Bugarska automobilom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Bugarska automobilom

Odluka je pala, na letovanje idem u Bugarsku! Posto sam totalni laik kad je ova problematika u pitanju jer do sada u inostranstvo nisam isao svojim vozilom , potrebni su saveti i preporuke od pravih znalaca, kakvih je ovde, jelte, u izobilju!
    Zanima me sve, od puteva, granicnih procedura, putarina, bahatosti policije, ljbaznosti stanovnistva, cena svega osim smestaja, posto je to reseno, uglavnom, sve sto znate, pisite.

Hvala!
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Nemoj da putujes nocu, vodi racuna da si do mraka u nekoj civilizaciji. Nemoj da stajes panduru na otvorenom putu, cuvaj stvari i kljuceve od auta kad sipas gorivo, ne odvajaj se od auta ako bas ne moras... zayebana je to zemlja ... jedino ako se nesto nije drasticno promenilo u poslednjih 3-4 godine....

Sto se carine, dokumenata i procedura tice ... k'o i svaka granica ... to je sad EU.
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Pa ne ide u AVGANISTAN, nego u Bugarsku !!

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... u+skijanje
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Velja
        CBC Veteran
        • 22.12.2005
        • 176
        • https://t.me/pump_upp
        • CharlesfaistOB

Jutros videh reklamu, nedelja u 14h emisija SAT ide patrola do crnog mora
        https://t.me/pump_upp

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

e super, moram gledati, nego, koliko je ovo tacno za putovanje nocu i za pandure na otvorenom putu? mislim,sta ako su pravi?

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Isao sam u Zlatne Pjasce busom pre neku godinu ...
            Ne da je to krs od drzave, ne da je tragicno sve izvan vecih centara i turistickih naselja, nego je to strasno ...

Zlatni Pjasci i onaj grad u blizini (ne mogu da se setim imena) imaju interno obezbedjenje koje finansifaju isti mafiozi koji lepo preko turizma peru svoje mukom zaradjene pare... zato jer policija svira qrcu...

Sve je to nebitno za odmor, ali ti govori o kvalitetu (ne)sigurnosti "na poljani". Inace, more je bledunjavo, slatko... cene su ok ...

Znam za par skucajeva gde su ljude okrali na benz pumpama i za dva presretanja nocu... ono, mahne padur sargarepom... sve ljudi iz mog nekog sireg okruzenja... nije zezanje ...

Idi autom, drzi se autoputeva, idi danju, zaustavljaj se samo na veeelikim, dobro osvetljenim i cuvanim pumpama, uvek zakljucavaj auto i nikad ga ne ostavljaj van vidokruga dok ne stignes na odrediste. Pare i papire dobro cuvaj!!!
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Dakle, SAT patroli moze da se desi da ostanu goli na autoputu.

Moj brat od tetke je bio radnik AMSS na Naisu, pored ostalog su slepali svoje clanove iz Turske do YU i nikad nisu stajali Bugarskoj policiji upravo zbog laznih policajaca.

Ali, to je bilo pre 20 god.

Licno mislim da je opasnije da se stane u okolini Pozarevca, prema srebr.jezeru zbog rumunskih krimosa nego na putu za Crno more.

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

ovako, putovao na more nisam, ali iskustva od svog oca prenosim koji je poslom poslednjih godina bio dosta puta u bugarskoj.

znachi drzava je krsh, na 80000km godisnje koliko predje jedina sranja se mogu vezati za bugarsku.

Pre 2god bio je odradjen klasicnom forom na semaforu u sofiji. Stao je u koloni, austrijske table, prislo je 5-6 ciganchica da prose, jos im da pare, i taksista mu svira, probusili su vam gumu samo gas nigde ne staj pumpa sa desne strane za 500m,... fora je ta sto zabodu shilo, sjebu gumu ti izadjes da vidis gumu na brzaka otvaraju gepek i maznu sta imaju i bezanija, a sve u dilu sa vulkanizerom na pumpi sledecoj gde je krpljenje gume 40evra..

drugi put, centar sofije, za 10min ostavljen auto, s 350 mercedes, kandza, alarm, onaj djavo za menjac automatika zastita, i ladno u centru fazon kao knez mih. pajserom razvaljana vrata, polomljena brava, nisu znali kako da izvade cd player, kandzu nisu ni pokusali da skidaju i ostavali tako auto, policija uopste nije htela da reaguje sva sreca se brzo snasao preko poslovnih prijatelja kod kojih je isao..

sto se radara pandura tiche, mislim da tu nije imao tih problema kao da ne stajes i to, mada ko zna, znam samo da se naplacao stalno kazni jer ih ima ko govana, 40-50e su kazne sta god uradio ..

