Misljenje o saobracajnoj policiji, (pr)ocena...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DejanV
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2005
    • 682
    • Beograd

Pa tako gledano, ja bih trebao sudiji da dam ne 5, nego 55 poena, jer sam oborio ukupno 11 prijava (a platio samo dve).

Ima sudija koji/koje jednostavno ne prihvataju sve sto policija kaze zdravo za gotovo. Jedna od njih, sudija u sudu u Rakovici (inace izgleda tako da bih je na kolenima molio da me licno uhapsi i osudi na prinudni rad), mi je rekla da je policija ni najmanje ne voli, bas zato sto nece rutinski da potpise kazne, nego ako misli da treba, pozove okrivljenog i policajca, sve posteno pa na sud.

Pozdrav,
    DVV
    Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

Eh kad bi sve sudije bile takve gde bi nam bio kraj obicno po defaltu si ti kriv kod njih cak i kad izneses suprotne dokaze krse zakon samo tako svaki dan usladilo im se sta li je,kod vecine njih je rec pandura svetinja ali dokle ce tako stvarno neznam

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Da se razumemo, meni je drago da se jedan cannonballer tako lepo provukao, ali mislim zaista da su naše sudije kompletni idio.i koji apsolutno nemaju profi stav oko kaznene politike već se presude donose zavisno od toga ko je nevina žrtva policije.Gora varijanta je što su ujedno i korumpirani(čast zaista malobrojnim profesionalcima).Naravno, taj policajac koji se nije odazvao pozivu suda trebao bi pod hitno da potraži neki drugi posao jer mu je ovaj očigledno ogadio!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Pa verujem da se nije odazvao pozivu iz razloga sto je inace policajac koji vara, koji je korumpiran i podmicivan. Oni su ga po datumu zvali posle skoro godinu dana i verujem da se ne seca sta je bilo pa nije hteo ni da rizikuje da dolazi jer inace cesto ima obicaj da nesto zaebe.
          Inace moras imati objasnjenje da nisi kriv. Nema ono, pa nisam nikome zasmetao, te petorici ispred mene nije pisao za isti prekrsaj. Znaci moras biti odlucan i obavezno imati originalnu pricu da nisi kriv, kako bi oni mogli da pravdaju na osnovu cega su te oslobodili presude
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

@TETAK

Nije mi ZOBS pri ruci, pa te molim (a i ostale) da mi, ako znaju, pojasne da li se preticanje neosvetljenog traktora u sred noci, koji se krece brzinom od 10 km/h, na preglednom delu puta, karakterise kao obilazenje na punoj liniji?

Jos te pritom zaustave saobracajci koji nemaju znacke na uniformi u tom trenutku, nemaju navlake na rukavima radi lakseg uocavanja, i zaustave te na sred puta, na krivini na punoj liniji, i to tako da saobracaj iza tebe ne moze nesmetano da se obavlja?
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Nama si nasao. A ti si im kao stao
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• dfast
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2005
                • 1302
                • Hoofddorp NL /Bgd

Sta je iskustvo!?!
                Od sada kad nam zatreba savet za pricu kod sudije za prekrsaje, prethodno kod M-a, na konslutacije .

Ako saberem sve moje prekrsaje slobodno mogu reci da od 95% su saobracajci imali puno pravo da mi pisu prijave i samim tim i da me kazne. U onih 5% se moze reci da je u pitanju bila opet zabuna ili lose vidjenje situacije kada sam prosao recimo na zuto svetlo a napisali mi prijavu za crveno i ne znam sta jos. To je pravno i zakonski gledano tako.
                Druga je stvar sto su nam ogranicenja postavljena tako kako jesu, i sto nam putevi nisu kako treba ali nadajmo se boljem, malo po malo.

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Originally posted by M-power
                  Nama si nasao. A ti si im kao stao
                  Jesam, naravno

I krenuo da me salje kod sudije, te preticanje na punoj, ovo ono blablabla...

