svchost.exe-prolem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Re: svchost.exe-prolem

Originally posted by TheWickerMan
    Ima neko resenje za ovo bez reinstalla? Malopre odem na neptun,rs i samo mi NOD izbaci da je detektovao dva virusa i od tad svchost mi zakucava CPU na 100% a komp radi kao puz i nestala mi slika sa pozadine
    Sa AVG-om ne prolazi.
    Dobijem upozorenje da se na tom sajtu nalazi neki malware "google-com-pk.xing.com.google-at.viewhomesale.ru" i AVG mi ne dozvoljava da udjem., zapravo dozvoljava ali na sopstvenu odgovornost. Ne znam sta bi se desilo da sam ignorisao upozorenje.

Pretrazivac: Googlechrome
    Antivirus: AVG

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Piše ti u poruci iznad šta se desi
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• TheWickerMan
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2007
        • 791
        • DE
        • AR Giulietta TCT

Znaci,kod njih je problem?E,sad za inat,necu da kupim DVD player kod njih
        Nema veze,ionako sam uradio reinstal,bilo je vreme da se predje na Win 7
        A anti virus,sta,koji sad?

Originally posted by uglavnom_bezopasni
        Posledica, u start meni startup se pojavio neki netadblatruc.bat, koji se pokrenuo posle restarta, ali za sada se ništa ne dešava, čekam..
        BTW,meni se pojavio neki mmm.nemampojmasta i jos jedan,iako sam ih ugasio iz startapa,opet je bio CPU na 100% i onda ipak reinstal...

Comment

• Igor_sd
          CBC Veteran
          • 23.12.2007
          • 146
          • Smederevo
          • 607 2.2 B tiptronic

Za pocetak proverite po datumu i velicini da li je sam svchost originalni iz instalacije. Imao sam slucajeve gde antivirus nadje i transparentnbo utamani gamad ali ostanu pametno modifikovani sistemski fajlovi i medju njima svchost. Pogotovu ako je server u pitanju.
          Usput, bilo bi lepo da znamo o kom se OS radi, service pack i sl.
          E sad, ne znam dal` necu da skrsim neko pravilo foruma, ali stvarno nije ni reklama ni antireklama vec licno iskustvo iz preko 50 poslovnica sa ukupno 250+ racunara po Srbiji.
          NOD sam xx puta nasao ne samo kao beskorisni balast, vec je i sam bio zarazen kojecime. Sa Nortonom 2007 (za novije ce biti muke oko zakrpa) sam zaboravio gde nam je koja poslovnica...
          Opet moje iskustvo, ako u SP ili KB nema necega sto vam je eksplicitno neophodno za vase aplikacije i servise, ne instalirajte ga. Po default-u svuda iskljucujem automatic update, direktno u servisima. Za antivirus sam rekao iskustvo, a ako imate i servere u mrezi, vodite racuna da ostatak mreze bude "zdrav" a na servere stavljajte samo firewall. Meni je Komodo resio sve probleme po pitanju svih servera i vec druga godina rade bez antivirusa. (I bez reinstalacija ) Takodje, ako je moguce (ako su na serverima aplikacije koje se koriste samo u LAN-u) na serveru skinite gateway i nema sta da trazi po internetu.
          Za ubuduce, image sistema. Acronis i sl. Za SQL servere i sl., bazu na drugu particiju, i u slucaju havarije za 10 min. imate operativan-funkcionalan operativni sistem, bez ponovnog konfigurisanja baze, attach-ovanja i restora.

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

Slazem se.I ja sam popio ``svchost.exe problem`` i uprkos kompletno ociscenom sistemu,prepravljeni sis fajlovi nisu oogucavali normalan rad i sledio je reinstal.Sad sam se opametio,iskljucio auto. update i automatsko trazenje drajvera,krknuo kasperski i pazim sta otvaram
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Pre neki dan donese mi kolega računar da mu sredim, isti problem. Sledio je reinstal. Mi na poslu imamo 26 računara , imamo firmu koja nam održava soft. i hard.i imaju problema sa istim, tj 4 računara je zaraženo istim. Računari su prepuni podataka i programa, pre svega knjigovodstvenih i nije baš tako lako uraditi reinstal s obzirom da su računari neophodni svaki dan. Programer mi kaže da je to sada veoma čest problem i da nisu još uvek pronašli adekvatan način da ga se reše tako da rade reinstal. Ni isključivane autoupdate ne pomaže u rešavanju problema tj i sa isključenim ako budete imali sreće bićete zaraženi

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Često ni reinstalacija preko postojećeg ne pomogne, nego samo sve iz početka.

Primeniš sve znane procedure za čišćenje i oporavak sistema i sistemskih fajlova, reinstaliraš windows preko postojećeg, sistem je po svim anti-virus, malvare, registry klinerima koji se reklamiraju da to rešavaju i nisu besplatni ČIST, ali svchost i dalje 100% i to se seli sa jednog na drugi svchost proces kako koji isključuješ, uvek je prvi koji se staruje zakucan, a samim tim i ceo računar.

