Pomoc oko dig. Foto-aparata!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Skyline GT-R
    CBC Senator XXL
    • 13.02.2005
    • 806
    • Chicago - My Kind Of Town

Pomoc oko dig. Foto-aparata!

Razmisljao sam se dugo koji da uzmem.Novac koji sam izdvojio da dam za fotoaparat je bio $200.Dva aparata koja su usla u uzi izbor su bila Canon 3.2Mp i Sony DSC s40 4.1Mp!Za Canon znam da je jedan od najboljih ali i za Sony se zna da ima jedna od najboljih sociva na svetu.Posavetovao sam se sa prodavcem (posto je cena bilo ista za oba pa racunam na objektivnost) i on mi rece da je bolja opcija Sony - ima ceo Mp vise a i kvalitet sociva je na strani Sony-a!Model (Sony DSC) s60 je bio 20-30 dolara skuplji ali je (opet) prodavac reko da nema skoro nikakve razlike u kvalitetu izmedju njega i s40.I ...odluka je pala na Sony s40!
    E sad.....kad sam "skljkocnuo" par slika.....nekako.....nije mi..to TO.Nije ono sto sma ocekivao.Mislim....slikao sam sa HP-om 3.2Mp, i....kao da su mi slike....malo bolje.Cak je i Canon 4.1Mp od mog druga......malo bolji.Aparat ima...dosta opcija, pa me interesuje misljenje ljudi koji se razumeju u fotoaprate.Kakav je ovaj model Sony-a.Uopste o kvalitetu i poredjenju sa konkurencijom.Da li treba malo da ceprkam po opcijama (mada jesam) ili da vratim...doplatim za s60, promenim za Canon....ili vidim za neki drugi?
    Ili je aparat ok nego sam se ja, nesto.......
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Ja imam Canon A-400 sa kojim sa prezadovoljan.Samo da znaš, nije sve u MP!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Skyline GT-R
      CBC Senator XXL
      • 13.02.2005
      • 806

Originally posted by TETAK
      Samo da znaš, nije sve u MP!
      I know!To je bio samo jedan od razloga.Zato i pitam kakav je sveukupan utisak o ovom apratu.Vredi ili .....losa procena

Comment

• HotDog
        CBC Senator XXL
        • 06.05.2005
        • 965
        • BSG 75 (011)

Pre par meseci sam se razmisljao koji bih aparat uzeo iz tog cenovnog ranga, i odradio malo istrazivanja na netu, sta preporucuju a sta ne, itd... u rangu do 250 dolara jedan od best buy opcija je izgleda CANNON A520, koji se i meni svideo, ovako vizuelno, a i nezavisni review ima puno reci hvale za njega, sto mozes da procitas na:
        IN-DEPTH review of the Canon PowerShot A520 digital camera, with actual sample images, and a detailed data sheet.

na istom sajtu imas reviews i za mnoge druge kamerice....

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

I ja sam skoro uzeo digitalac, dvoumio sam se izmedju vise modela ali sam na kraju odlucio za Canon A510 i prezadovoljan sam... Nista ti bolje ne treba... Doduse ima par sitnica koje bih zamerio ovom aparatu ali to su samo sitnice i ne umanjuju funkcionalnost aparata... Dakle lepo vrati t tog Sonyja i uzmi Canon A510 ili A520 ako ti treba jos koji megapixel....
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• dintel011
            CBC Senator XXL
            • 12.03.2005
            • 348
            • Beograd, Vidikovac

Procitaj i ovde o utiscima korisnika :

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kvalitet sociva je na strani Sony-a
              proveri...Sony nema nikakva svoja sociva odavno... njegova sociva su (bila) ocajna.

sada koristi Nemacka Karl Zeiss, i ona jesu perfektna na bilo kom telu da se nalaze.

broj Mp nista ne znaci za krajnji efekat, za ukupni dozivljaj snimka koji ce nastati to je tek jedan od ( i manje vazan) faktor.

jedino ako ces da pravis postere- veliko uvecanje- gledaj na broj Mp kao primarni motiv.

pogledaj i Kodaka, ne reklamira se ovde mnogo a ono sto sam video je vrlo dobro (subjektivno) sa DX serijom.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Ja koristim DX 6490 i slike koje su sa njim radjene na forumu, sa zutim datumom, vredi svaki ?.
                Sad je oko 250?
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• mirdza
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2005
                  • 2437
                  • Katowice (PL) / Banja Luka
                  • AGP / W126

ja imam Canon A95 i stvarno sam prezadovoljan! cak su mi i ljudi koji se bave aparatima savjetovali Canon uopste. nisam se pokajao sto sam ih poslusao
                  Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• CLD
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2005
                    • 1225
                    • Belgija - ranije Luna-Chico

Moracu da menjam mog Olympusa da i ja budem Cannonovac.

Comment

• TheDoctor
                      CBC Senator
                      • 09.05.2005
                      • 299
                      • Keekendah City, Dukesland

canon
                      www.twowheelkings.de.vu

Comment

• Uros Piperski
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2005
                        • 2978
                        • Beograd

Ja sam pre dve godine kupio polovan Canon s45. Dosta sa mse otvorio iako je bio polovan (350e) ali to mu je bila cena tada.
                        Zadovoljan sam, nemam primedbi, ali nisam imao iskustva ni sa jednim drugim tako da nemam sa cim da ga poredim.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

Canon A510 vrlo solidno za pare sa 3.2 mp jedino hoce nekad malo da zeza narocito u sumrak sa autofokusom,ali za te pare vredi,barem ovde kod nas,kako vidim gore spomenuti kodak koji je dosta bolji aparat nije mnogo skuplji.Inace Sony u sve bolje modele ugradjuje Zeiss optiku,i one koje sam probavao sasvim su dobro radeli

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by TheDoctor
                            canon
                            Sta Canon doctore? Hoces da kazes da moram da ga menjam ili sta.

Comment

• Skyline GT-R
                              CBC Senator XXL
                              • 13.02.2005
                              • 806

Originally posted by brick
                              sada koristi Nemacka Karl Zeiss, i ona jesu perfektna na bilo kom telu da se nalaze.
                              Da....to su ta.Znam da to nisu njihova ali ih koriste.

Znam i da Mp nije presudan faktor.Ali....bolo je otprilike ono "A510 3.2 vs Sony s40 4.1 - podjednako dobri ali...eto....ovde ima jos i Mp vise".
                              Iskreno...presudila su sociva....jer bih reko da je to jedan od najbitniih fatora za dobru sliku.Nema veze......videcemo kako ce da sljaka ubuduce.....Ako ne...poslacu mojima a meni uzeti Canon

Comment

Working...
                              X