Prevara, SMS najniži jedinstven broj na televiziji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Prevara, SMS najniži jedinstven broj na televiziji

Bilo je davno pa ću nešto da lupim. Medjubankarsko poslovanje i transakcije novca su zaštićene 128 ključem, bez pomoći iznutra svim tadašnjim računarima (najačim) bi trebalo nekoliko godina da provale šifru (kod) a kod se menjao jednom mesećno. Niko nije rekao da bi specijalizovana mašina to uradila za 2 nedelje, problem je bio u novcu, mašina košta nekoliko miliona evra-dolara što je za meen puno novca ali za jednu državu nije.
    Neko ko je učestvovao u pravljenju algoritma za kodiranje može znatno da smanji vreme potrebno za brutalnu silu kod otkrivanja šifre.

Isto tako iovde neko ko ej učestvovao u pravljenju proizvoda, zna da smanji vreme potrebno za istu namenu. Poznavajući tehničko znanje admina (većine) ne sumnjam da nisu bili kadri da otkriju zadnja vrata što reče 206 a isto tako sumnjam da će to ikad priznati jer bi bila katastrofa za sam sistem igranja.

Na zapadu takvi posle malo buke i neke osude završe na testiranju sistema protiv upada njima sličnih.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Takav "uspeh" mogao je da ostvari jedinu slanjem sms ponuda uz pomoć računara! Pokušajte za 15 sekundi da pošaljete već pripremljeni sms sa pet mobtela. Ako ste i uspeli, u tih, poslednjih 15` stižu na hiljade ponuda i neke popunjavaju praznine, brojeve koje još niko nije ponudio. Sigurno se radi o nekoliko desetina, moguće i stotina rupa (brojeva).

Istraga će sigurno otkriti o čemu se radi, samo je pitanje, da li će istina ugledati svetlo dana. Uglavnom, ne postoji način, da učesnici budu obeštećeni, jer su igrali, kao što Dora kaže, na svoju odgovornost.

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Na sve na sta direktno ne uticete NE MOGU da vas osude. Isto je bilo sa ekipom koja je ODRALA kockarnice sirom Evrope. Imali su hardware spakovan u telefon koji je radio talasom (mali radar) merio brzinu kuglice kada krupije pusti istu u rulet. Postoji nacin da se "priblizno" odredi gde ce ona zavrsiti, fizika je to pokazala. Uhapsili su ih u Engleskoj. I pustili posle 3 dana. Jednostavno, oni su iskoristili ono sto je svima dostupno. Nisu uticali na brzinu kuglice niti bilo cega. Sve sto im je trebalo je brzina kuglice i tocka koju su izmerili bezkontaktno. Naravno kockarnice su to odmah zabranile. Isto kao i brojace, ljude koji ciji umovi mogu jako brzo da prate karte koje se izvlace. Ruski matematicar (zaboravio sam mu ime) ima zabranu ulaska u vecinu kazina sirom Evrope. Jednostavno sedne i odere kockarnicu. Covek zna znanje. Takve ljude ja podrzavam, jednostavno su pametniji od svih nas ostalih. I treba da iskoriste prednost, pogotovu sto su lutrije i kockarnice najcesce paravani za pranje para. I treba im uzeti sto vise. Sta vise kada pokusaju da ih izbace, jednostavno bi im posalo patrolu policije i zastitu pa da vidim koga ce da izbace, posle lepo imas porez od toga sto su dobili i svi dobijaju, samo gube orgnizatori, a posto su to ionako prljave pare super nacin da ih oduzmes od prljavih poslova.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

Ako je ovim delom pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi 1.500.000 dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od 2 do 10 godina.

-------------------------------

Računarskom mrežom smatra se skup međusobno povezanih računara koji komuniciraju razmenjujući podatke.

Koristeći računarsku mrežu u nameri da sebi pribavi imovinsku korist, ovo lice je ogranizatore igre na sreću ''SMS licitacija'' dovelo i održavalo u zabludi.
          Koristeći računarsku mrežu u nameri da sebi pribavi imovinsku korist, ovo lice je sebi omogućilo privilegovani položaj u igri na sreću. Tom radnjom, ovo lice je oštetilo sve ostale učesnike iste igre na sreću.

