Dupliranje brzine interneta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TheWickerMan
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2007
    • 791
    • DE
    • AR Giulietta TCT

Auf,da,danas 31-ti...

Comment

• skijash
      CBC Senator XXL
      • 07.09.2007
      • 1354
      • Beograd
      • wrx

Ja imam na vajerlesu 1,5Mbit/768 i vuče mi preko 180 kb u sekundi. Sve je bolje nego adsl sad... Jedino što uslovljavaju iptv i sve ostalo tim adsl-om smrdljivim. A da će da bude neka revolucija od nove godine sumnjam jer već sa ovim brzinama imaju problema sa paricama, tj. puca ljudima veza i loše radi zbog lošeg stanja infrastrukture. Jedino ako se nakane da menjaju sve to, ali teško...

Comment

• GoranBG
        CBC Senator
        • 29.04.2007
        • 282
        • Beograd
        • TU5J4

Originally posted by mishio
        speedtest.net je link ka veratovom serveru, i tu sam testirao sbb i moj adsl sezampro.
        Sada sam testirao dl sa apple sajta, i max skidanje je bilo 159kb/s .

koja bi trebala brzina da bude za 1.5 mbit ?
        na speedtestu sad sam probao imam 1408/104, a sa appleovog sajta sam skidao konstantno 171 kb/s.Provajder je Telekom,brzina povecana malopre na 1536.Probaj u podesavanjima modema ako imas onu opciju ADSL Mode da prebacis na ADSL2+,posto meni recimo na G.MDt ide sporije download

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

Originally posted by madic
          Pa 1512 kilobita : 8 = 189 kilobajta.
          Nije strašno ako bude i malo manje od toga, jer u praksi teško da ljudi imaju baš uvek tu maksimalnu brzinu...

Kablovski Net 1024/256

Posle 3 minuta :

I, još malo kasnije :

Varljivo...

Comment

• rallye
            CBC Član
            • 08.10.2008
            • 83
            • Beograd

Meni jutros povecano za 512kb\s. U pitanju telekom.
            www.blindmanmotorsport.com

Comment

• mobtel
              CBC Član
              • 31.08.2006
              • 62
              • Kikinda

što se tiče telekoma, do utorka će svima biti povećan download...

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

upravo sam zvao svog provajdera, sezampro. Nisam znao ranije ali sada znam neke stvari, da npr telekom inache uzima 15% linka, npr od 512mbit, za svoje tehnicke potrebe, i jos 5% se oduzima na udaljenosti, tako da neki gubitak od 20% je normalan za adsl, koje ide preko telekoma , za DRUGE provajdere, znachi tih 15% ne uzima telekom za svoje korisnike. Zato je vece iskoristenje linka telekomovih korisnika u odnosu na druge, iako ja ne bih presao na telekom pored sezampro-a nikad, za kojima sam ekstra zadovoljan, ali tih 15% i nije malo, kada pogledam na 1.5 mbit .. uglavnom ped.rska posla skroz.

Najbolja opcija trenutno i po ceni i svemu je kabal, samo jbeno to nadanje cudu da ce adsl da skoci na iole neki evropski trend, neka i upola bude, da bude bar 8mbit, ne mora 20mbit ++ .. ali sta da se radi, srbija zemlja cuda

Comment

• dacha
                  CBC Senator XXL
                  • 23.06.2007
                  • 356
                  • Beograd, NBG
                  • Xsara II 2.0i

mislim da je to izmisljotina i da je takav protok vise rezultat sto manji provajderi zakupe linkove odredjene propusne moci i onda gomilaju korisnike a ne povecavaju proporcionalno i jacinu linka vec pribegavaju agregaciji.... a telekom je tu da bude dezurni krivac... daleko od toga da branim telekom ali nisu ni ostali provajderi tako fini i bogom dani, a narocito ne sezam koji ne mogu da smislim pocevsi od onog seljackog marketinga "analogno digitalna sezampro linija" preko narusavanja privatnosti korisnika i slanja mailova ljudima da ne smeju da skidaju nesto preko peer2peer-a i slicno, i bilo je tu jos stvari ali to sad vec nije tema ovog topica... ;]
                  The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• vujke
                    Admin
                    • 29.09.2004
                    • 1673
                    • Mladenovac
                    • Daewoo Lanos 1.5SX

