Presretaci na dva tocka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • low rider
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2006
    • 613
    • Beograd

Re: Presretaci na dva tocka

Ja ne verujem da ce da bude paradni, bembare se jos uvek drze. Moja zamerka ide u smeru svrsishodnosti ovih motora.
    Ako je cilj smanjiti divljanje motordzija, kako konkretno misle da to urade ?
    Ako neko projuri sa 200kmh pored policajca koji ceka na GSX-R, vec je kasno za jurnjavu za njim, dok krene ovaj je nestao. Ako mu jave da se negde trkaju, dok on stigne, vec je kasno. Recimo da krene da juri za nekim trkacem, ovaj kao vecina ima necitljivu tablicu (ako je ima), jedino resenje je da ga zaustavi. Jurnjava dva takva motora se zavrsava samo na jedan nacin padom jednog vozaca.
    A oni koji divljaju vec danas ce nauciti da drze na oku crni GSX-R. Sto se tice mene kao vozaca autmobila, posebno obracam paznju na motore u retrovizoru. A usamljen R motor koji me prati na autoputu, nikad mi se nije desilo.
    Ili me preleti sa ++200kmh ili idu sporije u ako su u velikoj grupi.

Sledeca stvar, sigurno su policijski vozaci obuceni, ali voziti motor 200km/h npr. ibarskom prateci prekrsioca, a u isto vreme upravljati opremom za snimanje prekrasaja, zahteva vrhunsku koncentraciju i vestinu. U automobilima presretacima vozac vozi, a suvozac upravlja opremom za belezenje prekrsaja. Bezbednost ?

Da li postoji alternativni metod za kaznjavanje divljanja motorima, postoji. Al da ne gulim tastaturu.

Na kraju, ovo je bezveze iz jos jednog razloga.
    Pre mesec dana pojavim se u PU Cukarica da prijavim kradju. Cela procedura prijave ne traje vise od 15 min. Nije bilo guzve, ja sam za stolom sa dezurnim policajcem proveo skoro dva sata u policijskoj stanici dok nije sklopio tih mojih 15 min. On je za to vreme pokusavao raznim akrobacijama da koordinise par policajaca da pokriju silne prijave koje su stizale u stanicu. Tuca, pa nozevi, pa kradja u toku, porodicno nasilje... Sto nije mnogo prijava s obzirom koliku opstinu pokrivaju, ali fali im ljudstvo. A u stanici, radni sto se raspada od starosti, pod se raspada, ulaze policajci sa terena, a cipele im izlizane za baciti. Odma se pakuju u maricu pa na S. Venac na ispomoc, jer tamo fali ljudstva...

Mislim nemas para za cipele, a kupujes R motor...

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

gde mozes navuci 200 na ibarskoj bilo cime pa da te neko juri? i na auto putu ume da bude problem a ne na ibarskoj. jeste li svesni uopste sta znaci 200km kad ih svi tako olako spominjete, i u kolima a ne na motoru.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Par puta sam navukao auto na 200+ ali samo na kratko.Razlika izmedju 170 i 200 km/h je ogromna i tvrdim da su samo trkaci sposobni da voze preko 200km/h duze od pola sata.Motor sam vozio 240 (yamaha r1) i odmah ga spustio na 120 pa na 80 a to je bilo u julu 2008 god. Tad sam se zarekao da na to necu sesti ni kao vozac no kao suvozac.Hocu da kazem da niko nije u stanju da pod punom koncentracijom bezi od tog GSX-R duze od 15-20min a nakon toga ce ili odustati i stati ili ce poginuti.

Comment

• Uzelac
          CBC Senator XXL
          • 03.12.2006
          • 1717
          • munZe

Originally posted by Chubbs
          gde mozes navuci 200 na ibarskoj bilo cime pa da te neko juri? i na auto putu ume da bude problem a ne na ibarskoj. jeste li svesni uopste sta znaci 200km kad ih svi tako olako spominjete, i u kolima a ne na motoru.
          Ne zameri, ali nemas ti pojma kako mogu da se voze 1000rke
          Pogledaj ovo:

Ne podrzavam, ali je dovoljno da se shvati koliko R-ovima treba da dohvate 200+ km/h
          work in progress

Comment

• alexa05
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2006
            • 1769
            • Smederevo
            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by low rider

Mislim nemas para za cipele, a kupujes R motor...