Ukoliko bi ovo ponašanje bilo dozvoljeno, (kao što je bilo nekih postova na ovoj temi), onda ustvari u igri na sreću pobeđuje onaj ko ima više kompjutera i bolji kompjuterski program, ili neko drugo tehničko pomagalo.
          Takođe, onda bi bilo dozvoljeno da priđete stolu u nekoj kockarnici i koristite bilo koje tehničko pomagalo koje bi vam omogućilo veće izgleda da dobijete u igri na sreću. A, znamo da to nije dozvoljeno.
          Isto tako, nije dozvoljeno ni u ovom slučaju.

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Poenta price je da najbolju mrezu i kompjuter imaju organizatori igre . I sad se pojavi neko sa vise kompjutera i odere ih .
            Ma da nije bio alav mozda bi i prosao. Da je uzeo par stanova i 10tak automobila... Tu stao i reko cao nema vise... Ovako alav pa upao u oci i stradao...

Najbolje bi bilo kada bi se kompjuteri izbacili iz igre potpuno. Loto sistem onaj stari sa mikrofilmovanjem i uplacivanjem tiketa. Sve kopije stizu u lutriju, pa se tamo gledaju i uporedjuju. Ovaj sistem gde oni svakog milisekunda znaju koji broj treba da izadje da bi dobili sedmicu mi je smesan. Njihov kompjuter ( ) i pre izvlacenja zna koje brojeve i kombinacije netreba da budu izvucene... Ostaje samo da se sredi bubanj... I tako uplata se povecava, statistika je na strani igraca ali sedmice nema pa nema. Drvazna kasa (da li samo drzavna ) se putni i svi mi srecni.

Sto volem teorije zavere u Srba, gori smo od amerikanaca...
            https://t.me/pump_upp

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

Originally posted by Dzoni_mkv
              ...Sta vise kada pokusaju da ih izbace, jednostavno bi im posalo patrolu policije i zastitu pa da vidim koga ce da izbace...
              Zakon o igrama na sreću
              Član 50.
              Uslove za ulazak u prostorije igračnice određuje priređivač.
              Priređivač može zabraniti ulazak pojedinim licima ili grupama lica, a da ne navede razloge za to.
              Igračima koji u toku igre na sreću prekrše pravila igre, priređivač može zabraniti dalje učestvovanje u igrama.

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875

Neso, nisam pravnik, ali me zajebi tih pravnih gluposti. To za kockarnice vazi PO PRAVILIMA kockarnice. Zakon kao sto vidis sluzi da ih "opere" od odgovornosti. Bas lepo su tvoje kolege to napisali. Kao i za kradju automobila. Nije kradja, vec "neovlasceno pozajmljivanje".
                Dalje, to je optuzba sto si ti napisao. Ajde nadji kolegu pravnika koji ce to da napise odbranu pa ces videti da bas i nije tako. Samnom mozes da se raspravljas, sa kolegom malo teze. Sta ako ja mogu da kucam na 1000 telefona SMS-ove toliko brzo? Doveo sam nekog u zabludu? Covek je koristio ono sto mu je na raspolganju BEZ uticaja na druge. Tj, isto bi bilo kada bi se javio na telefonski kviz i neko ti postavi pitanje a to imas google otkucas i vidis odgovor i kazes. Doveo si nekog u zabludu zar ne? Tehnologija sve vise ulazi u nase zivote i sve ih vise ljudi koristi. Isto kao i organizatori koji koriste tu istu tehnologiju. Normalno je da cemo je koristiti za OBRADU podataka. Covek je obradio podatke i iskoristio ih. OBRADA podataka nije krivicno delo. Da li je dozvoljeno da imate 1000 SIM kartica i telefona? Jeste. Da li je dozvoljeno da zakacite telefone na PC. Jeste. AKO i PONAVLJAM AKO covek nije updao u mrezu lutrije on je to radio u svom stanu obradjivao podatke i na osnovu toga kreirao ponudu. Isto mogu nekog da optuze da je broj koji je poslao "doveo u zabludu" zato sto ga je na neki nacin izracunao npr uzeo u Excelu i sabrao neka dva broja i eto i on je koristio racunar da dovede nekog u zabludu. Ajde nemojte. Ovde se jasno vidi da je to nekom zasmetalo i da im je covek ladno nabio prst u oko. Igre na srecu su ******stina i otimanje para od, pa da bicu grub, neukih. Nista vise. Po meni trebaju da oporezuju organizatore sa 99%. Dobitnike takodje, ne toliko ali lep porez da.

