Tokarev TT,ruski ili crvena zastava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

Tokarev TT,ruski ili crvena zastava

hocu da uzmem tetejca , mogu da biram , ruski ili crvena zastava
    sada koji je kvalitetniji i sta jos moze da koristi municiju 7.62x25
    ovde se prodaju polovni za ono 200 $ -300 $ sve zavisi kako gde naletis , a municija je oko 160 $ za 2100 metaka , to je sto sam najeftinije nasao
    naravno municija je iz ex yugoslavije , najeftinija municija koja se ovde moze naci .
    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Tokarev TT,ruski ili crvena zastava

a za sta ce ti TT, koje bi mu bila namena?
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• SAAB PoWeR
      CBC Senator XXL
      • 26.04.2005
      • 1394

samo za zezanje , za pucanje , posto je municija jeftina ,ebiga ovde ti nije kau u yugi , drugar zivi van grada , odemo kodnjega iza garazi i pucaj koliko hoces , niko se nebuni od komsija

Comment

• Bojan1212
        CBC Senator XXL
        • 15.07.2008
        • 468
        • Zemun
        • Honda Accord

Citao sam jedno vreme o razlikama u ovim pistoljima uglavnom po forumima. Nemam iskustva, ali su ljudi uglavnom hvalili nas M57. Evo ti jedan deo teksta o poredjenju.

Code:
        KVALITETNIJI OD ORIGINALA
        U Jugoslaviji se o razvoju pištolja, ali i svih drugih osnovnih sredstava naoružanja, razmišljalo odmah posle Drugog svetskog rata. Napori u periodu 1945-1948, koje su preduzimali stručnjaci tadašnjeg Vojno tehničkog zavoda, vojne industrije "21 oktobar", kasnije "Crvena zastava", nisu urodili plodom, pre svega zbog nedostatka odgovarajućih mašina i drugih tehničkih kapaciteta. Tek usvajanjem prvog petogodišnjeg plana razvoja vojne industrije, stvari su se promenile nabolje. S obzirom da je tadašnja vojska bila oslonjena na vojnu pomoć (oružje i ogromne količine municije) dobijenu do 1948, uglavnom od SSSR, a da je u međuvremenu razvijen i domaći automat M1949 (takođe u kalibru 7,62x25) - logičan izbor pištolja, s obzirom na njegovu krajnju jednostavnost i mali broj delova, bio je upravo sovjetski TT. Zbog prioriteta u proizvodnji drugih važnijih vrsta oružja, uslovljenih spoljnim pretnjama po bezbednost države, razvoju dokumentacije se pristupilo tek sredinom pedesetih godina 20. veka, a domaći pištolj je u proizvodnju ušao 1960, pod nazivom M-57. Iako u osnovi skoro identičan sovjetskom, model M-57 je imao i nekoliko specifičnih izmena i zahvaljujući najrigoroznijoj vojnoj kontroli proizvodnje i nedostižno viši kvalitet od originalnog. Najveća izmena su produženi rukohvat i okvir, što je kapacitet povećalo sa osam, na devet metaka, zatim prelazak na fiksiranje udarne igle u ležištu poklopcem sa zadnje strane navlake, umesto poprečnom čivijom, ubacivanje zglobne dvodelne vođice povratne opruge pune dužine umesto delimične, povećanje dugmeta kočnice magacina i na kraju - postavljanje prednjeg nišana lastinim repom, što je omogućilo bolju i lakšu rektifikaciju pogodaka. Sve ostalo je isto kao i na sovjetskom modelu, ali je M-57 bio nešto kvalitetnije oružje. Na gornjoj strani navlake, ugraviran je grb FNRJ (kasnije SFRJ), a na koricama je između krakova zvezde na bakelitnim koricama ubačen naziv jugoslovenske, umesto sovjetske države. Ovaj pištolj se u naoružanju skoro svih bivših država članica SFRJ zadržao do danas, iako ga je početkom devedesetih godina 20. veka, delimično zamenio moderniji CZ-99.
        Preuzeto sa:http://www.kalibar.rs/code/navigate....&articleId=102

Comment

• Urosh
          CBC Član
          • 13.05.2007
          • 79
          • Zemun
          • Toyota Avensis D4D

7,62x25 pravi raritet... Koliko se sećam Česi su pravili CZ-52 u tom kalibru. Ne znam kakva je situacija za nabavku.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Sem tog jednog metka više u okviru, prednost domaćeg nad TT je automatska sigurnosna kočnica kad je okvir izvadjen, ne može da puca, da se povuče obarač. To je dobro ako ostane metak u cevi a pola pijano... Takodje zastavin ima kočnicu kad je okvir unutra a metak u cevi, nemože se povući obarač dok se ne deaktivira kočnica a to se radi jednostavno palcem povlačenjem oroza do kraja.

Kod TT-a može da puca i bez okvira. Obzirom da je to vojni pištolj nije im bilo bitno. Ostalo je kozmetika ali se slažem da je Zastavin bolji materijal. Drška je smešna plastična, tanka ali to je prednost kod nošenja, pljosnat je i uprkos većim dimenzijama neprimetan je kad se nosi za pojasom čak i na majcu.

