hocu jos jedared da pohvalim forum
eto vidim otvraju se novi delovi foruma, citroen. saab..
pikec-styling... bogumi lepa se ekipa ovde skuplja
sto bi rekli "Tek ce se cuti za nas"
Iskreno meni se ove potpuno odvojene "sobe" ne svidjaju.Deluje mi pomalo separatistički.....Čak mi nedostaju i ona mala prepucavanja izmedju pojedinih....Ja sam promenio čitav lom auta(nisam posedovao jedino FRA vozila) ali uvek volim da saznam nešto i o automobilima koje ne vozim!
Tetak, malo realnosti, nisu odvojene sobe u pitanju vec Oficijalni forumi auto klubova.
Chitanje istih je moguce i bez dobijanja chlanstva, dakle, nema restrikcije.
Zeli li se nesto pitati, moze se zatraziti chlanstvo u odredjenom forumu kroz link :
Ukoliko se nezeli traziti pristup ostaje opet zajednicki deo Cannona, gde ce sigurno biti odgovoreno od strane nekog ko vlada materijom.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
@TETAK @ karazoki: Kao shto kazhe Boost, svi chlanovi cannon-a su dobrodoshli u odredjenoj grupi, prektichno dele vas dva klika od te grupe... Svi forumi su chitljivi i mislim da se pre svega mogu naci veoma korisne stvari (baciti pogled) kojih, napominjem, nije bilo tu ranije. Kako se populacija forumasha shiri, sve smo bogatiji; kako iskustvom, tako i temama... To shto vishe ne vozite odredjeni brand, ne treba ni malo da vas ogranichava u vashem delovanju na bilo kom delu foruma.
Generalno, ako nedostaju "sitna" prepucavanja, samo pokreni temu "marka vs marka" u opshtim diskusijama i bice je, ali gde ce nas to odvesti? -Ne znam...
pozz ekipi
p.s. Jedinstvenost Cannon-a je upravo u tome shto objedinjuje raznovrsne marke i klubove posvecene istim. Lichno ne mogu zamisliti recimo Alfa Club bez Cannon-a i Cannon bez nas (isto vazhi i za ljubitelje drugih marki)...
Tekst koji sledi sam preselio iz druge teme ("Ljudi ovaj forum je poceo da se kvari") u ovu, gde sam mislio da je prikladniji, ali ovde naleteh na totalni off, bar na ovoj strani
Sta da se radi, tamo sam je vec obrisao a moderatore molim da sami smeste moj post gde misle da je bolje
-----------------------
Ovde sam kratko, ali nadam se da smem da iznesem svoje misljenje o forumu:
- prvo, ocigledan je nivo znanja koji pojedinci imaju, i oni zapravo i nose ceo forum,
- off-ova ima poprilicno, i nesto ne primecujem da se pojacanom kontolom koja se ovde sprovodi postizu opipljivi rezultati
- meni je licno zasmetalo sto je potrebna dodatna dozvola za "rad" u sekcijama: konkretno, vozim italijanski auto, ali me itekako zanimaju i nemci i japanci, a i kod francuza bih imao ponesto pitam ili prokomentarisem. Uzasno mi je smarajuca i sama pomisao da treba da trazim 5-6 dozvola, te od toga u startu (za sada) odustajem. Clan sam samo italijanske sekcije (silom prilika: to se vozi, mislim da ce biti potrebe za razmenom iskustava).
Uopste mi nije jasna logika da se formiraju "zatvorene" grupe korisnika odredjene marke ili auto-grupacije: ako nismo sposobni da komuniciramo i sa onima koji nam nisu istomisljenici, onda se postavlja pitanje nase sopstvene demokraticnosti, tolerancije i smisla za dijalog.
Pri tome se slazem da pljuvacke komentare treba sankcionisati ali se to moze resiti brisanjem postova a ne uvodjenjem dozvola.
@observer: Zahvaljujem na komentaru i predlozima u ime mod ekipe. Vezano za sekcije; deli te samo dva klika od svake, a sama tematika je vec obradjena u temi "ovaj site je pocheo da se kvari".
Ne zhelim navoditi loshe primere, koji su u principu podrzhali politiku zatvorenih fan grupa... Sa jedne strane razumem negodovanje, ali sa druge; Zar je TOLIKI problem kliknuti dva puta (ako neshto volish)???
Demokratija na forumu je zastupljena, sami postupci Admina u kontekstu ustupanja prostora klubovima je vishe od same demokratije, a koncept foruma koji podrzhava veoma dobro funkcionishe. Nezadovoljnih ce uvek biti, ja cu sigurno imati sluha za iste (a sigurno i ostatak ekipe), samo se treba zamisliti koliko je zhelja jaka (vezano za pristup sekciji) manje od dva klika ili vishe?