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

To za kockarnice vazi PO PRAVILIMA kockarnice. Zakon kao sto vidis sluzi da ih "opere" od odgovornosti.
                  Citirao sam ti Zakon o igrama na sreću.
                  Uslove za ulazak u prostorije igračnice određuje priređivač.
                  Priređivač može zabraniti ulazak pojedinim licima ili grupama lica, a da ne navede razloge za to.

To sam ti naveo da se više ne bi zanosio sa idejama da će ti Policija pomoći i kao ''pa da vidim koga ce da izbace''
                  Imaju pravo da te izbace ili da ti ne dozvole ulazak. Oko toga se nema šta dalje polemisati.

Bas lepo su tvoje kolege to napisali. Kao i za kradju automobila. Nije kradja, vec "neovlasceno pozajmljivanje".
                  Ovo apsolutno nije tačno.
                  Ne treba verovati svemu što se pročita u novinama.

Ko tuđu pokretnu stvar oduzme drugom u nameri da njenim prisvajanjem sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do 3 godine.
                  Učinilac dela krađe kazniće se zatvorom od 1 do 8 godina, ako je krađa izvršena:
                  - obijanjem ili provaljivanjem zatvorenih zgrada, soba, kasa, ormana
                  ili drugih zatvorenih prostora ili drugim savlađivanjem većih prepreka;
                  - ako vrednost ukradenih stvari prelazi iznos od 450.000 dinara ili ukradena stvar predstavlja kulturno ili prirodno dobro.

Ako vrednost ukradenih stvari prelazi iznos od 1.500.000 dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od 2 do 10 godina

----------------

To o čemu pričaš, je ustvari ovo:
                  Ko bez namere pribavljanja imovinske koristi protivpravno oduzme tuđu pokretnu stvar, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do 6 meseci.
                  - Ako vrednost oduzete stvari prelazi iznos od 1.500.000 dinara ili stvar predstavlja kulturno dobro, učinilac će se kazniti zatvorom od 3 meseca do 3 godine.

Sa mnom mozes da se raspravljas, sa kolegom malo teze. Sta ako ja mogu da kucam na 1000 telefona SMS-ove toliko brzo?
                  Mogu da raspravljam sa svima. Mogu čak i sa Dorom.
                  Ako možeš da kucaš tako brzo poruke, kucaj. Nema problema.
                  Ako možeš da pamtiš karte, ili bilo šta drugo što će ti pomoći da povećaš svoje šanse u igrama na sreću, uradi to, sve je ok.
                  Ako pomisliš da možeš da prevariš organizatora igre na sreću koristeći se tehničkim pomagalima, ići ćeš u aps čim te otkriju. Naravno, ne mislim uvek bukvalno na zatvor, ali ti je jasno šta želim da kažem.

Doveo sam nekog u zabludu? Covek je koristio ono sto mu je na raspolganju BEZ uticaja na druge. Tj, isto bi bilo kada bi se javio na telefonski kviz i neko ti postavi pitanje a to imas google otkucas i vidis odgovor i kazes. Doveo si nekog u zabludu zar ne?
                  Grešiš.
                  Zakon o igrama na sreću
                  Član 2.
                  Kviz u kojem krajnji ishod zavisi isključivo od znanja učesnika u igri na osnovu koga mu se pruža mogućnost da ostvari dobitak u novcu, stvarima, uslugama ili pravima, ne smatra se igrom na sreću.