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

@prolupator
                  idem u pomorje, ismedju burgasa i nesebara, koliko sam video, posle sofije se nigde ne skrece dobrih 400km, u sustini ni ne moram da stajem na pumpama, jer plina imam od nase granice do odredista, ako zatreba tu je benzin, ali ipak moram negde stajati zbog malog deteta.
                  @deki
                  e to bih voleo da vidim, mirku-alvirku neko stao na rep
                  @mishio
                  hmmm, idem obilaznicom oko sofije, a i spic je sezone, a i vozim daewoo, valjda ce im biti zanimljiviji neko sa skupljim autom. jbt, ko u filmu hostel

nego, koja im je valuta, ako nisu presli na eur, i koji je kurs? zna li neko brojeve njihovog ams-a i policije, sakim telekom ima roming i koje su cene.

primaju li se nase kreditne kartice (visa) i koliko je bezbedno njihovo koriscenje u trgovinama?

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Neverovatno !!!

Idem u Pomorje 4.avg., koristim VISA kard, jedno dete, plin, a "Hostel" mi je omiljeni film...

Sa bocom od 60l (dakle 50) dobac mi je oko 450-500 km.

Samo sto sam u "Telenoru" ... koji je sluzbeni pa me bas briga

Ako se vratis ziv , dosadjivacu ti malo ...

P.S. Resio sam da idem bez medjunarodne dozvole, sa slikom deteta u soshki starom 4 god, zato sto je jedna komsinica isla sa cerkom (10), a slikana je kad je imala 5 .

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

ja se vracam 3.8., ako sam logovam 4-og, znaci da sam preziveo

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

hehe ma opusti se ipak su oni sad kao evropa, ali iskreno daleko su od toga.. sto se tiche valuta pojma nemam sta je sad ..

Comment

• BRABUS
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2004
                          • 2399
                          • London

nego, koja im je valuta, ako nisu presli na eur, i koji je kurs?

Lev je valuta, za evro se dobija 1.956 i to je zvanican kurs, koji se nikad ne pomera. Menjaj u bankama, i izbegavaj privatne menjacnice. Realno je da dobijes 1.92. Pazi na fore tipa 1.192 gde je prva jedinica izbledela, dosta su ceste

Ja za mojih 5 godina u Bugarskoj losa iskustva nisam imao, u Sofiju sam isao kolima dosta puta, jedino su saobracajci zajebani i drkaju za svaku stvar, ali su isti kao nasi, ljigavi i potkupljivi, tako da uvek mozes da izadjes na kraj sa istim receptom kao kod nas.

Ako nije zabranjeno (treba da pitas kad kupujes vinjetu), prodji obavezno kroz Sofiju, nemoj zaobilaznicom, dosta je brze a i nema murije toliko. Prati putokaze za Burgas ili Varnu, ako se zagubis, pitaj gde je Carigradsko Shose i kad se ukljucis na njega (kao auto-put), samo pravo.

Licno, izbegavao bih aktivno koriscenje kartica, a posebno po manjim prodavnicama.

Imaj spremne po 5-10 evrica novcanice da prodjes kod pandura lakse ako te cimaju...

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

imam navigaciju, tako da problema nalazenja puta nece biti. zar nije manja guzva na obilaznici, nego kroz grad?

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Zavisi kad ides, ako je spic, naravno da jeste, ali pretpostavljam da ces kroz sofiju negde nocu da prodjes ili rano ujutro, tako da je u tom slucaju bolje da ides kroz grad

Comment

Working...
                              X