Oprosti shto uproshcavam koncept zatvorene grupe do ove mere, ali u biti se sve svodi na to.
Zhelish - ne zhelish...
pozz // nadam se da ce ocena biti bolja u buducnosti...
Cela smisao grupacija je nista drugo do vishe foruma na jednom URL:u...
Dakle posmatraj iz tog ugla, te umesto da setas po netu imas sve na jednom mestu?
Dakle iz ovog ugla gledajuci postupci su isti, registracija na koji god forum da odes, dok ovde imas jednu registraciju, jedan login sve je jedno a prednosti su da je vrlo lako doseci do informacija koje su zastupljene koristeci funkciju pretrazivanja, toliko duboko nijedan search engine ne ulazi kao lokalna funkcija pretrage.
dakle, sto Community bude veci sve ce lakse biti naci zeljenu informaciju u vezi auta (tehnichkog karaktera) na netu i sto je zamisao na databazi Jednog URL:a
No , eto nije umesto par klikova doslo je do ispisivanja poobimnog posta, no manje vishe, observer, sad znamo gde si umao zelju pristupiti te ti je ista i uslisena no, sa malo "peshachenja" sa moje strane
Da si samo kliknuo da zatrazis pristup grupi, bilo bi mi lakse
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Cela smisao grupacija je nista drugo do vishe foruma na jednom URL:u...
Dakle posmatraj iz tog ugla, te umesto da setas po netu imas sve na jednom mestu?
Dakle iz ovog ugla gledajuci postupci su isti, registracija na koji god forum da odes, dok ovde imas jednu registraciju, jedan login sve je jedno a prednosti su da je vrlo lako doseci do informacija koje su zastupljene koristeci funkciju pretrazivanja, toliko duboko nijedan search engine ne ulazi kao lokalna funkcija pretrage.
dakle, sto Community bude veci sve ce lakse biti naci zeljenu informaciju u vezi auta (tehnichkog karaktera) na netu i sto je zamisao na databazi Jednog URL:a
Postujem takvo opredeljenje i zaista kada se posmatra na taj nacin stvar je za pozdraviti.
Medjutim, ja sam generalno protiv separacije u "zatvorene" korisnicke grupe (ovo zatvorene shvatiti uslovno, jer kao sto vidimo nije tako tesko postati clan grupe) jer mi cela stvar nekako mirise suvise "elitisticki" i nekako upucuje na dve stvari: 1. nismo dovoljno hrabri da podelimo brige i probleme jedne marke sa ostalima i 2. u startu mislimo da ce oni ostali biti nekorektni i osuti paljbu po nama koji smo u "nasoj" grupi.
Originally posted by BOOST
No , eto nije umesto par klikova doslo je do ispisivanja poobimnog posta, no manje vishe, observer, sad znamo gde si umao zelju pristupiti te ti je ista i uslisena no, sa malo "peshachenja" sa moje strane
Da si samo kliknuo da zatrazis pristup grupi, bilo bi mi lakse
Zahvaljujem na ukazanom poverenju i trudu.
Kao sto rekoh ranije, postujuci pravila foruma, "sluzbeno" sam zatrazio pristup za italijane i odmah ga dobio (Hvala Sasha!). I japanci (shodno reputaciji marke ) su bili brzi, na cemu se ovim putem javno zahvaljujem Hondi
Samo jedan (poslednji) primer koji je za (nas) nove korisnike prilicno iritirajuci: citam ja tako neku temu o Zastavi (u Zastava Team sekciji, jos nisam znao da je sekcija) jedan post me zaintrigira, pa rek'o da odgovorim: kad ono, hop, hop, hop: "samo korisnici sa specijalnom dozvolom..."
I sta sad? Zbog jednog glupog posta koji bih imao da ostavim u tom trenutku treba da nadjem link ka topicu gde su zahtevi, pa da nadjem grupu sa spiska, pa "klik" na zahtev... Meni je to gnjavaza, i sta - odmah odustanem, rek'o "nema veze, moze i bez mog posta da se zivi dalje na forumu" i odoh dalje. Tim pre sto me, generalno gledano, Zastava kao sekcija i ne zanima previse, nego eto samo taj jedan topic u njemu...
Eto, samo jedan primer kako je teklo razmisljanje ...
8 - Konachno, pravo mesto sa nauchiti nesto
u dusi automobili u stvarnosti trgovac
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment