pismenosti i ne-pismenost

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

Re: pismenosti i ne-pismenost

pa dali se vi pripremate za europsku uniju ili ne , ahahhaa

us tatatura je u celom svetu standard za drugu se i nezna , sada ako nemozes da napises slovo S sa kvacicom (moram da dodam to sa kvacicom jer ga ja nemogu napisati ) i neznas da procitas tu recenicu kako bi je trebalo procitati , oki djavo onda tiplas uopste , kada citas neku recenicu i u njij slova gore navedena nenose kvacicu ja verujem 98 % ljudi ce to svejedno procitati pravilno automatski , jer znaju sta je trebalo pisati , a sto tebi neko treba crtati slova hmmm da bi ti procitao , neznam onda
    ako ti je cilj neka tradicija onda druga stvar , onda imas drugi problem , nauci da se sve menja i ide nanovo , nezivimo vise u kameno doba ili ti hoces da ostanes u njemu ...
    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Tema je bila više puta. Način izražavanja je lični stav osobe, a uticaj ima i obrazovanje i slično. Pošto su ljudi sa raznih strana, treba uvažavati različitost, a osnovna pravila moraju da se poštuju. Ja lično kada vidim nepismenu poruku, trudim se da pošaljem upozorenje, mada bi je bez razmišljanja obrisao, ali moram da budem nepristrasan.

Pošto ovo nije forum na kome se piše samo zbog pisanja, molio bih učesnike da daju maksimum u cilju veće tolerancije, a i takođe u cilju boljeg razumevanja. Nijedna tastatura nije problem, ako se zna raspored slova (a danas je to osnova pismenosti).

Tema će vrlo brzo pod LOCK, jer se plašim da će plamen preći u požar!!!!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• vlnikolic
        CBC Član
        • 09.07.2007
        • 97
        • Zemun
        • Honda Jazz 1.4 iDsi

A kakav je проблем куцати на сопственом језику bilo kojim pismom, nikako mi nije jasno. Сва слова су ту само их треба користити. Потпуна је глупост не користити UNICODE распоред, него се довијати на фору из каменог доба кад је постојао YUSCII за приказ наших слова.

Comment

• UkiMazda
          CBC Senator XXL
          • 16.11.2007
          • 444
          • Beograd
          • Alfa 156 2.0TS

Podržavam gore navedeno

Comment

• SAAB PoWeR
            CBC Senator XXL
            • 26.04.2005
            • 1394
            • tu iza coska(Milwaukee USA)

ljudi se prilagodjavaju novom modernom zivotu sta je tu pogresno , teranje inata nas je dovelo da izgubimo mnogo i ovo se sada polako pretvara u politiku ali dobro zamaskiranu ...

to pozivanje na akemno doba ... ko god je pomenuo pisanje slova sa kvacicim ili na cirilici , zna svoju poentu sto to pominje i mogu da predpostavim na koi nacin razmislja , ali najvise ovaj forum volim jer stvarno nema tolerancije , admini su ozbiljni i rade svoj posao apsolutno korekno , tako da svi moraju da se usklade njihovom ponasanju , neki pokusaju nesto ovakvim ispadima ali nedoguraju jer im se da do znanja ko je gazda , jedino tako nesto moze da opstane .
            moterne politicare bi trebalo sutati napolje .
            _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Zaključaćemo temu jer je sve manje više rečeno, ZoranBg nije od juče na forumu a ni na internetu kao i mnogi drugi koji se sećaju printera, raznih pokušaja kodnioh rasporeda, bilo ih je 8 ili 9, konvertora pisanih za njih i slično. U to vreme i ja sam počeo da razmišljam pa trebalo bi da pišem YU slovima, mada sad nema više YU slova ali je bio problem sa tastaturom jer me mrzelo da crta a bilo je lakše koristi onako kako si navikao, psole su tastature postale tepsija ribe pa sam lagano vežbao. I mene ponekad nervira to preterano ukrašavanje mada sam iz doba kad je to bilo normalno i mogu da shvatim da je neko ostao u navici. Stvar je izbora, dok ne ebe majku nikom nema šta da reagujem, ovo nije forum koji se bavi profesionalno jezikom pa da baš toliko vodimo računa ali pametnom ej dosta ako mu se kaže da iritira ili neko preskače njegove poruke zbog toga. Nema potrebe za seciranjem duše i istresanjem frojda iz gaća.

Ono što bih hteo poručiti Kanarincu i ostalim pobornicima šuškanja, mladi ste i vaše vreme dolazi, hteli vi ili ne svi ste "nepismeni" u poslovnom smislu, pišete pismom koje ne postoji. Meni ne smeta ali nekom kome se aplicira za posao, molba za kredit, neki ozbiljan odgovor i sl. će možda smetati. U zezanej se šalju primeri "pismenih" obrazloženja sudskih presuda ili žalbi kao i razne umotvorine po banderama, uskoro će i ovaj tip pisanja biti kačen kao vidi ga ovaj

Ende story
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
              X