svchost.exe-prolem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

svchost.exe-prolem

Pozdrav!
    Od juče mi se pojavilo par problema na kompu. Naime nikad nisam imao problem sa virusima a juče sam pronašao 8 . Očistim, ali mi procesor posle toga stalno na 100%. Pogledam task m. kad vidim da mi svchost.exe SYSTEM pravi problem i da CPU zbog njega cepa na max. Kad probam da ga zaustavim, procesor normalno radi, ali mi naravno prijavi da je proces prekinut iznenada i da će se komp. restartovati za 30 sec. Malo sam guglovao i video da dosta ljudi ima problem sa njim, ali nisam našao baš adekvatno rešenje kako da ga se rešim. Da li zveknem format C ili neko možda ima neki doba

• uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Re: svchost.exe-prolem

Od juče se patim sa tim na jednoj mušterijinoj mašini, nije ni jedan do sada poznat problem, reinstalacija nije pomogla, a gaženje windowsa se trudim maksimalno da izbegnem, ako nađem rešenje javiću.

Ni jedan AV, i sličan progrma nije našao ništa značajno, nije do update-a nije ništa poznato. Kažu da su im sve mašine nedavno usporile pa ću morati sve da pregledam.
    Ili je neki novi virus koji još niko ne detektuje ili se nešto jako sprcalo u win-u posle nekog update-a, a MS ćuti.
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

probaj da u servisima ukines windows automatic update. ja sam se tako drndao sa jednom masinom, novoinstaliranom i dok nisam to ubio, jedan svchost bio zakucan na 100%

ako imas neki process viewer, explorer, kako li se zove pa da pogledas koji su tacno procesi pod tim hostom.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dalibor Vukić
        CBC Senator
        • 08.09.2009
        • 279
        • Beograd

Svchost pri startu OS-a podiže procese iz dll datoteka. Antivirus ne može da obriše dll sve dok je u upotrebi i zato je nemoguće rešiti se virusa dok je OS podignut. Jedan način je da se HDD prebaci u drugi računar i skenira. Ako je u pitanju laptop, onda se ili sa nekog Boot CD-a tipa Hiren's radi sken ili se na butabilnom eksternom HDD ili flash-u podigne sistem i odradi sken. Ova druga mogućnost može i na desktop računaru da se radi, samo je pitanje šta je lakše tj da li se ima Hiren's ili još jedan računar i sl.

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Slična objašnjenja sam našao na dosta mesta. U pitanju je laptop. Probavam redom ponuđena rešenja ali kako mi se čini biće format c! Hvala vam momci na pomoći, nadam se da ću do večeras da rešim taj problem pa ću javiti šta sam uradio. Pozz

Comment

• ale944
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2006
            • 1457
            • Beograd

i kod mene od skoro problem, svchost ne zakuvava na 99% , ali mi NOD javlja da svchost pokusava da instalitra neki trojanac.. nisam zapamtio koji, redovno ga brisem ali postaje vec dosadno.. zabaguje mi konekciju svaki dan, pa moram da restartujem komp, ako to uopste ima veze s tim
            http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Ne vredi ništa šta god da pokušam. Radi desetak min ok, taman se ponadam i onda krene da zakucava, pa isto tako posle sledećeg restarta. FORMAT da ne bi više gubio vreme.

Comment

• Dalibor Vukić
                CBC Senator
                • 08.09.2009
                • 279
                • Beograd

Preporučio bih ti ubacivanje dva operativna sistema. Diskovi su dovoljno veliki, pa je prostor koji zauzima dodatni OS zanemariv. Korist je što uvek ostaje jedan koji će raditi i lakše je iz njega pristupiti sređivanju onog drugog u slučaju virusa i sl. Uz to, nije obaveza da sistemi budu različiti, već može i oba ista, a naravno i raznorazne kombinacije Win-Linux.

Comment

• kamango
                  CBC Senator
                  • 31.05.2009
                  • 205
                  • KS-BG

Kucaj u run-u services.msc, nadji RPC i idu u properties. U nekom od jezicaka imas programe koji zavise od ovog servisa. Redom gledaj ako je slucajno neki toolbar ili nesto sa neta zalutalo tu i pokusaj da obrises. Ukoliko hoces ugasis svchost bez restarta, takodje u rpc imas failure pa onda umesto restart izaberi no action. Ovim neces mnogo resiti ali koristi privremeno ako te mrzi da reinstaliras win ponovo.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Nešto novo je u pitanju i svi dosadašnji saveti ne važe. Nije auto update, recimo zakuca DCOM ti isključiš taj servis on prebaci na sledeći. "virusi" pregledani i ručno i sa svim mogućim alatima, u run sekcijama nema ništa, probano i sa rollback i update svih verzija drajvera, svih KB instalirani iz početka... i tako igram se.

U safe modu i sa net i bez radi kao sat.

Sutra nastavak, naći ću ja njega, ili će ga već neko rešiti na netu do sutra

edit: nešto je do .net ili msvc redistributable, bar mi se tako javlja...
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• slobodank
                      Moderator
                      • 26.11.2007
                      • 1338
                      • Stara Pazova
                      • Fiat Idea 14.16v lpg

Reinstalirao sam sistem, to je bio jedini način bar u opsegu mog znanja, sada radi ok. Videćemo dokle Hvala svima koji su se potrudili da mi pomognu. Pozdrav

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Napravi image preko ghost-a ili acronis-a, da sledeci put u slucaju havarije mozes sve da vratis na defaultno stanje u 10ak min

Comment

• TheWickerMan
                          CBC Senator XXL
                          • 11.09.2007
                          • 791
                          • DE
                          • AR Giulietta TCT

Ima neko resenje za ovo bez reinstalla? Malopre odem na neptun,rs i samo mi NOD izbaci da je detektovao dva virusa i od tad svchost mi zakucava CPU na 100% a komp radi kao puz i nestala mi slika sa pozadine

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Ja nisam našao, osim ponovne instalacije, ni čišćenje sa reinstalacijom nisu pomogli, i što je siptomatično svi su imali NOD na sebi, sad ću ja da probam da odem na taj sajt sa CA Antivirusom i sa AVG-om, da vidim dal će da prođe.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Pokušaj pristupa iz google-ta se završio pucanjem Adobe Reader plugin-a i pokretanjem jave, iz IE8 se nije apsolutno ništa desilo, Imaju neki čudan kod na kraju, mail server im ne radi (exchange, znači rade pod windowsima i verovantno im je lokal u raspadu od virusa)...

Posledica, u start meni startup se pojavio neki netadblatruc.bat, koji se pokrenuo posle restarta, ali za sada se ništa ne dešava, čekam. AVG apsolutno nije reagovao za sada. Nema čudnih konekcija ka netu...

Comment

Working...
                              X