Prevara, SMS najniži jedinstven broj na televiziji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Re: Prevara, SMS najniži jedinstven broj na televiziji

Originally posted by lemara
    a jadnici koji su svako veče posle dnevnika slali poruke odvajajući malte ne od usta oni nisu dovedeni u zabludu? Oni su biiiip! po mnogima ovde. Vidim da se pominju reči da su igre na sreću ustvari igre za biiiip! jer su oni koji ih organizuju ustvari kriminalci.
    E nemoj nam te price odvajao od usta ovo ono, ne pije vodu nimalo! Svi hoce preko noci pare i loze se na razne kvizove i gluposti.
    I ne kaze se igre za *udale, nego porez za *udale!

I naravno da mi je drago da im je covek uzeo pare, stanove i kola jer je sigurno manji lopov od organizatora samo igre na srecu!
    Power of dreams !!!

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

Originally posted by Dzoni_mkv
      ...rekao sam ti da samnom neces da se raspravljas na taj nacin jer me ne zanima
      Sa tobom ću pričati na svaki način na koji mislim da treba.
      Jedino ograničenje je da li administracija CBC misli da tako treba. Ako misli da ne, obrisaće višak i to je sve.
      Tvoj stav nije važan. Ako ti se ne dopada način, zaobiđi temu.

Ima li negde definicija sta je "igra na srecu" a sta "na znanje" ajd sad.
      Naravno da ima.
      Opet iz već više puta pominjanog Zakona:

'' Igrama na sreću, u smislu ovog zakona, smatraju se igre u kojima se učesnicima, uz neposrednu naplatu ili naplatu posrednim putem (preko obračuna dodatnih telefonskih impulsa i sl.), pruža mogućnost da ostvare dobitak u novcu, stvarima, uslugama ili pravima, pri čemu krajnji ishod igre ne zavisi samo od znanja ili veštine učesnika u igri, nego i od slučaja ili nekog neizvesnog događaja.
      Kviz u kojem krajnji ishod zavisi od slučaja ili nekog neizvesnog događaja smatra se igrom na sreću u smislu ovog zakona.
      Kviz u kojem krajnji ishod zavisi isključivo od znanja učesnika u igri na osnovu koga mu se pruža mogućnost da ostvari dobitak u novcu, stvarima, uslugama ili pravima, ne smatra se igrom na sreću.

Član 3.
      Igrama na sreću, u smislu ovog zakona, ne smatraju se zabavne igre na računarima, simulatorima, video-automatima, fliperima i drugim sličnim napravama, koje se stavljaju u pogon uz pomoć novca ili žetona, kao i pikado, bilijar i druge slične igre, u kojima se učestvuje uz naplatu, a u kojima učesnik ne može ostvariti dobitak u novcu, stvarima, uslugama ili pravima, već pravo na jednu ili više besplatnih igara iste vrste.
      Zabavne igre, u smislu stava 1. ovog člana, nisu predmet uređivanja ovog zakona.

------------------------
      Šta smo imali do sada:
      1. Mislio si da zoveš Policiju ako neko želi da te izbaci iz kockarnice, kad ono....zakonski imaju pravo to da urade.
      2. Mislio si da više nema krivičnog dela krađe automobila, kad ono...
      3. Misio si da nigde nema definicija šta je igra na sreću, a šta nije, kad ono...

Verovatno ima još neko ''poznavanje'' materije koje si ispoljio, ali me mrzi da opet čitam sve što si napisao.

Sve u svemu...ovaj će popiti kaznu..a, koja će kazna biti - saznaćemo.
      Plus..mnogo važnije šta će raditi posle kazne...e, to verovatno nećemo saznati.

