Beli sengen i stranci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: Beli sengen i stranci

Drugar mi kaze, on je radio 8 meseci u Holandiji sa Hrvatskim pasosom: "Treba da odes u stanicu policije i da se prijavis, da si tamo odseo. Nista ti ne lupe u pasos, samo onaj datum kada si presao granicu"!

I, drzite se teme, ovde je pitanje sta cemo sa nasim kolima uz sengen a ne ko ce gde da putuje...
    E, da, a zeleni karton?
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Zeleni karton je oduvek potreban pa će biti i nadalje, to je polisa osiguranja u inostranstvu. A što se tiče naslova i držanja teme, uopšte ne vidim šta si hteo sa ovim da pitaš i kakve veze ima ukidanje viza sa vožnjom stranih vozila kad to reguliše domaći zakon koji još uvek važi. Isto tako i za inostranstvo, svaka država ima svoje propise pa oni regulišu ko i šta sme da vozi kod njih.

Ima već stvarno puno tema na ovo što bi bilo kad bi se babi smilo, a to će biti kad udjemo u evropu..
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

sa nasim kolima uz sengen cemo da putujemo, a sa tudjim kolima(ono sto tebe stvarno interesuje) necemo nista.

a inace, u evropu ni necemo skoro uci, upravo zbog takvog razmisljanja, kako da zayebem drzavu, kako da ostvarim sva prava a ne ispunim ni jednu obavezu.
        postoji narodska izreka za to.

dalje,

Originally posted by neshaoct
        Priče kako su mladi i po sadašnjem sistemu putovali po svetu preko raznih volonterskih organizacija ne pije vodu, bez obzira na lična iskustva.
        ...Cak 70 odsto studenata i preko polovine (51.5 odsto) mladih od 25 godina nikad nije bilo u inostranstvu...
        takodje na osnovu licnog iskustva, tvrdim da ovo nije kako izgleda. na kom je uzorku radjena ova statisticka analiza? u kom(kojim) gradovima? na kojoj godini studija su bili studenti u trenutku anketiranja? redovni, vandredni, ponavljaci - veciti studenti? i koje godine je radjena analiza?
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...krajem 2005. godine...
          Nije bitno u kojim gradovima je rađena, bitno je da je rađena na teritoriji cele Srbije.
          Nije bitno koja je kategorija studenata, jer su svi oni građani Srbije, kao i oni koji uopšte nisu studenti. To sa olakšanim izdavanjem viza studentima je bila dodatna diskriminacija prema svim ostalim građanima Srbije, itd...itd...

Inače, imaš onu drugu koju sam preneo, u kojoj je navedeno i ko je raspisao konkurs, koje godine, itd...itd...
          Znam i ja dosta ljudi koji su išli po Evropi, ali...nije Beograd cela Srbija.

Comment

• little
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 912
            • BGD
            • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Originally posted by ChubbChubbs

Originally posted by neshaoct
            Priče kako su mladi i po sadašnjem sistemu putovali po svetu preko raznih volonterskih organizacija ne pije vodu, bez obzira na lična iskustva.
            ...Cak 70 odsto studenata i preko polovine (51.5 odsto) mladih od 25 godina nikad nije bilo u inostranstvu...
            takodje na osnovu licnog iskustva, tvrdim da ovo nije kako izgleda. na kom je uzorku radjena ova statisticka analiza? u kom(kojim) gradovima? na kojoj godini studija su bili studenti u trenutku anketiranja? redovni, vandredni, ponavljaci - veciti studenti? i koje godine je radjena analiza?
            Statistika, kao i svaka druga... Evo ti plastičan primer statistike:
            ja jedem kupus, ti jedeš meso - zajedno jedemo sarmu
            "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Nema troška za vizu, pada cena transporta i...?

Neće se mnogo šta promeniti od januara sledeće godine po pitanju putovanja naših ljudi. Nisu u pitanju samo pare, već i mentalitet. Turistička kultura se razvija godina, a ne za nedelju dana. Pa puna je Srbija turista koji putuju na All inclusive putovanja za male pare samo da bi se osećali kao kraljevi... A nema para za 3 putovanja godišnje!!!

Nego, da ne skrećemo sa teme. Od januara sledeće godine će ljudima biti lakše da otputuju u inostranstvo i izaberu vozilo koje će da uvezu. A tek onda će da shvate da time nije vozilo povoljnije i da bezvizni režim ne znači mnogo. I da, bezopasni će moći da ode po AX za 200 eura + trokovi puta, smeštaja i klope...
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

Originally posted by Eon
                i nista. sve po starom.

ima li neko informaciju koliko bi kostao vikend u, recimo, becu? evo ja cu 3. januara da sednem u kola i pravac bec da popijem kafu i da se vratim. moze li jedna prosecna plata u srbiji to za zakrpi.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• little
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 912
                  • BGD
                  • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Oko 600 km je od Beograda do Beča.
                  Ako ideš preko Budimpešte i Bratislave putarina će te koštati oko 20-ak evra (jedan pravac)
                  Gorivo nekih 50-ak evra (ali to već ti bolje znaš, zavisi koliko trošiš)
                  Smeštaj za dve noći oko 150 evra

Da se odmah razumemo, pre nego što skočite da mi čupate perje
                  Smeštaj je u hotelu, za dve osobe (pažljivo biran tako da lepša polovina Chubsa može malo i da uživa )
                  "zensko si brate"

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

...moze li jedna prosecna plata u srbiji to za zakrpi.
                    Taman toliko, ako ne jedeš leskovačku mućkalicu, ili srpski pasulj. Po mom mišljenju bečka šnicla bi trebala da je jeftinija. Ako je samo na kaficu, može!

