Lada Samara kvar..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Re: Lada Samara kvar..

koliko uopste kosta drugi motor za samaru u cg ? kapiram da nije vise od 100 eur, pa mozda mozes smanjiti celu zaebanicju
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• nikola_ul
      CBC Član
      • 17.08.2009
      • 26
      • Ulcinj

ja sam do sad ulozio 100e... akumulator 50e , automat alnasera 27e lezajevi 21e...

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

jbg...ni sa ladom nije voznja dzabe
        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• nikola_ul
          CBC Član
          • 17.08.2009
          • 26
          • Ulcinj

eo mene opet .. sad uzeh ponovo ladu da radim ... skinuo glavu motora, izvadio klip , i klipnjaca nema lufta :@ ..ima lufta lijevo desno ali rekose mi da tako mora, samo da ne smije da ima gore dole, i toga nema ... vratio klip nazad , vratio glavu , sarafe steza bez kilo kljuca, koliko je to pametno vidjecemo, i sad jos treba da vratim kais.. jedno pitanje, bregastu i radilicu nisam mrdao, sad ne moram da zupcim jel tako ? samo vratim kais ?

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Cim si skidao glavu znaci da si ga razupci a to znaci da moras da ga uzupcis.Pre nego sto probas da je upalis na kljuc prvo rukom okreni radilicu 2-3 kruga da vidis da nesto ne zapinje mada mislim da ona ne stize ventile.Sto se tice stezanja glave,nemoj da se zezas bez kilo (moment) kljuca jer neravnomerno stegnuta glava moze lako da se iskrivi ili da ti prosvira dihtung pa ces opet da skidas glavu.

Comment

• nikola_ul
              CBC Član
              • 17.08.2009
              • 26
              • Ulcinj

ali glavu sam skunuo zajedno sa bregastom, nisam je razdvajao, i ventili i klipovi stoje isto onako kako su i bili ..

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Ne razumem kako si vadio klip a da nisi pomerao radilicu? Nije ni bitno,moras bregastu i radilicu doterati na tacke i repere.Neznam tacno da li je kod lade razvodnik preko zupcastog ili je direktno na bregastoj kao npr kod Opela,mada mislim da je preko zupsastog.Uglavnom 1. i 4. klip mora da budu u GMT a ventili na 1. klipu na paljenju i na 4. na vaganju a razvodna ruka tada mora da gadja kontakt od 1. klipa u razvodnoj kapi.Mogu i ventili na prvom da budu na vaganju a na cetvrtom na paljenju samo sto tada razvodna ruka mora da bude usmerena ka kontaktu cetvrte svecice.Svecice (klipovi) se broje od zupcastog kaisa.Ako ti nesto nije jasno pitaj.Glava joj se steze u 4 etape:
                1.20 NM
                2.80 NM
                3.90 stepeni
                4.90 stepeni
                Aj pa srecno i ako sam ti pompgao dodjes mi prenociste za vikend na moru

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Evo nasao sam sliku zupcenja

CA-bregasta
                  T-spaner
                  WP-vodena pumpa
                  CS-radilica

Comment

• nikola_ul
                    CBC Član
                    • 17.08.2009
                    • 26
                    • Ulcinj

e ja sam bas kao sto je na ovu sliku , prije skidanja, podesio tako da mi budu reperi tacno na mjestu, a radilicu nisam pomjerao, samo sam otkacio klipnjacu i izgurao ga napolje. Ovo bas i ne shvatam sa ventiima , to prvi klip na paljenje , ali ja mislim da ne trebam to da radim jer je sve isto kao prije , ili gresim ? p.s nemam sobe , zivim u stanu

Comment

• gorans
                      CBC Senator XXL
                      • 09.03.2010
                      • 1525
                      • Beograd

Nemoj da te zbunjuje to sto sam napisao za ventile i paljenje.Samo uradi kako je na slici i pali i vozi.

Comment

• nikola_ul
                        CBC Član
                        • 17.08.2009
                        • 26
                        • Ulcinj

ok, sutra rano cu da pravim .. valjda ce biti dobro .. hvala puno !

Comment

• gorans
                          CBC Senator XXL
                          • 09.03.2010
                          • 1525
                          • Beograd

Jesi li napravio nesto ili ceo dan juris ruskinje po plazi?

Comment

• nikola_ul
                            CBC Član
                            • 17.08.2009
                            • 26
                            • Ulcinj

e u ovu ladu je izgleda usao neki djavo ne da joj se pa to ti je ... Uzeli ja i drug da radimo jutros rano u 6 dok jos nije ugrijalo, prije plaze ( slabo ima ruskinja ali dolaze poljakinje , svakih deset dana nova tura, nesto kao exkurzija ) vratili kais nazad , htio sam prvo da proverim da li udara slucajno negdje klip , ubacio u petu , auto je na panjeve podignut, okrecem tocak lijevi u napred , desni mi se okrece u nazad o.O .. drugovi poceli da se kidaju od smjeha, kazu pogresno sam nesto sastavio, ja ih ubjedjujem da tako treba da bude ( iako ni ja ne znam sta se desava ) ali sto je najveci problem radilica nece da mrdne, nista se ne okrece kao da je u leru .. probao sve brzine i nista .. ali najgore od svega, kad sam htio rucno da okrenem radilicu , vidim da je kais na jednom mjestu skroz pocjepan, vjerovatno je bio malo i kad sam ga ja zatezao otisao skroz..tako da mora novi, a od daljeg posla do kupovine kaisa nema nista.. e sad moze li mi neko objasniti sta se desava sa tockovima, ima li kakve veze to sa diferencijalom ? i zasto u brzini nece da se okrece radilica ..

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

sper?
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• nikola_ul
                                CBC Član
                                • 17.08.2009
                                • 26
                                • Ulcinj

evo sad sam malo citao o tom speru , koliko sam shvatio to se ugradjuje na terence i trkacka kola, odakle to onda u mojoj ladi ?? ? a zar ne bi trebalo da se okrecu u istom pravcu ?

Comment

Working...
                                X