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Ovo vam je kao da uplatite SVE kombinacije na Loto-u a da izbacite one "neverovatne" ali statisticki moguce tipa: 1,2,3,4,5,6,7 ili 7,6,5,4,3,2,1 itd.
        Zasto izbaciti te kombinacije kad 1234567 ima potpuno iste sanse kao i 2 7 18 22 23 30 31
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

ako neko dobije sedmicu na ove brojeve, da casti M-a

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

dosta ljudi uplati 1234567 i dobitak se deli, pa je to, recimo, jedan od razloga.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Originally posted by ZIV
              ... Da li ste videli oglas da neko prodaje znatno ispod cene novi fiat punto.?
              Dakle definitivno od nepoznatih fizičkih lica NE TREBA KUPOVATI AUTOMOBILE... Dakle opet ista prica....Ne znam da li ce i ovim jadnicima biti oduzeta vozila kao i nama a ako se to desi onda zaista..laku noc...

Pretpostavlja se da su kola kasnije prodavali na auto-pijacama ili preko oglasa, i to po ceni znatno nižoj od tržišne.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala oduzela je na desetine automobila. Svi se nalaze na parkingu SBPOK u Makišu. Policija je zapečatila i četiri stana u Beogradu.
              Svi smo se okrenuli obradi članka, lika i dela heroja ili zločinca. Niko nije obratio pažnju na Životine opaske i dileme. Shvatio sam, da mu je namera bila: bolje sprečiti, nego lečiti! Prema podacima iz medija, stavljeno je pod nadzor (zaplenjeno, konfiskovano ili bilo šta u tom smislu), oko 50% ovih vozila. Pitanje je, šta je sa drugom polovinom kontingenta? Da li je već legalno promenio vlasnike?

Pitanje za Neshu: kojim podzakonskim aktima je propisan postupak privremenog oduzimanja vozila (privatne imovine) u cilju provere zakonitosti posedovanja, jer to u našem slučaju nisam uspeo da saznam ni od nadležnih organa MUP? Ko i na koji način može da naloži (naredi) oduzimanje imovine i time ograniči mirno uživanje prava svojine, garantovano najvišim zakonskim aktom? Da li svaki biiip policajac, ima zakonsko pravo, da na osnovu sumnje, da je počinjen prekršaj, oduzme kao u ovom slučaju vozilo od zakonskog vlasnika? Preskoči čl.82. ZKP, na koji se u ovakvim slučajevima pozivaju, jer je neprecizan i pogrešno se primenjuje.

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Dosta ljudi uplati i sve ostale kombinacije. Tako da ti je sve jedno koje brojeve popunjavas jer je verovatnoca ista za sve brojeve da ce biti izvuceni, kao i da je verovatnoca da ce izvuci 1234567 potpuno ista ako je kolo pre toga izvucena sedmica sa 1234567 popunjenim brojevima.

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

verovatnoca je ista ali broj ljudi koji uplati 1234567 je 10000 i kad podelis dobitak svako dobije manje nego sto je uplatio.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

A sto se tice ovog lika 100% je hakovao sistem nego se sad prebacuje na tu pricu da je tu nesto satro drugo radio, normalno da ce da trazi izlaz iz situacije.

Comment

• Cherokee_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2009
                      • 802
                      • Novi Sad

Ljudi manite se verovatnoca, pa ovde je vecina igara na srecu namesteno....

Kad u fudbalu mogu podmicivati i kurtu i murtu, pa jos uspesno rezultate da nameste, sto ne bi mogli da nameste koje ce loptice na kraju ispasti

Ovo nije prvi slucaj da neko provali sistem na ovakvim igrama... Zar niste culi koliko puta su ljudi uspesno provalili sistem za kazina, rulet i ostala cuda?

Jos jednom cu reci, da ti Zakoni nisu napravljeni da bi zastitili igraca, vec drzava samu sebe...

