Re: Da li policija ima pravo da snima prekrsaje tajno u civilu?
Izvinjavam se za nepoznavanje gradiva...
Evo vam malo sad pa čitajte:
4. . Verodostojna isprava o prekršaju
Član 322.
Verodostojna isprava kojom se dokazuje izvršenje prekršaja, jeste u smislu ovog zakona:
1) video ili foto zapis na kome se jasno mogu videti: vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj tog vozila, i bitna obeležja prekršaja,
2) tahografski uložak ili drugi zapis sa tahografskog uređaja,
3) zapisnik o izvršenoj kontroli učesnika u saobraćaju sačinjen u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku,
4) zapisnik o izvršenom uviđaju saobraćajne nezgode, odnosno uviđajna dokumentacija,
5) zapisnik o nadzoru izvršenom na osnovu ovog zakona,
6) zapisnik o izvršenom kontrolnom tehničkom pregledu,
7) zapisnik o izvršenom merenju mase i osovinskog opterećenja,
8) izveštaj o analizi krvi i/ili drugih telesnih materija na sadržaj alkohola i/ili drugih psihoaktivnih supstanci u njima.
S'obzirom da sam prost čovek, ja ovo tumačim da mogu da te je..$#%"bu kako god oće - uzduž i popreko, ali naravno vozač uvek može da povede svoju sestru koja će da se zakune u čast da sam vozio samo 50 na sat umesto 120!
Izvinjavam se za nepoznavanje gradiva...
Evo vam malo sad pa čitajte:
4. . Verodostojna isprava o prekršaju
Član 322.
Verodostojna isprava kojom se dokazuje izvršenje prekršaja, jeste u smislu ovog zakona:
1) video ili foto zapis na kome se jasno mogu videti: vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj tog vozila, i bitna obeležja prekršaja,
2) tahografski uložak ili drugi zapis sa tahografskog uređaja,
3) zapisnik o izvršenoj kontroli učesnika u saobraćaju sačinjen u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku,
4) zapisnik o izvršenom uviđaju saobraćajne nezgode, odnosno uviđajna dokumentacija,
5) zapisnik o nadzoru izvršenom na osnovu ovog zakona,
6) zapisnik o izvršenom kontrolnom tehničkom pregledu,
7) zapisnik o izvršenom merenju mase i osovinskog opterećenja,
8) izveštaj o analizi krvi i/ili drugih telesnih materija na sadržaj alkohola i/ili drugih psihoaktivnih supstanci u njima.
S'obzirom da sam prost čovek, ja ovo tumačim da mogu da te je..$#%"bu kako god oće - uzduž i popreko, ali naravno vozač uvek može da povede svoju sestru koja će da se zakune u čast da sam vozio samo 50 na sat umesto 120!
Comment