ASUS eee PC 4G Surf Pink!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: ASUS eee PC 4G Surf Pink!?

Vidi ja svakodnevno imam nekoliko racunara na kojima se radi. Instalirati racunare kod komsije i racunare kod kuce je jedna stvar a igrati se sa racunarima koji rade u domainu neke ozbiljnije firme ili koji su u nekoj manjoj lokalnoj mrezi xm nije isto.

1. Upgrade je moguc sa XPa na win 7. da li ce raditi direktno e to jos nisam uspeo da utvrdim (kad hoce a kada nece)
    2. Win 7 u standardnoj instalaciji, bez ukljucivanja fancy dodataka radi paaa mozda bolje nego XP ali su razlike ajd recimo akademske
    3. Win 7 sa ukljucenim dodatcima tipa areo, pozadine i slicno ce raditi sporije drasticno od xpa na starijim masinama (logicno)
    4. XP i njegov rad s mrezama bilo wi fi ili lan je toliko prost da na terenu neostavlja mogucnost nikakvog dvoumljenja i zabune... sto se tice sedmice, nasledila je pricu viste uz malo modifikacija tako da je ostao isti onaj glupavi network sharing centar...

Realno problematicno je sto pravi problemi nastaju kad ti neko sedi za vratom, trazi od tebe da se pokrene pod hitno sistem a ti pokusavas da provalis zasto jedna biz. aplikacija radi na xp prof. a iz nekog samo microsoftu znanog razloga nece da radi kad pustis sedmicu.

P.S. Ja da nebude zabune, ja ovo kucam sa laptopa koji na sebi ima instaliranu 7micu ultimate sa ukljucenim svim zivim dodatcima. 32bita verzija 3Gb rama 2.2 dual core procesor. Pre toga je na njemu bila vista isto ultimate. Upgrade je prosao bez ikakvih problema. Radi 30% minimum bolje racunar, brze se dize uopste nemogu da ga prepoznam. Jedini problem koji sam imao za sada je sa drajverom i programom za fingerprint. Zbog ovoga svima koji su se mlatili sa vistom asolutno preporucujem prelazak na 7micu.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• sasha015
      CBC Veteran
      • 29.02.2008
      • 153
      • LOznica
      • Hyundai i-20

Originally posted by djukic

Atom u bilo kojoj varijanti i windows 7 (vidi ono sa kopiranjem BT ) je cisto gubljenje zivaca i vremena...

Ne bih se slozio uopste.Atom i 1 gb rama na netbooku su sasvim dovoljni za windows 7 ultimate, za normalan i udoban rad za net,surf,filmove,i igrice tipa zuma...Sa sve ukljucenim aerom i raznim fancy widgetima.Samo ga treba malko "prilagoditi" sto moze svako prosecan korisnik.Za to atom i sluzi.Xp je izlaskom 7 definitivno prevazidjen sistem.Progres neumitno tece,sporo ljudi prihvataju nove stvari,ali ipak tece,a od nas zavisi da li cemo ziveti u proslosti.

Xp sam pregazio 7 posle sedam dana od kupovine msi wind u100.Kako posle 3 godine viste i godinu dana koriscenja 7 vratiti se u na xp.....i 10 godina u proslost....Meni smesno.
      Tako da,kao sto kaze sam naslov teme ASUS eee PC 4G Surf Pink!?,SURF je kljucna rec,i atom i windows 7 odradjuju posao koji je predvidjen za netbook racunare.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by djukic

1. Upgrade je moguc sa XPa na win 7. da li ce raditi direktno e to jos nisam uspeo da utvrdim (kad hoce a kada nece)
        Odgovor je u onom prikačenom fajlu (overspeed):
        The only problem is that MS has not provided a direct upgrade path from Windows XP to Win7 ..., i ostalo kako uraditi upgrade.

U celom "posliću" je bitno: Make shure that you have the Win7 installation disk, either the retail version (when it comes out) or a disk burned from ISOs that MS made available for download.

The only thing the easy Transfer Tool cannot take care of are the third party programs that you have installed, so you`ll need to reinstall them again. This is a limitation imposed by MS and it is, currently, not possible to upgrade from XP to Win7 and while keeping all the third party programs as it is.

Comment

Working...
        X