Ja takvim ljudima spustam kapu. Nisu nikoga ubili, niti su ikoga opljackali. Samo su provalili sistem da uzmu veliku svotu novca.... I zavrsili kao Milioneri iz blata...
                      Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Originally posted by M-power
                        Dosta ljudi uplati i sve ostale kombinacije. Tako da ti je sve jedno koje brojeve popunjavas jer je verovatnoca ista za sve brojeve da ce biti izvuceni, kao i da je verovatnoca da ce izvuci 1234567 potpuno ista ako je kolo pre toga izvucena sedmica sa 1234567 popunjenim brojevima.
                        Dosta davno, ko se seca, loto se izvlacio, pa su preliminarni rezultati objavljivani dva tri dana posle a konacni posle provere samog listica. Naravno onaj ko je uplatio dobitnu kombinaciju odmah je znao da ima peticu. Tada po meni je bilo jako tesko muvati izvlacenjem lotoa. Jednostavno nije postojala automatska obrada svih listica i analiza uplata. Znalo se samo broj i iznos uplate za to kolo. Tu je SRECA izgleda bila glavna. Cak i ako bi namestali loptice, niko nebi znao da li jos ima neko u zemlji koji je uplatio bas tu namestenu kombinaciju.
                        Sada kada svakog milisekunda znaju za svaku uplacenu kombinaciju, ostalo je sve mehanika... Zato i nema sedmice toliko dugo...
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Dzoni_mkv
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2007
                          • 875
                          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Originally posted by sri98
                          Opet ti kazem pravne gluposti me ne zanimaju,
                          Ajd' rokni banku pa kada te uhvate kazi da te pravne gluposti ne zanimaju
                          Ovde niko nije "roknuo banku" samo je uplatio, poslao kako god vecinu ponuda i osvojio nagradu(nagrade)

Originally posted by neshaoct
                          Sa tobom ću pričati na svaki način na koji mislim da treba.
                          Jedino ograničenje je da li administracija CBC misli da tako treba. Ako misli da ne, obrisaće višak i to je sve.
                          Tvoj stav nije važan.
                          Kao ni tvoj. Ista prava imamo kao useri. Mozes da pises, citace oni koje zanima eto ja nadalje necu. Ovde se raspravlja da li je covek UPADAO u sistem. A ne calnovi zakona o igrama na srecu.

Originally posted by neshaoct
                          Šta smo imali do sada:
                          1. Mislio si da zoveš Policiju ako neko želi da te izbaci iz kockarnice, kad ono....zakonski imaju pravo to da urade.
                          2. Mislio si da više nema krivičnog dela krađe automobila, kad ono...
                          3. Misio si da nigde nema definicija šta je igra na sreću, a šta nije, kad ono...

Verovatno ima još neko ''poznavanje'' materije koje si ispoljio, ali me mrzi da opet čitam sve što si napisao.
                          1. Nisam rekao da zovem i da NE ZNAM da li imaju ili nemaju pravo, vec da BI TREBALO (hipoteticki) tako urediti. Zasto je drugacije nije tema.
                          2. Nisam rekao da NEMA vec da POSTOJI i NEOVLASCENO ODUZIMANJE koje je napravljeno, napisano, kako god od strane tvojih kolega kao nacin da se smanji kazna KRADLJIVCIMA automobila. Svi kazu pa nismo hteli da ukrademo, lep auto samo malo da se vozimo, nismo imali nameru da imamo "imovinsku korist". Super, nije nego. Da da, znam da to nije bas tako (sada ce opet po onom ili ovom zakonu) ja samo vidim da se broj ukradenih automobila skoro pa ne menja, a kradljivci brze iz zatvora nego u njega. Shvatam sistem je kriv.
                          3. I trece, lepo sam pitao ima li definicija, da je ZNAM ne bih ni PITAO. Ako te mrzi da odgovaras NEMOJ.

Tvoju materiju mozda ne poznajem, jer nisam strucan za to, ali ni tvoje kolege se ne slazu pa jedni pricaju jedno drugi drugo treci trece, ako i uostalom svaki advokat, pravnik ili sta vec jer kod vas je sve moz' da bidne al' ne mora da znaci.

advokat Sava Anđelković:

- Analitički gledano, reč je o velikom majstoru koji je svojim intelektom umeo da probije program za licitaciju SMS porukama. On nije odgovoran što je pokazao da loši programi mogu da se provale! Umesto da budu okrivljeni programeri, koji su loše kreirali program, a da on kao ekspert bude zaštićen, u medijima smo počeli da mu sudimo i prozivamo ga kao kriminalca! On nikoga nije ubio, ucenio, prevario, niti je presreo nečiji telefonski poziv i uzeo njegovu ponudu. Apelujem na pravničku elitu u policiji, tužilaštvu, sudstvu i advokaturi da reaguje i traži da se svi osumnjičeni brane sa slobode, jer ćemo samo tako saznati pravu istinu o aferi