Comment

• Dzoni_mkv
                    CBC Senator XXL
                    • 29.04.2007
                    • 875

Opet ti kazem pravne gluposti me ne zanimaju, rekao sam ti da samnom neces da se raspravljas na taj nacin jer me ne zanima, sa kolegama citirajte zakone do mile volje. Za prvi deo ti kazem da ti jesi u pravu, ali je zakon i napisan da ide na ruku priredjivacima iste. Ne zanosim se nego kazem kako bi trebalo da bude. Sto to nije tako, nisam ni ti ni ja krivi.
                    Koliko je sistem prost i koliko im recunar I NIJE trebao evo ti prosto:

Punto se uvek dobijao u 98% slucajeva ispod cifre 3000. Dakle posaljte 3000 poruka i sigurno je jedna od njih jednistvena i najniza. To vas kosta 3000x62din=186000 din. Putno vredi 6000 EUR eto ti prosto! Softwer samo sluzi sa suzi granicne vrednosti gde brze naci tu ponudu ako necete da saljete svih 3000 poruka, kao i uvek softwer sluzi da smanji troskove Prosto. Genijalci uz Drzavne lutrije Srbije su kreteni jer ovo i dete moze da sracuna. 6 ljudi moze da posalje ovo za sat vremena. A moze i racunar automatski. To ti je 32000 din po kartici/coveku/ulagacu. Bas da vidimo DA LI CE da ih osude. Po meni ovo dobar advokat ubije u mestu. Nisu upadali u sistem jer im NE TREBA! Sistem je BUSAN. Za 98% verovatnoce da dobijete auto, treba vam polovina novca koju cete dobiti. Jbg nije nikom pre palo napamet.
                    Ovo vam je kao da uplatite SVE kombinacije na Loto-u a da izbacite one "neverovatne" ali statisticki moguce tipa: 1,2,3,4,5,6,7 ili 7,6,5,4,3,2,1 itd.

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ne znam sta i kako se desavalo, kako bih i znao, prenosim ono sto sam cuo, nista vise.

Malo mi je naivno da poverujem da NIJE bilo direktnog upada u sistem kroz backdoor ili nesto slicno, jer je u pitanju bio bas dizajner celog sistema a ne neko drugi. I ako je upadao u sistem, zaglavice robiju i kraj.

Ako je opet koristio samo statistiku i automatizovano slanje poruka, na sta se svodi cela prica, kao sto neko vec rece, dobar pravnik ce da ga oslobodi dok kazes piksla, naravno pod pretpostavkom da se ceo pravni sistem ne organizuje i unapred ga osudi po nekim svojim pravilima - tipa, ovaj MORA da zaglavi robiju pa sta god Zakon i advokati rekli, cisto da napravimo primer, i onda ima da robija sve i da Zakon ne moze decidno da kaze da je kriv.

Ovo za koristenje automatizovanog slanja, da to ne sme da se koristi - svaki Zakon moze da se izvrne tako da navodi vodu na vodenicu advokata koji ga tumaci. Ako cemo vec u sitna crevca : "...Ako pomisliš da možeš da prevariš organizatora igre na sreću koristeći se tehničkim pomagalima...:

- nije pokusao da prevari nikog, samo je igrao igru koristeci kompjuter kao tehnicko pomagalo za brze igranje
                      - nije nikom otudjio imovinu jer istu niko nije ni imao niti dobio
                      - sama postavka igre PODRAZUMEVA upotrebu tehnickog pomagala da bi se uopste ucestvovalo - odnosno mobilni telefon. Cak nije striktno receno ni mobilni telefon, nego SMS, koji takodje mozete slati preko racunara i JAVNIH servisa koji to rade. Znaci li to da sam samim slanjem SMS-a sa racunara prekrsio pravila?
                      - imam 1000 telefona, 1000 ljudi koji prate igru (na 1000 lokacija, da ne bude da smo organizovani, i to niko nikad ne moze da dokaze), ili 1000 racunara, i saljemo SMS-ove. I to ne smem? Smem li onda zajedno sa 5 drugara da ispunim 5 Loto tiketa, da li je i to organizovana grupa, GDE je definicija i koja je granica?

