Lada Samara kvar..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Re: Lada Samara kvar..

u principu bi trebalo sa moment kljucem, ali verujem da se ta lada nece zaliti ni ako ih pritegnes "iz ruke" ... ma radi bre s cim imas, ionako je krs, nema sta da pokvaris, nije formula 1 pa da ce da se vrti preko 10 krpm
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• nikola_ul
      CBC Član
      • 17.08.2009
      • 26
      • Ulcinj

lezajevi radilice I specijala 21euro.

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

u tom slucaju moras da vadis radilicu na obradu - da rasturas ceo motor pa se nece zavrsti na tom 21 euro

Comment

• nikola_ul
          CBC Član
          • 17.08.2009
          • 26
          • Ulcinj

e ovako...menjao sam lezajeve preko kartera, i svi su bili dobri osim ovoga na 2. klipu, on je bio skroz unisten i on se cuo..stavio sam nove lezajeve ,sve lepo vratio upalio i opet se cuje, malo slabije....vozio vozio i ono se sve vise strugali, i zacepili pecurku od ulja, opet sve skinuo, lezajevi na 2. klipu ponovo unisteni, stavim druge lezajeve i opet isto...4 puta sam skidao karter....svi su dobri ali na tom drugom klipu se verovatno ostetil radilica...e sad jedno pitanje , u kompletu lezajeva sam dobio 8 ovih za radilicu i 9 slicni ovima, imaju 2 rupice , da li neko zna za sta su ti lezajevi??

Comment

• ale944
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2006
            • 1457
            • Beograd

cek bre, jel tebi radilica bila na 1. specijali pa si zato stavljao lezajeve za 1. spec ili sta ? kad si montirao sve jel si probao rukom da li sta struze ? (izvadis svecice i vrtis motor)
            i od cega ti se zapusio usis pumpe ?
            da tebi nije zapusen dovod ulja za 2. cilindar na radilici ?

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

U kompletu dobijes 4 polutke sa rupicom i 4 bez rupice.
              Ove sa rupicom idu sa gornje strane i kroz rupicu ide ulje za podmazivanje lezaja male pesnice klipnjace.
              Koliko sam razumeo ti si stavio polutku lezaja bez rupice i gore i dole. Ispravi me ako gresim.

Comment

• nikola_ul
                CBC Član
                • 17.08.2009
                • 26
                • Ulcinj

dobio sam u kutiji ( na kutiji pise industrija lezajeva kotor ) 8 lezaja sa jednom rupicom i te sam zamenio 4 gornja 4 donja i jos 9 lezaja sa 2 rupice za koje ne znam cemu sluze..

Comment

• roske
                  CBC Senator
                  • 08.03.2007
                  • 272
                  • Lazarevac
                  • Alfa Romeo 145 boxer

Dobio si komplet lezajeve tih osam su leteci a tih 9 sto ne znas za sta su to su lezaci i dolaze na polutke radilice i nema ih 9 nego treba
                  da ih ima 10 zato sto Samara ima 5 lezista radilice odnosno oslonca.
                  Kao sto Samardzic kaze ti si to otprilike zamenio i napravio jos vece njesra.
                  Ako hoces da skidas radilicu a da ne vadis motor moraces da skines i menjac a to ti ne bi preporucio,vadi to napolje i zovi nekog da ti pokaze.

Comment

• nikola_ul
                    CBC Član
                    • 17.08.2009
                    • 26
                    • Ulcinj

ja sam zamenio ovih osam 4 gornja 4 donja, skinuo karter i zamenio..oni ne mogu da se promase jer imaju tacno na vrhu jedan deo koji sluzi da legnu u poklopac od lezaja...ovih drugih 9 imaju 2 rupe i oni nikako ne mogu da udju u ove pesnice od klipnjace...a ovih osam sto sam stavio imaju svi po jednu rupicu, tako da sam stavio i gore i dole sa rupicom. vozio sam malo auto...na 2. klip klipnjaca ima lufta na mestu gde se spaja sa klipom tako da ima i pesnica lufta i kad je na veci broj okretaja, pocinje da lupa....ovako moze da se vozi ali da se menja u trecu vec na 40 km h

Comment

• roske
                      CBC Senator
                      • 08.03.2007
                      • 272
                      • Lazarevac
                      • Alfa Romeo 145 boxer

Znaci nije bilo potrebe da menjas lezajeve,ako si siguran da je do male pesnice skini glavu izvici taj klip gore i odradi pesnicu
                      znaci proci ces bez skidanja motora pozzz.

Comment

• nikola_ul
                        CBC Član
                        • 17.08.2009
                        • 26
                        • Ulcinj

kad smo vec tu da ne otvaram neke nove teme za skidanje glave... nisam nikad skidao, pa bolje da pitam nego posle da bude zajebancije...moze li sta da se za**** tu onako bas...kad skinem poklopac onda skidam glavu ona se skida zajedno sa ventilima ? i onda je tu cilindar...ili ne..

Comment

• ale944
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2006
                          • 1457
                          • Beograd

tako je.. ventili su u glavi, a bregasta ne znam kako je resena kod samare, da li je odvojena ili su joj lezista u glavi, ili je mozda cak u bloku, nemam pojma.. uglavnom pamti sta je kako bilo pa polako..
                          trebace ti i selna za vracanje klipa u cilindar kad zavrsis, ona stegne karike i onda klip lepo udje nazad, sve drugo rizikujes da polomis kariku pri vracanju.
                          i naravno trebace ti i drugi dihtung glave.

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Za skidanje glave ti treba bas kvalitetan inbus br.10 za srafove koji se montira na gidoru. Srafovi su dosta meki pa ako je neko pokvario neki sraf bice veselo.
                            mislim da ces morati da skines i remenicu bregaste da bi skinuo zastitne limove kaisa.
                            Pazi dobro da ne okreces bregastu kad ti je skinut kais da ne pokrivis ventile.
                            Zapamti repere na kaisnicima.

Comment

• roske
                              CBC Senator
                              • 08.03.2007
                              • 272
                              • Lazarevac
                              • Alfa Romeo 145 boxer

Da moraces da skines remenicu zbog zastitnog lima,da bi popustio glavu moras prvo bregastu da skines
                              ona je pricvrscena m-8 vijcima da bi dosao do imbusa da popustis glavu.
                              Kad skines glavu nemoj da vadis plocice ventila one ne sme da se pomesaju znaci neka ostanu u glavi.
                              Ale ti je rekao za selnu ona ce ti obavezno trebati kad budes vracao klip ako prvi radis to potegni nekog prijatelja mehanicara
                              da ti pomogne.

Comment

• nikola_ul
                                CBC Član
                                • 17.08.2009
                                • 26
                                • Ulcinj

ok...videcu za vikend sa jednim majstorom...mada nije ni sad strasno..moze da se vozi lagano...cak je ovako i ekonomicnije )

Comment

Working...
                                X