Advokat Dalibor Katančević:

- Ako je Bećirić pronašao program kojim je provalio u sistem Državne lutrije i na taj način u svakom trenutku imao uvid koja je najniža ponuda, onda je eventualno počinio krivično delo iz člana 302 KZ - neovlašćeni pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka. Ukoliko je, pak, izumeo program koji mu je omogućio da umreži 200 telefona i u minutu šalje što više poruka, koje je regularno platio - onda je sve čisto
                          Ne ulazim uopste da li je ovo ispravno. Eto tvoje kolege pa pricaju drugacije, verovatno na osnovu iskustva.

Tako da sve ovo sto si ti lepo piskarao je OK, niko se i ne zali, samo je pitanje sta ce biti i kako ce tumaciti kada sednu da se malo dogovore, ali je i normalnoj osobi jasno da ako nije upadao u sistem, nema razloga ikoga da hapse. Napisao sam vec, ovde je samo problem sto su mediji to nazvali hakreisanjem. Da li je to uopste bilo, e to je pitanje.
                          Ono sto znam je malo matematike, za statistiku sam zardjao (davno bese ispit na faxu) i dosta informatike. E za toliko mi je jasno sta je covek radio i uopste ne treba biti Ajnstajn da se ovo uradi. Cak i da je racunar sporan, najobicniji smartphone sa nekim OS-om na sebi i nekoliko kartica ovo zavrsava. Mala aplikacija koja salje template prouka.
                          Ovaj moze biti kaznjen samo kao primer drugima nista vise.
                          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Originally posted by M-power
                            Dosta ljudi uplati i sve ostale kombinacije...jer je verovatnoca ista za sve brojeve da ce biti izvuceni,
                            Ako loptice nisu namerno "obrađene"! Meni je jasno, da se radi o prevari. Za nekoliko sekundi, nakon isteka vremena za uplatu, imaju pregled brojeva, koji nisu u uplaćenim kombinacijama, a ispunjavaju uslov za sedmicu. Zašto vreme uplate nije produženo do početka emisije, kada su loptice u "šaržeru" bubnja i vidljive gledaocima? Uveren sam, da organizator za svaki slučaj ima "uplaćene" kombinacije i za takav "nesrećan" slučaj, da bude izvučena neka obrađena loptica, kako bi smanjio štetu. Zašto se ne zna za većinu srećnih dobitnika sedmice, posebno rekordera? Pravila Lutrije i zakoni o zaštiti privatnosti? Ma `ajte, molim vas!

I na kraju o verovatnoći: U svakom kolu sedmicu čeka pedesetak kandidata, koji već imaju šest pogodaka u dobitnoj kombinaciji. Verovatnoća da neko od njih zaradi sedmicu je samo 1:33! I zašto sedmice nema pa nema?

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Franjo, ono sto svi misle ti kazes javno. Posetice te ljudi u crnom i svima ces nam nedostajati na ovom forumu . Ili ce prosto zena kod koje uplacujes LOTO da te upuca bez objasnjenja !

U vezi teme , zasto je i dalje nepoznanica da li je tip poslao jednu ili hiljade poruka, tj. kako je uradjen "posao" ? Jel se to krije u cilju istrage ili se toliko pise o tome da se vise ne razlikuje sta je u pitanju ? Ne mogu da nadjem neku izjavu nekog od "organa" ...
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• M-power
                                Moderator
                                • 10.01.2005
                                • 10060
                                • Bg; Banovo Brdo
                                • CorsaC, astra H,

A kakve veze ima sto sedmice nema, kad se fond od sedmice prenosi u nagradni fond sledeceg kola. Jedino gde oni zarade je sto bude vise uplata posto je veca sedmica pa vise njih uplacuje inace da namestaju ko ce dobiti sedmicu ja licno u to ne verujem, to bi se odavno provalilo i saznalo takvo pranje para. Ono u sta mogu da verujem da samo prolongiraju izlazak sedmice.

Comment

Working...
                                X