi...ne odustajte, imajte veru u nase sudije

To date there has never been a faster car built for the public road and,
                                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                                X