ADSL vs. Kabl?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: ADSL vs. Kabl?

Ma necu bre da popravljam zakrpama nesto sto bi trebalo da radi i bez toga, alternativa odabrana. Hvala na informaciji, ali ko ih bre ...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

koja je cena SBB, interesuje me jer se razmisljam da uvedem.

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Tri dana iskustva kod mog pametnog ćaleta (plaća isto (malo više ali neće da prizna) koliko je plaćao i ADSL, a ima veću brzinu), signal D3 digitalne televizije malo dodje pa nestane, kao neki radovi, internet pre podne malo radi malo ne, a posle 12 noću ga obično nema (baš kad njemu najviše treba da bleji po netu) i tako... Samo čekam kad će sve da leti kroz prozor sa sve novim 200 terahrca LG ultra turbo TV-om i kad će da me zove da vratim wirales ruter na adsl.
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• *Egon*
          CBC Senator XXL
          • 31.12.2004
          • 1232
          • Beograd, Dorcol, N 44

S paket

Uz vezivanje na 12 meseci:
          S paket

4Mb/s
          (4096/256)

Postpaid:

2Mb/s
          (2048/256)

Prepaid:

1,5Mb/s
          (1536/128)

cena: <span>1.390 din

M paket

8Mb/s
          (8192/384)

Postpaid:

4Mb/s
          (4096/384)

Prepaid:

3Mb/s
          (3072/256)

cena: 2.090 din

L paket

12Mb/s
          (12288/512)

Postpaid:

6Mb/s
          (6144/512)

Prepaid:

6Mb/s
          (6144/384)

cena: 2.790 din

XL paket

16Mb/s
          (16384/768)

Postpaid:

8Mb/s
          (8192/768)

Prepaid:

8Mb/s
          (8192/512)

cena: 3.490 din
          Garaza
          1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• CLD
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2005
            • 1225
            • Belgija - ranije Luna-Chico

hvala Egone.

Comment

• Mihajlo_J
              CBC Član
              • 28.05.2009
              • 63
              • Beograd/Mirijevo

Da ne otvaram novu temu....

Ima li neko iskustva sa KDS kabl;ovskim internetom?
              Losiji su od SBBa, ali me zanimaju iskustva i misljenja. Za sada jedino misljanje o KDSu je sa njihovog sajta i ankete

http://chart.apis.google.com/chart?chs= ... &chl=Da|Ne

"Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

Ovde imaš dosta iskustava o svima...

Comment

• Mihajlo_J
                  CBC Član
                  • 28.05.2009
                  • 63
                  • Beograd/Mirijevo

Fala....

"Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Pored obih gluposti sa samim ADSL-om, imam i par problema sa samim Windowsom, kao da mi nije dosta sto i bez njegovih majmunarija ne radi kako treba...Windows 7, btw.

Naime, da pojednostavim stvari eliminisanjem drugim WiFi AP-a, switcha i LAN-a, direktno iz linije do Telekom rutera, i na njega se kacim sa racunara wirelessom. Posle dan-dva neaktivnosti i nekacenja na Net, upalim racunar, koji se zakaci na ruter, ali javlja da nema pristup internetu. I sta god ja radio nema efekta, a probao sam:

- on/off wireles adaptera
                    - disable/enable wireles adaptera
                    - ciscenje DNS cachea - ipconfig /flushdns
                    - softverski resetujem ruter, iskljucim wireless i posle 2-3 minuta ponovo ga ukljucim i zakacim se, ali i dalje ne pusta na net.
                    - restartovanje racunara

Jedino sto pomogne je da ugasim wireless pa ugasim racunar, ugasim ruter, ponovo upalim ruter, sacekam 2-3 minuta da se zakaci na net, upalim racunar, i upalim wireless. Onda radi.

E sad zasto i kako, ne znam. Sta da radim da eliminisem celu pricu oko hardverskog restartovanja rutera i racunara, smara i mora da postoji drugi nacin - poredjenja radi, isti racunar na poslu, posle 3-4 dana odsustva se najnormalnije zakaci na AP i izadje na net.

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875
                      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

1. Kada se zakacis na AP, probaj da pristupis ruteru, znas i sam browser pa 192.168.1.1 (tako je po default) pa vidi da li PPP konekcija radi i proveri parametre.
                      2. Probaj da stavis fiksnu adresu na wireless kartici, ne koristi DHCP koji opsluzuje ruter. Ako nista ne pomogne probaj pod 3.

3. Posto vidim da te zeki od pocetka to. Evo sta bi ja uradio:

Prebaci taj telekomov ruter u brige mod. To znaci da ce raditi SAMO KAO MODEM, odnoso postace glupi swich sa AP. E onda napravi jednu dial-up konekciju preko PPPoE protokola (kada koristis wizard za kreiranje dial-up konekcije nacices to) i unesti parametre (korisnicko ime sifru bla bla to ti se nalazi na ugovoru sto si dobio od Lelekoma) i konektuj se. Moze i preko WiFi i preko kabla. Tada se konekcija ostvaruje samo na racunaru (naravno ostali racunari ako su u merzi nece imati net al' sta da se radi) i vidi kako ti radi net. Ako radi sve kako treba onda je definitivno ruter problem. Ako i dalje puca i pravi problem, linija kod tebe nije kako treba. To je vec posao telekoma.
                      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Sve od parametara radi OK, fiksna adresa ne pomaze, a opciju 3 necu da probam iz principa, posto to po meni nije nikakvo resenje

Zaboravih da napomenem, kad krene da se desava ovo gore navedeno, odnosno da mi Windows javlja da wireless konekcija nema pristup netu, iako je zakacena na AP koji po svojoj dijagnostici radi OK i ima pristup netu - IPhone bez problema izadje na net. Sto meni govori da je, konkretno u ovom slucaju, problem u drndavom Windowsu i njegovim nekim protokolima koji se zablesavi, nekom kesu koji se napuni, sta ja znam...

Comment

• Dzoni_mkv
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2007
                          • 875

Opcija 3 i nije resenje, vec jedan nacin dijagnostike, ali posto iPhone radi, onda OK Windows je verovatno problematican. Imam i ja win 7 i radi sve bez problema na tom ruteru, jedino idi na propertis WiFi kartice i iskljuci IPv6 protokol ostavi samo IPv4, i ako ima jos nesto jer ti u principu treba samo TCP/IP, Client for Microsoft network i File and printer sharing. Ostalo pogasi, ubi firewall (windows-ov) pa probaj. E da, ako imas neki utility za wireless karticu moze i on da bude problematican.

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Samo IPv4 je i aktivan, kao i TCP/IP, Windows Firewall ubijen odmah po instalaciji Win7, nikakav utility nije aktivan...

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875

Izgleda da nisi usamljen. Vidim da i drugi imaju problem slicne prirode i nezavisan je od rutera. Nakaci se ali nema "izlaz". Neki su stavljali fiksne adrese, neki su disable HomeGroup, neki su menjali kanal na kojem radi ruter zbog smtnji, uglavnom NISTA univerzalno........ i najbitnije ZASTO?!!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

Da li ti je na ruteru fiksi wireless kanal i koliko ima u okolini sa istim kanalom (i ako ovo drugo ne bi smelo da smeta ali...), da li su iz iste oblasti ako je evropski ruter proveri u računaru da li je izabran evropski skup kanala. Isto tako treba proveriti i ostale parametre wireless veze.

Ja sam i kući i u firmi postavio kanale na auto (kao on bira najbolji), i onda sam imao probleme, od kad sam stavio fiksne problemi nestali.
                                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                                11.04. 0:12 #2
                                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                                X