Oprez sa tim pištoljem čiji god da je. Izuzetno brz metak oko 450M početna brzina što je dobro i za mnoge puške i relativno zašiljeno zrno daju velik dometi veliku probojnu moć, nemojte da iznenadite nekog na kilometar od strelišta. Probija sve lake pancire a i neke standardnije, nije za civile sem ako znaju šta će sa njim...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394

dali ti dora govoris o obicnom zrnu ili o zrnu sa metaln im punjenjem , nesto sam citao , da su ovde zabranili 7.62x25 sa metalnim zrnom jer je bilo problema sa rikosetom , dosta ljudi je stradalo tako da su sada zabranili uvoz.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ja ne znam šta su tamo zabranili ali govorim o standardnom metku za taj pištolj. Imam takav i znam šta ti pričam CZ99 ima municiju sa čeličnim zrnom za probijanje pancira, njegova cev je sposobna da to pretrpi ali nije baš preporučljivo šenlučiti u beskraj.
                Pištolj 7.62 ili M57 nije pogodan za takve metke, oderaće cev a i ne trebaju mu. Dovoljna je standardna municija za veliku probojnost i domet.

Ako ćete sam oda gadjate onda je to dobar pištolj ali obaveza je brdo iza mete inače će biti belaja, ako enma brdo mora biti neki dobar zaklon od zemlje popločan daskama i to debljim. Probija čeličnu ploču od nekoliko milimetara i zato je popularan kod protivpanciraša.

U suštini zastareo pištolj koji je vojni dakle "human" zbog velike brzine i malog kalibra ne pravi veliku štetu ali buši sve Postoj za njega zrna sa malo izbušenim vrhom a onda već ima zaustavnu moć i pravi štetu.

Sve vojske i policije sveta su prešle na veći kalibar zbog zaustavne moći. Posle jedne akcije Izraelskih specijanih snaga na otmičare aviona gde je otmićar pogodjen sa par metaka uspeo da preživi da aktivira bombu svi su prešli na 9mm koji obara sa nogu odmah...

Američka policija mora da ima po zakonu oslabljenu municiju baš zbog rikošeta jer M16 probija vaše zgrade u dužini 500 metara a zato ovaj pištolj vole krimosi jer probija pancir sa običnim zrnom

https.autogas.rs

Comment

• milannik
                  CBC Senator XXL
                  • 23.12.2004
                  • 1455
                  • Niš

I pazite kako ga drzite dok pucate, hoce da ujede neoprezne

Comment

• DushanSD
                    CBC Senator
                    • 25.03.2008
                    • 248
                    • Smederevo, Srbija

Bilo je tetejaca koji su imali cev od 9mm. Koliko se secam iz price samo se cev zameni, ostalo sve ostaje isto...
                    Zastava je napravila pistolj koji je konstrukcijski potpuno isti kao TT samo sto je kraci, M88 http://www.gunslot.com/files/gunslot/images/38906.JPG .
                    Ja ga zovem TT Compact . On je 9mm
                    Potpuno se slazem sa Dorom oko svega recenog za TT. Ako vec mozes da biras pazari Zastavin TT (M57) . Sigurnost je ipak najbitnija
                    POZURI POLAKO!!!

Comment

• Puzo81
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2009
                      • 687
                      • Novi Sad/Prijepolje

Koja je cena TT kod nas?

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Bilo je tetejaca koji su imali cev od 9mm. Koliko se secam iz price samo se cev zameni, ostalo sve ostaje isto...
                        To je 7.65 kraći je ali sa izmenljivom cevi, može da bude 7.65 ili 9mm (kratka devetka), razmišljao sam o njemu kad sam kupovao kao i o cz99 ali je prevagnula stara tehnologija, domet i pljosnatost Nešto ppout Berete 92 se čekalo mesecima

https.autogas.rs

Comment

• DushanSD
                          CBC Senator
                          • 25.03.2008
                          • 248
                          • Smederevo, Srbija

Mxm, znaci nisam dobro informisan .
                          POZURI POLAKO!!!

Comment

• jomini
                            CBC Senator XXL
                            • 11.03.2007
                            • 490
                            • Novi Sad

Postoji i M70A, duga devetka. Kao TT (M57) samo 9mm.

SHOT SHOW 2025 SHOT SHOW 2025 Proizvodi Zastava oružja i ove godine su reprezentativno predstavljeni na sajmu SHOT SHOW 2025 na štandu našeg ekskluzivnog distributera za američko tržište, kompanije Zastava Arms USA. Kao novitet predstavljen je model ZPAP M72. Najveći sajam lovačog i sportskog oružja na svetu, SHOT SHOW, ove... Pročitaj više...

SAAB power, istina je da naš M57 u nekoj blagoj prednosti nad ruskim, a municije ima u izobilju.
                            San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• vujke
                              Admin
                              • 29.09.2004
                              • 1673
                              • Mladenovac
                              • Daewoo Lanos 1.5SX

Mda, duga devetka PARA. Koristio vise puta, vrlo neprecizna. Na 20m i moze da pogodi nesto, na 50 ako pogodis auto imas srece. Za prangijanje odlicna, municije kolko hoces.
                              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

Working...
                              X