Windows 10 - iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

8.1 nemoj da instalias ni ako ti priprete dva crnca sa koturom kablova.

windows 7 za kucnu upotrebu u bilo kojoj izvedbi je top, vrh, kraj, nema dalje.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• shime
      CBC Član
      • 22.05.2011
      • 79
      • Vlasotince
      • Peugeot 405

+1 glas za sedmicuB-) I za desetku postoji aktivator ali je kod mene pravila problem sa startom racunara tj. startuje se iz 5-6 puta. Mozda je to u medjuvremenu reseno ali... Naravno obrisao je i vratio sedmicu pa sve radi kako treba.

Comment

• PPZ
        CBC Veteran
        • 31.01.2009
        • 167
        • Atina, Grcka

Ja imam instalacionu sedmicu na USB flešu, i do sad me nije izneverila.

8.1 mi je isto dobar, ne mogu da se požalim, samo sedmica je u nekim stvarima zakon.

Ona glupava provera kod 8.1 ako drajveri nisu odobreni od strane MS-a, pa ti samo ugasi instaliranje a ti ni ne znaš zašto...

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Slažem se da je 7 najbolja do sada, samo pre ili kasnije ćemo morati da pređemo na 10-ku pa reko bolje pre nego kasnije Jedino što mene kod 10-ke nerivra je što ne mogu da kontrolišem šta prihvatam za update a šta ne.

Comment

• PPZ
            CBC Veteran
            • 31.01.2009
            • 167
            • Atina, Grcka

Ali možeš, naravno.

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Ja sam imao dva upgrade-a. Jedan na službenom računaru gde je bila legalna sedmica. U pitanju je dell inspiron 1525, sve radi super osim jedne stvari a to je mrežna kartica, tj kako u istom računaru imam dve mrežne kartice a svaka je na svojoj mreži zna da zaglupi jedna mreža. Sve ostalo je korektno.
              Drugi računar je moj stari hp 530, tu sam upgrade-ovao sa divlje sedmice na 10 i tu postoji problem sa wifi karticom, upalim računar i kartica ne radi pa moram da uradim restart i sve lepo radi, znači paljenje pa restart pa radi. Kad budem imao vremena kućni vraćam na sedmicu.

Comment

• b_samardzic
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 1557
                • Smederevo

Znaci instaliras 10 i onda komp palis na kurblu.

Ovo je vec dovoljno podataka da i ne pokusavam!

Comment

• Viper
                  CBC Senator XXL
                  • 25.11.2004
                  • 700
                  • Kać

Ja sam instslirao win10 na desktop i na laptop, posle problema sa radom istog, obrisao u vratio win7, radi odično na oba računara.
                  I DONT NEED SEX
                  goverment fucks me every day!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Sve sto ste napisali može da se reši, pišem sa telefona pa ću ukratko, a ko ima konkretan problem pita i dobije rešenje.
                    Prvi put uradiš upgrade da se aktivira i onda posle može čista instalacija i uglavnom se aktivira bez problema. Postoji Group Policy kojim sprečavaš update da radi sta hoće, a izbacili su alat kojim kažeš ovaj update neću...
                    Ja sam do sada potrošio silne pare na sertifikaciju da bih znao "da koristim" MS proizvode i samo se nasmejem na "rekao mi komšijin mali", vi ste ovde moji pa ako neko stvarno ima problem tu sam da pomognem... ili da prijavim pa će biti rešenja. Ko ima entuzijazma da proba Insider Preview videće sta sve donosi TH2 verzija, jos ako koristi Windows Phone...
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• PPZ
                      CBC Veteran
                      • 31.01.2009
                      • 167
                      • Atina, Grcka

Windows 10 - iskustva

Druze, ja sam na moju Lumiu 640XL instalirao insider preview, i nakon dve nedelje vratio na 8.1.
                      Ako si vec voljan i imas veze tamo, javi kad izadje neka verzija koja nece da mi pojede bateriju za 7-8 sati koriscenja, i koja ce da radi kako treba.
                      Nije pravi thread da pocnem da se zalim, ali za sad je insider preview gg.
                      Niti wifi radi kako treba, nit apliacije, stalno stuca, sporiji je telefon nego sa 8.1.
                      Generalno mi se svidja, ali imam utisak da su jos daleko od finalne verzije...

Sto se desetke na racunaru tice, meni se nakon poslednjeg azuriranja popravio problem da nisam mogao da pokrenem installer, ali jos ima problema sa raznim programima.
                      Recimo kompajler za arduino ne mozes ni velikom sekirom da nateras da radi, pa onda razni programi za azuriranje firmware-a kompanije Metabones (inace rade na 8.1) i sl...
                      Mozda su to problemi vezani za iste programe, a ne za OS, ali je cudno da su svi prestali da rade nakon azuriranja sa 8.1 na 10.

P.S. Imao sam verziju 10536, pa zatim instalirao 10549 mislim.Obe su imale problema sa azuriranjem aplikacija u prodavnici, i sa automatskim spajanjem na moj ruter ili neki od sacuvanih rutera (udjem recimo u firmu gde nemam signal 4G, a on odbija da se spoji automatski na wifi dok ne ugasim wifi pa ga ponovo aktiviram)
                      Last edited by PPZ; 23.10.2015, 20:38.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Širimo temu, da se ovde držimo konkretnih problema Windowsa 10, a za mobile, pa još preview, treba tri posebne teme

p.s. jedva 7-8 sati korišćenja nemoj sa nabijaš komplekse androistima, oni umesto zdravo pitaju koliki ti je SOT
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

probaj aktuelnu javnu verziju 10572 ili sačekaj koji dan da vidim kakva je sledeća...
                          btw ja testiram na 930 i 630 tako da ne znam da li 640xl ima neke specifične probleme u navedenim verzijama, proveriću.

Comment

• TheWickerMan
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2007
                            • 791
                            • DE
                            • AR Giulietta TCT

Originally posted by uglavnom.bezopasni View Post
                            Ko ima entuzijazma da proba Insider Preview videće sta sve donosi TH2 verzija, jos ako koristi Windows Phone...
                            Kako se pojavio Insider Priview, skinuo sam ga sa MS sajta i instalirao na Acer Aspire 7738 ( C2D, 4 Gb, Gt210, SSD Kingston HyperX 120 Gb + 320 Gb, 17,3" ) i radi perfektno. Ono što me interesuje, šta si mislio pod ovim za Win Phone, pošto koristim Microsoft Lumiu 640 LTE? Na mogućnost sinhronizacije između lapa i moba?

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Priča nije tako jednostavna i zahteva malo istraživanja šta su sve mogućnosti ili jednostavno čekati finalnu verziju gde će sve biti reklamirano.
                              Ne znam na kakvu sinhronizaciju misliš? Treba mi oko 30 min da nov/resetovan telefon bude potpuno funkcionalan i to bez vraćanja bekapa.

Najnovija stvar je da te Cortana na PC obavesti da imaš novu poruku i možeš direktno da odgovoriš sa računara.

Comment

• TheWickerMan
                                CBC Senator XXL
                                • 11.09.2007
                                • 791
                                • DE
                                • AR Giulietta TCT

Pa na to mislim, povezivanje kompa sa win10 i telefona sa winom. Baš to sa Cortanom nisam znao npr.

Comment

Working...
                                X