Svaka cast za ovo. To i jeste poenta cele price pored toga da li nam uopste trebaju takve azdaje od motora i koliko ce biti efikasne.

PS Sto se tice jurcanja i baratanja istovremeno mozda ce biti ona varijanta, Djenka vozi a Kristina "barata opremom"
            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Treba im 7 sekundi realno 9. Pustimo se snimaka to je kanjon a ne naseljen deo ibarske. Mozes ibarsku navuci 200 ali u gradskim i prigradskim delovima ta brzina je ravna ludilu, nemas nikakav pregled ni kontrolu nad vozilom najvise putem. Moze da se opici 200 i preko samo na onom delu posle orlovace a tamo se necete juriti. U naseljenim delovima kakva je ibarska i delu do orlovace voziti 200 imas 15 minuta da pogines. Vozio sam 170 i na takvom putu je tezak problem odrzavati tu brzinu jer ne mozes da sagledavas situacije blagovremeno, informacije previse brzo stizu a pritom ih treba obraditi u mozgu sto je veoma komplikovano, za to najvise treba iskustva sto panduri nemaju jer nisu vozili ko bundale na takvim deonicama kao razni divljaci sa snimaka. Sve u svemu suludo je igrati se potere bilo gde sa takvim motorima.
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Originally posted by M-power
                informacije previse brzo stizu a pritom ih treba obraditi u mozgu sto je veoma komplikovano,
                pogotovo tebi
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Originally posted by M-power
                  Treba im 7 sekundi realno 9. Pustimo se snimaka to je kanjon a ne naseljen deo ibarske.
                  Znam vise od nekolicine ljudi koji po Beogradu voze 200+. Ajde da ne pricamo o 200, pricajmo o 150km/h. To motori postizu za 5-6 sekundi i na pravcu duzine par stotina metara.
                  Takvi su svi na Novom Beogradu, a imas ih po Zemunu, Banovom Brdu, Cukarici, Vozdovcu, Medakovicu itd... Koliko hoces ih ima i u Novom Sadu.
                  Prica da je to kretenski i nesmotreno stoji, da je nemoguce obratiti paznju na sve faktore i ucesnike saobracaja stoji ali je jasno da to nekima nista ne znaci. Tvrdim da svaki dan (u sezoni) vise desetina puta neko proleti bulevarom sa vise od 150 km/h. Ibarska i slicne magistrale ? 100+ puta, siguran sam.
                  work in progress

Comment

• Charger
                    CBC Član
                    • 31.01.2010
                    • 29
                    • Beograd, Resnik...

Upravo tako, ako je nama nenormalno voziti 2 glave po ibarskoj ili 150 kroz grad, nekima nije, neki to cesto rade. Cak je bio jedan fantom sa jugom 180 kroz kneza milosa Sta bi tu tek 'iljadarka radila?

U svakom slucaju, ako su teli neki za grad motoric, bolje da su Husqvarne uzeli ili KTMove
                    Negativni zatur :
                    "Gume se trose brze, auto se debalansira u krivinama, na potezanju i naglom startovanju auto gubi trakciju."
                    195 na 8J? Nikako, mozete da poginete!

Comment

• AreOut
                      CBC Senator XXL
                      • 22.07.2006
                      • 590
                      • Zabjelo

To nije kanjon Morace(daleko od toga), vidi se da niste odavno dolazili ovamo A i snimak je montiran jer to nije ni približno ta brzina..

Što se policije tiče uvoznik se dobro omastio (i tek će za održavanje). Sve i da je poenta bila uzeti Rove čak i na stazi je hiljadarka brža od onog 750 pola sekunde max(koja je kudikamo jeftinija). Besmislenost nema granica.
                      http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... evra!.html
                        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

Working...