ciscenje cevi pistolja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Re: ciscenje cevi pistolja

Kod mene je odnos 1:1!
    Zastava M88 zvana "Duga devetka" Para ,Zastavina, kupljena nova 90. godine (da se nadje pri ruci u slavonskim sumama, dosta se jela divljac tada a nije bas zgodno uvek u kolima imati dugu cev ali je ubrzo nazalost dobila i drugu upotrebnu vrednost), prezivela Zapadnu Slavoniju, Baranju, Bosnu... i cev je jos uvek neostecena, u odlicnom stanju. Odlicno se pokazao u eksploataciji! Sada se koristi samo za Bozic, prvi rodjendan i tako... Imam dobre komsije
    Zastava je tada imala odlican celik, svetski poznat kvalitet. Za ciscenje se nikako ne koristi WD nego malo drnca, pamucna krpica i sipkica iz kompleta za ciscenje, skida sve! Posle kanem kap dva masinskog ulja i prebrisem ceo pistolj.
    Inace ja sam nasledio taj pistolj od caleta, njemu vise ne treba...
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by X9
      samo mala ispravka za Doru-nisu svi nasi CZ 99 imali hromiranu cev ...imali je samo ona serija za USA trziste i hromirana cev nema veze sa pucanjem pod vodom
      Pa znam da nema ali se lako čisti jer nije od aluminiziranog lima Meni je lakše da ne pišem roman a i tebe da kritikuješ a ne objasniš
      Mislim kad ste svi pametnio da kritikujete, onda napišite kako treba Kad sam ja kupovao svi su bili isti, od kad je zabranjeno nošenje, ne znam ali od tada verujem da su prodali nebrojano komada na prste dve ruke, sem pandurima.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

imam utisak da sam vec odgovorio na ovaj topik a da je neko obrisao moj odgovor..pa ajde ponovo:
        matoro gundjalo ,nisam te kritikovao vec samo malo da objasnimo sta je sta..
        i na kraju zlatno pravilo tokom ciscenja oruzja:ne okidati chak i kada si siguran da je pistolj prazan!!!ume on i prazan da opali
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Punto Abarth
          CBC Senator
          • 11.12.2006
          • 220
          • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

možda ne bi bilo loše da starija ekipa malo objasni nama zelenima šta je to drnč...

Deterdžent . . .
          http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Deterdzentski Rastvarac Namenjen Ciscenju (ili Naslaga Cadji, svako ima neku svoju definciju...) - genijalna kovanica, nema sta

Skoro isti djavo kao WD40
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

Originally posted by Punto Abarth
              možda ne bi bilo loše da starija ekipa malo objasni nama zelenima šta je to drnč...

Deterdžent . . .
              ...nisi jos sluzio vosku ili?
              e drnch je chudo,uzmes krpicu ,kanap,pusku,i mozda uspes ko i ja na Dedinju da izvalis radijator iz zida

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Sta su radili, vezivali vas za radijatore na strazi?
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• X9
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2005
                  • 3179
                  • Wien-Sabac
                  • RX-8 i X-9

ma jok Miki pametnjakovic vezao drugu stranu kanapa za radijator i tako cistio pusku,malo se budale zanele i eto ti belaja

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Svaka cast, to se zove ciscenje - dok krpa ne zaskripi nije cisto

Sreca sto nisi bio na tenku, verovatno bi neku zgradu srusio...
                    Originally posted by Valent Vudriga
                    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• miQzma
                      CBC Član
                      • 31.07.2007
                      • 97
                      • Beograd,Mirijevo

Imam par saznanja o tematici,pa bih podelio iskustvo u vezi sa pitanjem.

Ispali metak,jedan je dovoljan.Nakon toga cisti pistolj kao da si ga tek sad zaprljao.Kosuljica zrna je ostrugala garez od prethodnog puta,a nova garez,koja je ostala,se lako skida.

WD40 je odlican za ciscenje i cuvanje,iako tvrdim da univerzalno sredstvo ne postoji.

Drnc se vise ne koristi,moguce ga je naci samo u tragovima.Zuon je valjao kao zastita,ali ga nema jer ga je zamenio "magicni" Sinol.Sinol,koji je na upotrebi u svim formacijama u Srbiji,ne valja ni za sta.Mudri,trenutno,koriste WD40 i odgovorno tvrdim da nisam koristio bolje sredstvo za ciscenje i cuvanje od njega.A,cistim oruzje cesto.
                      WD40 ne steti bruniranim i hromiranim delovima.Tvrdim da to nije istina i sve sto se desilo i o cemu se prica je slucajnost.Siguran sam da bi taj brunirani deo koji je "ostetio" WD,ostetilo i jestivo ulje.
                      Originally posted by Sheta_Junior
                      50% ljudi u srbiji vozi zastavu. 30% ljudi u srbiji vozi VW. ostalih 10% su drugi automobili.

Comment

• Punto Abarth
                        CBC Senator
                        • 11.12.2006
                        • 220
                        • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

Originally posted by miQzma
                        Siguran sam da bi taj brunirani deo koji je "ostetio" WD,ostetilo i jestivo ulje.
                        moguće, puška je stara više od veka, i do mene - nije čuvana uopšte...
                        http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• luci
                          CBC Senator XXL
                          • 13.03.2006
                          • 1103
                          • odzaci

ja imam zalihu drnaca, mada ga jako retko koristim... za redovno ciscenje koristim balistol ulje, odlicna stvar... a moj stric koristi WD40... nikakvih problma sa njim nema....

Comment

Working...
                          X