Poenta price je da mu sude po Zakonu, mislim da ce bolji advokat da ga oslobodi bez dana robije. Ali posto ce poenta price da bude da ga rebnu za primer, nije bitno ni sta je radio ni da li je bilo ovo ili ono, gotov je
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Milan.87
                        CBC Član
                        • 18.05.2008
                        • 76
                        • N.Beograd

Koliko sam ja razumeo on je slao samo veliki broj poruka.
                        Jednostavno je potrebno samo da popuni raspon od 1000 do 4000din i skoro sigurno dobija punta. ako je poruka 50 ili 60din to je oko 2000eur
                        da je hakerisao mislim da mu ne bi bilo porebno 200 telefona, nego bi jednostavno znao koja je najmanja jedinstvena ponuda i poslao taj broj.

Comment

• lemara
                          CBC Član
                          • 18.07.2009
                          • 58
                          • Beograd
                          • Astra G 1.6 8v

Znači pojedincima je bitno da je "pametnjaković" zaj.... sistem i doveo u zabludu državnu lutriju Srbije i probušio sistem a jadnici koji su svako veče posle dnevnika slali poruke odvajajući malte ne od usta oni nisu dovedeni u zabludu? Oni su budale po mnogima ovde. Vidim da se pominju reči da su igre na sreću ustvari igre za budale jer su oni koji ih organizuju ustvari kriminalci. Apsurd vaše priče je upravo u tome da je bolje da kriminalac od kriminalca ukrade pare ili prelije u svoj džep a sve to opet preko leđa napaćenog naroda koji šalje poruke. Pa gospodo moja draga ko je platio te puntaće na RTS-u? Je li platio taj koji ih je osvojio ili je sačekao da narodna masa napuni prvo kasu pa onda ne zanimame na koji način je pratio koja je ponuda najniža i na pošten način slao svoju. Baš je on korektan i treba da ga oslobode odmah jer stvarno bre pa gde je čovek kriv!
                          Vučete me za jezik da vam ispričam kako je sve do detalja funkcionisalo ali neću baš iz razloga što mi je jedan od ljudi iz mog okruženja upravo ispričao kako je postao glumac srećković na RTS-u. Verujte mi ovo sam njemu rekao sve u oči što govorim ovde.
                          Vi koji ste dobro razmislili o svemu i opet stajete na stranu kriminalaca i kriminala govorite dovoljno o sebi. Nemam reči i opet ponavljam zato nam ovako i jeste.
                          Čudilo me je samo kada sam čitao muku onih ljudi kojima su oduzeta vozila zbog falsifikovanja papira od strane uvoznika i pojedini komentari članova foruma koji su govorili da su ti koji su kupili atomobile ustvari budale a lopovi su se snašli,šta ćeš? Kuda ide ovaj svet i naš razum vidi se nažalost.

Comment

• Dzoni_mkv
                            CBC Senator XXL
                            • 29.04.2007
                            • 875

