Tokarev TT,ruski ili crvena zastava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Tokarev TT,ruski ili crvena zastava

Doki Vi se razumete u oruzje,ali mislim da za nekoga ko ne rukuje perfektno,to u stvari i nije...ja imam malu saku,iako nisam sitan i odgovara mi cz99 savrseno...a sto razvaljuje sve pred sobom to je posebna prica...da sam na mestu ovog coveka sto hoce da kupuje oruzje,ja bih uzeo karabin ili dvocevku...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

U principu nije ni za koga, ima mnogo boljih i lepših igračaka, ali dečkići pate od dokazivanja muškosti na svaki način a oružje je na žalost jedan od tih načina. Kola su isto tako opasna pa se polaže neki ispit, kako ko ga prodje ali bar nešto nauči, za ovo nema ispita, jedino ako su sad nešto promenili a to je katastrofa, znam ljude koji ne znaju da rastave pištolj a imaju ga...
      ja bih to zabranio svima pa i meni
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Slazem se sa Vama u potpunosti...zna se ko to poseduje,ko ga nosi i sto ga nosi...

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

makar kod mene u lokalnoj streljani veoma je rigorozan ispit.
          a bez oruzja se ostaje u mom kraju veoma lako, samo li slucajno zapretite nekome smrcu cak i iz zezanja...
          obozavam pistolje ali nisam nikad imao jedan, iz lovacke sam porodice

TT zastavin je uvek izazivao strahopostovanje kod svih koje znam. secam se kao da sam je juce cuo, urbane legende, da je policajac probio fici motor, pozarni zid i uspeo da rani kriminalca na mestu vozaca...
          .

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Nije urbana legenda, na bližem rastojanju probuši svašta, zato sam na početku upozorio SabPowera da se ne igraju ono kao gadjamo drvo a na 500 metara komšija gekne...

Taj policajajc je to morao uraditi iz ležećeg položaja ili su ga pregazili pa je odozdo

https.autogas.rs

Comment

• jomini
              CBC Senator XXL
              • 11.03.2007
              • 490
              • Novi Sad

Po papirima, 7.62x25 na 20-ak metara buši čeličnu ploču od 2mm. Tako da je probijanje bloka 100% urbana legenda.
              San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Vidiš dasam stavio smajlija na položaj, prvo da bi to bilo stvarno, morao bi stvarno da leži jer jedino pod tim uglom može da se dogodi tako nešto.
                Drugo ti očigledno ne shavataš šta znači za pištolj 20 metara, većina drugih će na toj daljini samo da se odbije od tog lima od 2mm.

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

secam se prvog pucanja iz tt-a. pucao u kanister na zemlji, pogodio nebo. a frka mi je bila da pucam u bilo kakve blokove i limove da se ne vrati

i zanimljiv je zvuk metka kada pucas niz jak vetar, pucanj se ne cuje vec samo zujanje metka
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Puzo81
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2009
                    • 687
                    • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by Dulle
                    Originally posted by Puzo81
                    Hoce otac da proda tetejac,naravno licu sa dozvolom.Iz njega nije ispaljeno svega 50tak metaka 7.62.Sluzio sam civilnu i tuki da ga nasledim tj da preuzmem i nastavim placati onaj glupavi porez od 20evra.Jedino mogu zadrzati dvocevku TOZ ,"polozaru" jer se tretira kao trofejno oruzje

Krivo mi sto ne mogu da ga zadrzim al sta sad,pistolj extra,cak smo probijali pancir na ne znam tacno koliko metara dok burzerov CZ ni primaci

Koliko mogu da trazim za njega i dje ga ponuditi prodati,zna li ko?
                    Koliko sam ja upoznat nema veze da li si suzio vojsku ili nisi sa dobijanjem odobrenja za nabavku oruzja. A evo i na sajtu mup-a pise:"Чланство у ловачкој или стрељачкој организацији као ни одслужење војног рока нису услов за добијање одобрења." http://www.mup.gov.rs/cms_cir/dokumenta.nsf/oruzje.h
                    Ne vidim u cemu je problem ako neko sluzi civilno da ne dobije odobrenje, a neko ko uopste nije sluzio da dobije...
                    Neki dan buraz pandur raspitao se i saznao DA NE MOGU preuzeti Tetejac od oca jer sam sluzio civilnu vojsku.STa sad ko je u pravu,smem li ili ne smem?

Ja jesam naveo prigovor savesti,strah od uniforme,oruzja,bla bla kao i svi drugi ,zabranjeno je bilo izlazenje iz zemlje,radni odnos....Naravno to niko ne postuje

Da li se pri podnosenju molbe za oruzje ili kako se vec taj cin zove proverava kako si sluzio vojsku?

Logicno iz svega prilozenog nemam prava da mi otac prepise tetejac ali uvek ima ono ali!!!

