Originally posted by zverko
HDR fotografija
Collapse
X
-
e fakuto ekipo, ja batalio PS pre par godina i sad me terate da ga ponovo instaliram. Zaista lepo nema šta. Mogao bi da neko uzme jednu fotku sa Fiatom i objasni korak po korak celu priču sa screen šotovima, znam da je cima ali ako neko ima vremena, bio bih zahvalan.
Comment
-
-
Sinoć sam probao malo da se zezam i nije toliko komplikovana priča. Probao sam sa photomatix-om i sve je ok. Spustih i Photoshop pa ćemo sad da se igramo. Kontao sam da je veća muka u hvatanju 3 ista kadra sa tri setovanja-bez stativa, no međutim provalim sinoć da batin S5 Canon ima tu opciju, dakle 1 klik i 3 slike sa 3 različita EV.
Comment
-
-
Re: HDR fotografija
jedno zahebano pitanje: mogu li se i kako izbeci ovi svetlosni "oreoli", na delovima slike koji imaju drasticne prelaze svetlog u tamno (ivice u jakom kontrastu).
Po nekom mom iskustvu, 5 slika i automatski merge to hdr, uz malo dodane saturacije, pojacan kontrast i tone mapping, sasvim dovoljno.
nisam totalno zadovoljan, ali s obzirom koliko sam ucio sam ps i da je slikano idiotom... Meni dosta dobro.
ufff, da, ne pomenuh uvecanje tockova za 2" i prosirivanje, spustanje, i debadge...
Comment
-
-
Re: HDR fotografija
Automatizacija u postupku pravljenja hdr-a je mac sa dve ostrice - jednostavno je napraviti hdr, ali su rezultati pod velikim znakom pitanja. Da bi postigao maksimalne rezultate, potrebno je mnogo rada i eksperimentisanja sa podesavanjima i zavisi od fotke do fotke. Zavisi i od toga kakav hdr zelis, zavisi koji softver koristis.
To ti je isto k'o kuvanje - radi se po osecaju... al' dok steknes osecaj, ima da se naspremas losih ruckova
Comment
-
Comment