Sto se tice neslaganja reklamirane brzine i one stvarne u uslovima tehnicke ispravnosti linije i opreme procitajte sledeci link
                    Ove sarene laze da telekom uzima ovo ili ono necu da komentarisem

while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

@dacha, neam pojma tako mi receno, a za p2p prvi put cujem, prvi sam kome bi to trebali da posalju, jer mesecni protok ne mogu da zamislim koji imam, dnevno skinem bar 3-4gb torrenta. nikad mi nista nisu pisali

editovao sam post nakon sto sam procitao gore link, thx sve jasno po ovom linku ja upravo i imam maximum moguci za adsl 1.5mbit do korisnika

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Originally posted by madic
                        Pa 1512 kilobita : 8 = 189 kilobajta.
                        1536/8=192 ... u počecima adsl-a sam dostizao 183-189 realno 170 i nešto, kako su pustili "unutrašnjost" full protok je oko 168, a realno podataka 153,... videćemo od noćas kako ide na 2048.
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• dacha
                          CBC Senator XXL
                          • 23.06.2007
                          • 356
                          • Beograd, NBG
                          • Xsara II 2.0i

eto na linku od vujketa je tehnicki objasnjen overhead, ali taj gubitak u srbiji dolazi do izrazaja i zbog same infrastrukture i tih "fizickih" faktora, stanja parice, refleksija i ostalog da ne ulazimo u dubiozu ali tako je kako je...

a to za sezam evo nije me mrzelo da okacim skenirano pismo, inace to su radili 2005 i to je jedini provajder (a za njima i beocity mada u manjoj meri) koji se time bavio (mada mi uopste nije jasno kako provajder zastupa prava neke ovlascene distributerske kuce) ali kasnije se to ispostavilo da je samo bilo jadni pokusaj smanjivanja opterecenja linkova od strane korisnika koji dosta downloaduju i nista vise.... jos zanimljivije je bilo sto im je u isto vreme na njihovom sajtu u sekciji linkovi stajala gomila warez sajtova sa crackovima, key genovima i ostalim piratskim cudima tako da su u kontekstu cele price ispali totalni "licimuri" sto bi rekao onaj iz kikinde...

mislim sta reci, sezam mi je verovatno jedini gadniji provajder od telekoma a da ne bude da sam hejter gotivio sam im skroz bbs sredinom 90ih a onda su me razoracali svojim nacinom poslovanja... a poenta ove price o sezamu je mishio cisto da znas da vole ljude da izmisljaju za sve pare, narocito ovaj provajder
                          The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• mishio
                            CBC Senator XXL
                            • 29.05.2007
                            • 1204

au koma od pisma, licimuri i demoni pravi

ma znam, i verujem ti, nego ja sam sa njima zadovoljan jer kada sam imao koji problem brzo mi je resen, vidim da se cimaju, a danas mi je mogao lako objasniti kao ovaj link od vujketa sto je objasnio nego krenuo na telekom da tovari, ocigledno im je takva politika.
                            Realno stanje je da ce dizanje brzine biti kao i prosli put za godinu dana, ne vidim zasto bi se sada cimali da dizu brzinu, kad im se moze, tako da te glasine 8mbti i sl, ja u to vise nista ne verujem verujem da cu preci na 3mbit sbb

Comment

• madic
                              CBC Senator XXL
                              • 07.10.2007
                              • 844
                              • Beograd

@Blago tebi ako si zadovoljan Sezamom...
                              Ja svakog dana preživim bar po jedan nervni slom zbog njih.

Comment

• vujke
                                Admin
                                • 29.09.2004
                                • 1673
                                • Mladenovac
                                • Daewoo Lanos 1.5SX

Uzgred, racunanje max teoretskog protoka bez overhed-a ide ovako:

512Kbit/s -> ((512*1000)/8)/1024=62.5KB/s
                                while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

Working...
                                X