Ja ne znam sta cu s tolkom brzinom. meni i 512 radi u trenutku.
Bice zanimljivije kad stupi na snagu ona fora sa obaveznom opremom za prislkuskivanje kod provajdera, onda ce svi da udju u kredite, a korisnicima ce da poskupi pretplata.
Osim telekoma, on vec ima opremu.
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
koriste antenu direktno usmerenu sa zgrade prema centru a kace korisnike na telefonsku kutiju u zgradi tako da fakticki nemaju veze sa telekomom nego sa instalacijom u zgradi
ako ti neko iz telekoma kaze da nema slobodnih parica za adsl ili centrala ne podrzava, znaj da sezam moze da ti resi stvar, podrazumeva se samo da vas ima vise zainteresovanih i to je cak bolji sistem jer je upload/download 1/2 tako da imas bolji odziv(ping)
Bice zanimljivije kad stupi na snagu ona fora sa obaveznom opremom za prislkuskivanje kod provajdera, onda ce svi da udju u kredite, a korisnicima ce da poskupi pretplata.
Osim telekoma, on vec ima opremu.
koliko znam, to je stavljeno van snage kao neUSTAVno...
Chek' sad malo... Ovo dupliranje brzine je bilo negde na prolece, ili mozhda par meseci ranije, nisam siguran... I ova informacija sa linka je zastarela skroz, to se odnosilo upravo na to, vec odradjeno, dupliranje.
Hoce li biti novog dupliranja brzina na ADSL-u kod Telekoma ove godine?
Na to novo dupliranje se i odnosi ova tema.
Onaj informacija jeste zastarela i nema veze sa ovim.
Informaciju o dupliranju brzine sam čuo od drugara.
U časopisu sam pročitao o korekciji brzine adsl-a.
A kod sezama se paket 512 povlači iz prodaje 15.10.2008.
@JAPANX
Čekaj jel sezampro ide delimično preko telekoma a delimično preko antene ili ga skroz zaobilazi?
duplirana brzina ADSL-a s tim što će brzina upload-a ostati nepromenjena.
ne bas tacno koliko je meni poznato.
bice povecana brzina ali nece biti duplirana.
paket 1.5 mega bice povecan na 2 mega, i to ce biti najbrzi ponudjeni DL.
za UL jos nije definitivno poznato da li ce se i to povecati u skladu sa 1:8 preporukom ili ce ostati isto.
u RSrpskoj je Telekom Srbije povecao brzine ADSL, sada od 01.09.2008.
a 26.08.2008. je Telekom doneo odluku o prodaji prava na interkonekciju u fiksnoj teleofniji za druge provajdere fiksne i mobilne telefonije.
komplet odluka Upravnog Odbora je na sajtu Telekoma, otvara citavo novo poglavlje...bice dosta toga u neposerdnoj buducnosti bitno promenjeno.
sada je moguce zakupljivati kapacitete Telekoma u fiksnoj telefoniji od strane trecih firmi. (po prvi put).
novi ADSL paketi ce biti 768, 1512 i 2048 od strane Telekoma za DL.
to bi trebalo odmah da i kod svih potprovajdera bude aktivirano.
negde do 05.09. 2008. se ocekuje i formalna odluka UO Telekoma.
isto tako se ocekuje i komercijalno pustanje triple play usluge, odnosno ulazak Telekoma u distribuciju TV programa. (IPTV) tokom septembra meseca.
ti prikljucci su na 16Mega sto se zbirnog protoka tice, ali za internet saobracaj bice najvise 2 Mega odvojeno dok ostalo ide za TV saobracaj i za TT IP saobracaj.
Comment