Comment

• X9
                      CBC Senator XXL
                      • 28.06.2005
                      • 3179
                      • Wien-Sabac
                      • RX-8 i X-9

mislim da ce skidanje viza najvise da pomogne nasem mentalitetu i osvestavanju naroda i ekonomski i politichki.jer neka samo 15% populacije ode negde kod nekog u posetu i vidi kako se preko zivi,koji sitem vlada i sta se sve moze ili ne sme,na sledecim izborima bice chupavo svim ovim danasnjim strankama da ostvare cenzus jer ce biti mnogo teze izlagati narod.
                      sto se tiche zakona postujte i svoje i zakone zemalja gde cete putovati,jedino ako imate visak novca pa zelite da punite kase zemalja koje cete posetiti.
                      a da nije tesko postovati zakon ima primera koliko oces.oko auta ,viza,registracija ce se sve saznati kada dodje vreme,ali ja nikako da se otmem utisku da nas narod razmislja samo o dobrim autima.samo registracije,carine ,avioni kamioni,itd.ljudi moji ima toliko lepsih i prechis stvari u zivotu od samih auta.ali ne vredi "BMW je BMW rodjaci"
                      samo neka oni nama konachno skinu vize,da nas Madjari ne trkeljisu vise na granici,da konachno imamo nekakav status gradjana u ovoj EU.a o tome da li cemo u EU i kada-ostavimo onima koji su za to dobro placeni.i ovako narod o tome nece dobiti priliku da odluchuje
                      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• X9
                        CBC Senator XXL
                        • 28.06.2005
                        • 3179
                        • Wien-Sabac
                        • RX-8 i X-9

Originally posted by little
                        Oko 600 km je od Beograda do Beča.
                        Ako ideš preko Budimpešte i Bratislave putarina će te koštati oko 20-ak evra (jedan pravac)
                        )
                        sa tim da je od tih 20 eura putarina u Srbiji za mene preskupa i izlazi skuplje nego li putarina kroz Madjarsku i Austriju.

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• little
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 912
                          • BGD
                          • Lancia Ypsilon 1.2 8V

nepravda, znam..
                          Ali ti ćeš se nakuvati kafa kad se zaletimo svi kod tebe. JA donosim domaću klopu
                          "zensko si brate"

Comment

• X9
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2005
                            • 3179
                            • Wien-Sabac
                            • RX-8 i X-9

kafu ne kuvam ja (iako bolje kuvam kafu od zene),a za domacu hranu nije frka.imamo mi ovde skoro svega(osim naseg jogurta,bureka,krem-bananica)tako da nece biti problem.samo vi navratite,jos nikom nisam odbio gostoprimstvo.

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Trkeljisaće nas mađari i dalje, a BMW će isto koštati....
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• StudentBGD
                                CBC Senator XXL
                                • 18.12.2007
                                • 1027
                                • Beograd

Originally posted by Eon
                                i nista. sve po starom.

ima li neko informaciju koliko bi kostao vikend u, recimo, becu? evo ja cu 3. januara da sednem u kola i pravac bec da popijem kafu i da se vratim. moze li jedna prosecna plata u srbiji to za zakrpi.
                                Kada napokon dodju i low-cost komapnije bice jeftinije ici avionom nego autom.

Ne razumem kako neko govori da ce da bude isto kao i do sada. Znam dosta ljudi koji nigde nisu bili u inostranstvu i to ne zato sto nemaju para i sl. vec ljudi nece da se ponizavaju u raznim redovima za vize (od nasih institucija do ambasade), da donose potvrde o izmirenim poreskim obavezama...
                                Vize prvo sprecavaju spontanost. Ja sam oduvek imao EU pasos pa nisam imao problema, ali kako npr ja danas da odlucim da skoknem par dana u Austriju na skijanje, jer sam dobio dan-dva slobodno neplanirano, kada devojka mora barem 3 dana da se cima za papire pa onda jos ko zna koliko dana da ceka dok joj ne odobre vizu? NA skijalistu sa 160km staza (i to kakvih) sam placao nocenje sa doruckom 16e i jos su me stalno nutkali da uzmem jos klope, kafe, caja. Pa pre cu da skijam tako negde 3 dana nego na u*ranom i bezobrazno skupom Kopu 2 nedelje! Moji drugari iz Grcke bar jedan vikend mesecno skoknu negde da se zezaju, a kako ne bi kada im je povratna karta do Berlina 60e? Nadju neki jeftiniji smestaj i uzivaju...
                                Izvestan je dolazak low-cost kompanija i ja cu sigurno pre da potrosim pare na neki vikend u Berlinu, Pragu, Amsterdamu, Barsi... nego da zatamnjujem stakla na autu, menjam muziku, felne...

Ja sam siguran da ce se meni promeniti zivot, jer necu vise da planiram da devojku iznenadjujem nekim odlascima na urbanizovani Zlatibor i sl, nego cu da odem do Trsta, Bleda...
                                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

Working...
                                X