Comment

• jovancha
                      CBC Član
                      • 13.09.2006
                      • 80
                      • bgd

A je l ima pravo da te 'prodje' prigovor savesti ??? Ili to mora da bude taknuto-maknuto kao u sahu, pa za ceo zivot ???
                      To je zesca nebuloza koju mozda neko tumaci kako hoce. Mora da stoji striktno clan zakona gde pise da ne moze, tj da nemas pravo !!!

Takodje, dozvola za posedovanje oruzja se izdaje licima rade licne bezbednosti, sto bi znacilo da lica koja su sluzila vojsku civilno,
                      nemaju pravo istovetnu licnu bezbednost kao i lica koja su sluzila vojsku regularno ??? To bi bila diskriminacija za evropski sud.
                      U svakom slucaju, bas me je zanimalo pa sam procitao zakon o oruzju i municiji, i jasno pise kojim licima se ne dozvoljava izdavanje dozvole,
                      tj samo licima osudjenim po odredjenim krivicnim i prekrsajnim delima, itd. Pa cak i to zastareva u roku od tri godine, a kamoli prigovor savesti.
                      Za koji uzgred budi receno nasa pismena drzava ni nema dokaz tj. evidenciju

Comment

• jomini
                        CBC Senator XXL
                        • 11.03.2007
                        • 490
                        • Novi Sad

Originally posted by Dora
                        Vidiš dasam stavio smajlija na položaj, prvo da bi to bilo stvarno, morao bi stvarno da leži jer jedino pod tim uglom može da se dogodi tako nešto.
                        Drugo ti očigledno ne shavataš šta znači za pištolj 20 metara, većina drugih će na toj daljini samo da se odbije od tog lima od 2mm.
                        Dora, smajli sam video, naravno. Moj odgovor je ispod tvog, ali nije upućen bio tebi, već komentar na Dekijev post. A veoma dobro shvatam šta za koji kalibar znači 20m i 2mm čelika.
                        San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• aleksabgd
                          CBC Član
                          • 04.12.2009
                          • 84
                          • beograd

Po meni ovde nema dileme -moj izbor bi bio Tokarev TT iz cisto kolekcionarskih razloga.Da sam na tvom mestu uzeo bi i jedan i drugi ako si ljubitelj oruzja jer suma nije velika.I pri upotrebi tt-a bih preporucio veliki oprez,ako nemas mnogo iskustava sa ovim oruzjem mali savet -stavi onoliko metaka u okvir koliko planiras da ispucas... Mi smo se zezali i salili da taj pistolj hoce sam da opali a u svakoj sali ima pola istine to vrlo dobro znaju oni ljudi koji su ga nosili u futroli na ratistu sa metkom u cevi a on uradi bum ....

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Ispravan neće nikad opaliti sam, nosio sam i TT i zastavu, ispalio sam bar dva dajca municije i nikad nije opalio sam ni jedan. Opalio je onaj koji je turpijan ili istrošen, što je neispravno oružje. Turpijali smo za takmičenja ali onda ako opali jedan otići će svih 8 ili 9 u rafalu a ne samo jedan. Može se zaustaviti samo hvatanjem navlake.

Da bi i tako opalio sam od sebe mora biti metak u cevi i nategnut oroz a ako neko tako nosi oružje bilo gde onda je šaban. Demonstracija izvlačenja pištolja iz futrole, punjenje jednom rukom i dovodjenje u nišansku liniju traje 1 do 2 sekunde i ne vidim razlog za držanje metka u cevi sem kad vidiš zenice protivnika. Oružje kao i kola su opasna stvar i ljudi se olako odnose prema tome, zato se dogadjaju nesreće.

https.autogas.rs

Comment

• aleksabgd
                              CBC Član
                              • 04.12.2009
                              • 84
                              • beograd

Bilo bi dobro da napises tvoje impresije o pomenutim modelima kad realizujes trgovinu.Mene licno TT iskljucivo interesuje kao kolekcionarski primerak ,to mislim sad a to sam mislio i pre 15 godina .O kvalitetu neko kompetentan moze da da sud a ima i dosta sajtova sa pomenutom tematikom pa procesljaj malo

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Ne znam kako si zaključio da se bavim trgovinom ili ja nisam dobro razumeo. To što sam napisao je lično iskustvo mene i dosta ljudi oko mene koji su imali to oružje. Nisam nigde rekao da je novitet tehnologije, naprotiv, smatram da nije za civile a za službenu upotrebu odavno nije jer ga je vreme pregazilo. Jedino što ima je probojnost zrna što se danas ne ceni i to sa razlogom.
                                Znao sam dosta o tematici dok me je zanimala a i sad je ostalo nešto u glavi, Ovaj pištolj poznajem do sitnih detalja i tačno znam kako funkcioniše, kako može da se unakazi da ne vredi ništa. Kad kažeš TT to se podrazumeva da je zaostatak iz onog drugog rata pa time niti može biti ispravan i sasvim je sigurno da je kolekcionarski primerak. Zastava se još može naći potpuno ispravna a i ispravljeni su nedostaci od TT-a. Ako si mislio na TT da opali sam onda se nismo razumeli, ja pričam o Zastavi a na TT sam upozorio još na početku teme.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X