I na kraju se pozdravio, pozeleo sretan put i otisao da nadje budalu kojoj ce lakse uzeti pare.

Nego, cisto me interesuje da li se to karakterise kao prekrsaj?
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• dfast
                    CBC Senator XXL
                    • 26.05.2005
                    • 1302
                    • Hoofddorp NL /Bgd

Postoji razlika izmedju preticanja i obilazenja. Obilazenje je dozvoljeno na punoj liniji. Obilazenjem se smatra da vozilo koje se obilazi stoji. A presuda kao i svugde zavisi od tumacenja. Obilazenje traktora koji se krece je preticanje. To mozes pravdati time da je bio neosvetljen i da si ga pretekao da ga ne bi udario, ali te sudija moze kazniti zbog neprilagodjene brzine, jer da si se kretao po ogranicenju mogao bi da ukocis. E ni to opet sudija ne bi smeo da uradi (a meni se desilo) bez radarskog snimka...itd

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

By the book = prekrsaj, kao sto napisa dfast, nista vise.

Druga je stvar sto nikome ne pada na pamet da se kilometrima vozi iza traktora, ali i traktor ima pravo da ucestvuje u saobracaju.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ali i traktor ima pravo da ucestvuje u saobracaju.
                        ali nema pravo da se neosvetljen krece nocu.

on je uzrok svih nastalih problema, nije vozac auta koji regularno vozi ispravan auto/ima aktivna svetla i njegova brzina.

doduse, kako policija bas ne briljira sa logikom mozda je traktor zasticena vrsta sa najvise prava pa i za krsenje ZOBSa.

a da ne pominjem, da je policajac koji nije zaustavio i iskljucio iz saobracaj i uklonio sa puta neosvetljen traktor takodje prekrsio ZOBS i treba/mora po zakonu da odgovara za necinjenje svojih redovnih obaveza koje mu je zakom propisao da obavlja (kontrolise saobracaj i sprovodi ZOBS).
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Wartburg
                          CBC Senator XXL
                          • 01.02.2005
                          • 663

Pa taj isti policajac je rodom odatle pa ne moze da iskljucuje traktor iz lokal patriotskih razloga.

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

Ha,ha nasi saobracajci. Nisu losi likovi evo sad sam ih castio sa 1000 dinara. Spustio sam se od slavije ka auto komandi sa 74, a dozvoljeno 50. Medsjutim nije to najgore od svega jel sam onako malo cirke sto on ne primecuje ili se pravi lud. Kaze meni organ koji je bio stvarno kulturan vozili ste brze od dozvoljenog izvolite da vidite radar. Naravno mrzelo me je da izlazim iz auta , pa ga pitam koliko to kosta. 1500 dinara, naravno ja krecem da mu placam , a on meni ma moze i 1000. Reko ako je tako nemoj da mi pises kaznu popite ti i kolega nesto na moj racun.

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

He,he,he....eto, pričamo o korupciji a on......Razmisli o tome da je u problemu i onaj koji daje kao i onaj koji prima.E sad ako celu stvar prijaviš i svedočiš, tužilac ne mora da te goni.Naime, dešavalo se da policajci iako su uzeli pare ujedno napišu i prijavu za prekršaj(recka je recka).....pa se onda "pošteni" gradjanin nadje uvredjen i iznenadjen i vrlo raspoložen za "saradnju"!
                              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141
                                • Beograd, barajevo-zemun
                                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Pa taj isti policajac je rodom odatle pa ne moze da iskljucuje traktor iz lokal patriotskih razloga.
                                onda nije policajac.
                                jedini razlog i jedino sto policajac sme i mora da radi jeste da primenjuje zakon, bez ikakvog tumacenja po svojoj volji.

sve ostalo je prekoracenje sluzbenih ovlascenja, u tezim slucajevima krivicno delo.
                                kada neko pogine, nije to bas tako sitnica
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X