HDR fotografija
Collapse
X
-
Moze, ali nisam skroz provalio kako se radi... Nije mi jasno kako npr slikaju coveka u pokretu i urade od toga HDR kada trebaju da se naprave 3 slike, normalna, preeksponirana i podeksponirana?
Koristim program Dynamic Photo HDR i postoji opcija da se samo jedna slika odradi tako, ali nikako ne mogu da dobijem recimo ovaj efekat:
Nidzoooo HELP!!!
Poruku izmenio: neshaoct
-
-
Originally posted by stefan148ovo je ono sto me je oduvek interesovalo i evo mi prilike da pitam - jel moze neki mini tutorial kako uraditi HDR fotku?
Drugi deo je tezi - ubacis te tri fotke u neki program koji poseduje mogucnost pravljenja HDR slika (npr. Photoshop) i onda ide fino podesavanje kako bi izvukao najbolju mogucu kombinaciju.
Ukucaj u gugl "hdr image tutorial" i eto ti gomila toga.
Comment
-
-
aj i ja da se umesam malo... posto sam stara skola fotografa ovo jos nisam radio a dosta me podseca na pushovan slajd. no bilo kako bilo dobra je fora skroz i najlakse se postize iz RAW formata u samoj pripremi za PS. pre 10god sam imao fotoaparat (film) koji je mogao da odradi brecketing na jednom kvadratu. znaci lejerovanje direktno na film. kolko znam to danas imaju jedino profi masine tipa Cannon Mark serije a ovi jeftiniji imaju tu foru sa expozicijom i fokusom ali na tri razlicita kvadrata. u svakom slucaju kljuc je u lejerovanju. sto vise lejera to je fotka bogatija da ne kazem teza. no, napravice neko vec neku akcju za ps, ako vec nije, ili samo programcic koji ce to sam da radi .deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
Comment