Ako je knjigu pisao dr Nedeljko Parezanović, onda me ni ne čudi da je zbunjen...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Ako sam na samofinansirajucim, verovatno cu da iskuliram i necu da idem, za inat!
Mogu da razumem da imas alternative i da neces da placas kad imas na drugom faxu budzet ili milion drugih razloga, ali ne ici na fax za inat mi je malo bezveze
Haha koji car
Necesh da inat za inat.Vidi njima nishta ne radish shto ti ne idesh.
To ti je onaj fazon, zajebo sam konduktera voza, kupio sam kartu, a nisam ushao u voz
Sve zavisi od drugih. Ranijih godina bilo je oko 87-90 za budzet, a prosle godine kad sam ja upisivao zveknuli su nam sociologiju koju je po prvi put sastavljao profesor Cupic pa nismo mogli da se sastavimo. Ja sam imao cini mi se samo 3 boda iz sociologije, a i vecina drugih isto tako. Na kraju sam imao samo oko 76-7 ne secam se tacno ali ispod 80 i falio mi je 1.5 za budzet. Prijemni je mala beba za odredjene ispite tako da... Jbg sto se tice troskova ima ih, ali u skolarinu koju sam platio 90000 sve mi je uracunato bilo.
Pre 3 godine kad sam ja upisvao zveknuli su informatiku teže nego inače. Svake godine nesto bude teže nešto lakše
heheh da dodam i ja nešto, na Singidunumu se plaća diplova (papir na kome se radi) ne sećam se koliko i + 2000 din za ono odelce i kapče, samo da bi ti dodelili diplomu
Pre nego sto pustis jezik u pogon proveri da li ti je mozak ukljucen!
najveci lopovluk se ogleda u tome sto su pravni i ekonmski fakulteti sa ubedljivo najvecim brojem studenata, a cene upisa, godine i ostalih "sitnih" dazbina najskuplje ili medju najsupljima
kao da nemaju dovoljno finansija, nego jos klepaju studente na svakom cosku
plate profesora astronomske kao da znaju 6 puta vise od profesora na drugim fakultetima, a prolaznost na ispitima, kao i komunikacija sa studentom nikakva, jer je student samo broj
a sta ti fakulteti imaju od ulaganja?
a sta za razliku od njih ima medicina, tehnicki fakulteti......
**** im zinulo za pare
uvek sam se jezio na politiku ta 2 fakulteta i presrecan sam sto sam studirao dizajn kao diametralno drugaciju pricu
i sto se tice uslova studiranja i finansijskih obaveza i nacina polaganja ispita i studijskog programa i odnosa sa profesorima, fakultetom.....
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
heheh da dodam i ja nešto, na Singidunumu se plaća diplova (papir na kome se radi) ne sećam se koliko i + 2000 din za ono odelce i kapče, samo da bi ti dodelili diplomu
Diploma je 100 i kusur evra, a to odelo ili ti Toga nije obavezna... obavezna je tek na posdiplomskim, doktorskim...
Pričamo o dodeli diploma, ne odbrani diplomskog rada. Mene konkretno koštalo 240e (odbrana) + 100ak e za papir . S tim što diplomu i ne moraš da uzmeš... dovoljna ti potvrda od 5e.
Pa do sad si mogao da naučiš da se cene na singidunumu ne menjaju. Onakve su kakve počneš. Odbrana diplomskog je 5% od ukupne školarine. Eventualno ako budu menjali cenu prijema diplome, ali i to može da varira samo koju desetinu evra.
najveci lopovluk se ogleda u tome sto su pravni i ekonmski fakulteti sa ubedljivo najvecim brojem studenata, a cene upisa, godine i ostalih "sitnih" dazbina najskuplje ili medju najsupljima
kao...
Pravni nikada nije bio ni najskuplji, ni među najskupljima kada je školarina u pitanju. Pravni je uvek bio pri dnu lestvice Fakulteta kada su iznosi školarina u pitanju.
Tačno je da se sve ostalo plaćalo, svaka moguća glupost je u skriptarnici bila 10 dinara minimum...npr. izveštaj sa ispita ili sl...potvrde o studiranju, npr. da bi podigao svoj originalni izvod iz knjige rođenih ili originalne dokumente o školovanju koji su kod njih, mora da se plati 500 dinara, itd...itd...
Pravni faktički i ne daje studentu nešto mnogo osim stolice da sedne na predavanju, vežbi i ispitu...plus upisuje mnogo ljudi svake godine ( mada, sadašnji broj je nekoliko puta manji od broja studenata koje je Pravni upisivao pre 5, 6 godina )...
Pa nije bas da se cene ne menjaju... moja generacija kad je upisala, godina je bila 1200e.... generacija pre 900 ili 1000... ja placam 1500 i to je za sada cena... tako placaju i ove dve generacije posle mene...
Comment