Ni sam više ne znam kakve sve "brljotine" nisam probao po registriju i sistemskim fajlovima, i ne mogu da ubodem gde je problem.
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• tomamega
                  CBC Senator XXL
                  • 19.03.2009
                  • 715
                  • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                  • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

I ja sam imao sličan problem kao i ti @uglavnom bezopasni.

Bio neki gadan spyware koji je dovlačio i poneki virus. Borbra trajala ceo dan, ali sam uspeo, pre 10-tak dana i sve ok za sada.

VRLO VAŽNO: DISEJBLOVATI SYSTEM RESTORE NA SVAKOM DRIVE-U.

Zatim, instalirajte Spybot, ako neće da butuje, iz safe moda ga pokrenite. Čekajte do kraja da završi scan (pravilo važi za sve korake)
                  restart pa ako nemate instalirajte zone alarm pro, ali treba vam licencirana verzija, za verziju 70 337 imam key pa mogu da ga pošaljem. Zone alarm je veoma koristan, po meni ključan za borbu sa spyware, koji ima i antispzware. Njega pokrenuti i čekati da završi sken.
                  zatim instalirati pa pokrenuti CC cleaner da očisti registre.
                  i na kraju, pustite antivirus, Ja imam nortona koji je završio posao.

Ako na se samom početku komp zamrzne, onda restart pa sve ovo iz safemoda.

Proces traje skoro pola dana, ali onda ste sigurni. Gadan neki spyware.

Pozz

P.S.Nema potrebe za reinstalom windows-a, osim ako radite clean install iz dosa, ali onda je rizik na drugom drivu gde se možda potencijalno nalaze virusi ili spyware.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Ja sam se igrao tri dana, toliko sam imao vremena, sa sve dizanjem windowsa i svih programa sa Live CD-a, znači sigurno čist sistem, pa na drugom računaru, pa...

Jedino se za zone alarm ne bih složio... bar ne u mrežama koje ja održavam, više je štetan, davno mi je prvo pitanje postalo "da li imate zone alarm (da li ga je neko stavio u međuvremenu "bio mikin mali pa instalirao"), e onda ga deinstalirajte (pri tom molite boga da se deinstalira kako treba) i radiće vam to na šta se žalite (dosta stvari u lokalnoj mreži prestane da radi, jednom sam probao da to rešim u njegovim podešavanjima i onda više ništa nije radilo , nemam ja vremena da gubim na gluposti, lakše je deinstalirati)"

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Ja sam se cesto pitao da nije zone alarm viruscina koliko me maltretirao...
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• acacar
                        CBC Početnik
                        • 16.01.2010
                        • 2
                        • Indjija
                        • Skoda Octavia 1.9 tdi 2000.

svi koji imaju problem sa svchost.exe process 99%,a u pitanju je DCOM imam mali savet,a da se ne reinstalira komp.
                        u safe modu otvorite computer menagment(nalazi se u control panel), izaberite services and applications, zatim services.
                        pronadjite DCOM i otvorite ga. na startup type stavite disabled i vas komp ce raditi kao i ranije.
                        ovo je privremeno resenje ali moze se normalno surfovati i raditi na kompu...meni jedino nece da radi windows installer... pozdrav svima

Comment

• tomamega
                          CBC Senator XXL
                          • 19.03.2009
                          • 715
                          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Otkad ima zone alarm kod kuce (5 godina) nisam imao nijedan problem sa virusima ili spywareom. On je za mene keva. Na poslu ga nemam, pa se jedvah izvukoh. Koristim full verziju, a jedina mana je što usporava sistem. Ali znate ono, ni kod babe nema džabe...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Originally posted by acacar
                            pronadjite DCOM i otvorite ga. na startup type stavite disabled i vas komp ce raditi kao i ranije.
                            Ovi što sam ja gledao se prebace na prvi sledeći slobodan proces, tako da nije pomagalo.
                            To pomaže samo kod problema sa windows updateom (pojavio se u jednom trenutku pre par godina) koji je odavno rešen na drugi način.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Originally posted by tomamega
                              Otkad ima zone alarm kod kuce (5 godina) nisam imao nijedan problem sa virusima ili spywareom. On je za mene keva. Na poslu ga nemam, pa se jedvah izvukoh. Koristim full verziju, a jedina mana je što usporava sistem. Ali znate ono, ni kod babe nema džabe...
                              Realno svaki antivirus usporava računar i to se posebno i jako vidi kod slabijih računara, zato nemojte koristiti antiviruse, to vam ne treba.

Nisi probao da napraviš lokalnu mrežu, a da računari ili jedan glavniji imaju zone alarm.

"Tko nije vodio djecu na zagrebački Velesajam, taj ne zna što je patnja" - ovo sa zone alarmom i lokalnom mrežom je dva puta gore.

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Najgore sa zone alarmom je da pingujem racunar, odazove se i kao sve je u redu ali nece da radi... Udjes u podesavanja i skines sve sto se tice lokalne mreze i kao u redu je sve ali opet nece da radi. Ovo narocito na bazama koje su bazirane na dzetu... I tako gubis vreme, pocnes da se nerviras, i na kraju uninstall zone i sve radi kako treba.
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X