Ja sam lepo napisao zasto je "sistem busan" i da svako od nas je mogao to uraditi. Naravno treba je imati "pocetni kapital". Ovde treba pozvati na odgovornost ljude iz DLS jer su ZNALI da je sistem problematican, ali su se pravili blesavi i mlatili pare a sada kada se pojavio neko ko ima kefalo e kuku lele. Inace covek priznao da sta je radio i kako je radio i naveo da zakon NIJE krsio i da ce bez problema dokazati da nije, a vec se po medijima pojavljuju advokati koji traze od kolega iz advokatske komore, mup-a, istraznih organa da se covek pusti i da se brani sa slobode jer jednostavno koristio je svima dostupne metode i znanja, samo je znao kako da ih koristi. Dakle, brute force metoda je primenjena tj. pokrio je sve moguce brojeve i osvojio sve sto je osvojio. Covek ce zaglaviti samo ako bude bio primer za ostale inace nema razloga to da urade. Jedino sta je MOZDA prekrsio su PRAVILA NAGRADNE IGRE (koja btw nigde nisu detaljno obajvljena) jer po pravilima koja je DLS napisala za ovu igru, sa jednog broja je maksimalno moguce poslati 1000 sms-ova (to nije prekrsio) ali u razmaku izmedju SMS-ova mora biti 30 sekundi (e to ne znamo da li je prekrsio) e jedino za to mozda mogu da se uhvate.
                            I da ovce treba ****ti. Svakog onog ko je dovoljno "pametan" da misli da ce sa 62 din zaraditi auto a da pri tome prstom ne mrde ili 4 000 000 mil eur za 40 din. Oces malo sutra. Ovaj covek nije kriminalac, jednostavno je pametniji od ovaca.
                            U stvari ovde je ceo problem sto su mediji ovo nazvali hakerisanjem. A nemaju pojma ni o statistici, ni o tome kako nagradna igra funkcionise, bitno je samo sto je bilo 200 telefona zakacenih na racunar uuuuuu big deal, kod mene na posao ako dodju ima odma da me apse, imam dvosmerni satelitski lik i antenu od 10 metara ko zna kako ja upravljam nagradnim igrama. Ma dajte.
                            Da je covek KUCAO svih 3000 poruka sa 200 razlicitih brojeva (imao je ceo dan na raspolaganju mogao je) NIKO MU NISTA NE BI MOGAO! Gledajte to tako! Racunar je samo slao automatizovano nista vise. A mogao je i da napuni drafts na mobilnom i pritisne "send" i eto ni racunar ni 13 ljudi mu NE BI TREBALO. Sta je onda kriv? Shvatite da je ovo propust Drzavne lutrije Srbije. NIkog vise. Sta su kod djavola radili statisticari kada su osmisljavali igru? Bili u kafani na pragnjetini?

Za pravnike:

Zakon o igrama na sreću
                            Član 2.
                            Kviz u kojem krajnji ishod zavisi isključivo od znanja učesnika u igri na osnovu koga mu se pruža mogućnost da ostvari dobitak u novcu, stvarima, uslugama ili pravima, ne smatra se igrom na sreću.
                            Znaci ako zavisi od "slucajnosti" onda je igra na srecu a ako je na osnovu ZNANJA onda NIJE igra na srecu. Znaci ako je covek uradio ovo sto je uradio a radi se o igri na osnovu ZNANJA onda mu niko nista ne moze zar ne jer ne krsi zakon o igrama na srecu?

Da li je "Nas auto nasem gledaocu" upste igra na srecu posto se na osnovu ZNANJA (povratna poruka da li je tvoja poruka jedinstvena i najniza) prijavljuje nova licitacija? Dakle ne utice "sreca" nego i faktor znanja, znas gde je tvoja ponuda pa kreiras novu.

Ima li negde definicija sta je "igra na srecu" a sta "na znanje" ajd sad.

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Opet ti kazem pravne gluposti me ne zanimaju,
                              Ajd' rokni banku pa kada te uhvate kazi da te pravne gluposti ne zanimaju
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• JAPANX
                                CBC Senator XXL
                                • 10.08.2006
                                • 2159
                                • Beograd

cek, ako moj mobilni telefon ima procesor, ram memoriju i operativni sistem jel se to vodi kao racunar i kao takav nije validan u igrama na srecu?

inace, kad je beciric namestio svojoj majci glavnu nagradu u igri "sto dana za sto automobila" gde je glavna nagrada bila peugeot 407, luksuzno opremljen stan u naselju Belleville i egzoticno letovanje za dve osobe, dobio je u zamenu stan na Karaburmi koji nije hteo da prihvati pa je to stiglo i do sudjenja..

Eto ko priredjuje nagradne igre..

Comment

Working...
                                X