RTS-opomena pred utuženje.Platiti ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

RTS-opomena pred utuženje.Platiti ili ne?

Šta mislite?
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: RTS-opomena pred utuženje.Platiti ili ne?

ne.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Ja,ne!

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

Ovako kaze moj advokat: ako nisi platio ni jednom od pocetka uvodjenja tv pretplate sve je u redu. Obrazlozenje: nisi potpisao nikakav ugovor o uslugama, ali placanjem jednog racuna, formalno-pravno si potpisao ugovor. Prakticno (rekao Tijanic) "ne mogu da tuzim dva miliona ljudi, tehnicki nemoguce".
        Long Live CBC!!!

Comment

• modesti
          CBC Senator
          • 26.08.2009
          • 239
          • novi sad
          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Do pretposlednjeg racuna veliko NE, ali od onda DA ali pomalo...valjda su usvojili, a i objavljeno u SL glasniku da imaju sva prava da te tuže i da gubis 101%...
          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• sasha015
            CBC Veteran
            • 29.02.2008
            • 153
            • LOznica
            • Hyundai i-20

http://www.elitemadzone.org/t278373-Jos ... c-pravnika

Jeste da tema ima 55 strana,ali imas lepo objasnjeno kada i u kom trenutku se ulaze i kakva zalba....

"Kao što je već nebrojeno puta na ovoj temi rečeno, opomenu možeš slobodno da zanemariš, jer ne proizvodi nikakvo pravno dejstvo, momenat kada treba reagovati je prijem predloga za izvršenje, dozvoljenog od strane nadležnog suda, a reakcija se sastoji u ulaganju prigovora u roku od tri dana od momenta prijema!

Šta ćeš u prigovoru navesti, široko ti polje, o čemu smo takođe puno na temi govorili.

Jedino što po prijemu opomene možeš, a ne moraš, da uradiš, je da im napišeš jedno pisamce kojim ćeš im jasno dati do znanja da će im u slučaju pokretanja sudskog postupka biti skuplja tara nego mera.

Mislim da jedno takvo pisamce može odigrati značajnu ulogu faktora odvraćanja od pokretanja sudskog postupka."

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Neće RTS krenuti redom da tuži sve, ALI pošto znam kako nameravaju da nametnu pare, svi slučajevi su unapred izgubljeni. Moj drugar radi na tim slučajevima u jednoj adv. kancelariji i kaže da su tek imali par slučajeva i sve su ih dobili. Nema vađenja ni na ustav ni na zakone ni na moralna načela i sl. Za razliku od doplatne karte parking servisa gde idu metodom APP, ovde je slučaj čist. Inače, oni ne rade Parking servis, jer tu ne može ni dinar da se utera sudskim putem.
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

dobio vec tu opomenu i samo je zanemario. niko ne moze da mi naplati nesto sto ne koristim, ali niko, a pogotovo ne ako nismo potpisali ugovor. i tu je kraj svake price.
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Tu si potpuno u pravu, problem je samo u izvršnom postupku, inače bi se sve brže rešavalo. Za još neke usluge nisi potpisao ugovor, ali moraš da platiš. Očekuje se promena samog zakonodavstva vezanog za izvršni postupak, te če onda mnooogo advokata krenuti da rade za RTS. Da li će biti pre ili posle izbora, zavisi samo od političke klime.

Ne želim da se ubeđujem ili prepucavam, jednostavno slušam par drugara advokata. Ja lično uredno sve plaćam, ali od njih dobijam info za ostale!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

Evo jedne ideje. Posto po Tijanicevim merenjima, od tri miliona strujomera, milon placa pretplatu a dva miliona ne. Dakle dva milona porodica ne placa i to je vise nego kriticna masa ljudi. Dovoljno je da sve te porodice daju po 1 euro i dobicemo dva miliona eura za angazovanje jednog dobrog advokatskog tima, recimo iz Londona. Kraj price, jedino je problem organizovati toliki broj ljudi, a pravnog osnova za ukidanje pretplate jos kako ima, kao npr. sto to uopste nije nacionalni servis, vec klasicna beogradska lokalna televizija.

Po resenju RRA duzni su da budu nacionalni servis, sa totalnom pokrivenoscu, duzni su da budu potpuno nepristrasni, ne samo u politickom, vec u svakom smislu (recimo sportskom - tu se otvoreno navija za Partizan i Zvezdu), duzni su da propagiraju pravilno izrazavanje u cilju ocuvanja srpskog jezika (akcenat im je uzasan)...
                    Long Live CBC!!!

Comment

• Ji 4Tze
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2006
                      • 806
                      • bg
                      • Honda CR-V 4WD

Nama se na Benchmark-u javio uvaženi član da nas upozori da možemo da budemo tuženi zbog ovakve teme na forumu

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Bas me interesuje po kom osnovu?
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• gorans
                          CBC Senator XXL
                          • 09.03.2010
                          • 1525
                          • Beograd

Ja ni struju ne placam a kamoli TV.Zivim bre na 25 km od centra Beograda,nemam put pa gazim blato do kolena,nemam vodu pa koristim bunar u koji sam ubacio hidrofor kako bi imao mokri cvor u kuci,ulicno svetlo je misaona imenica za moj kraj,moze da mi mazne sta ko pozeli a da ge ne vidim.Kad se popiša žaba ispod bandere mi ostanemo bey struje,STA DA PLAĆAM? Neka mi omoguce normalan zivot pa cu da im platim a ovako mogu da me tuze do sudnjega dana,ionako mi se sve vodi na pokojnog dedu pa neka idu kod njega da mu uruce tuzbu!

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

pa nesto mora da bude . Ali treba to da se razresi vec jednom. Ja placam i nisam duzan za struju i TV nista. ali ako drugima oproste ,trebalo bi i mi koji smo placali da "presavijemo papir '" i da trazimo pare koje smo davali godinama. po mojoj nekoj proceni ,TV pretplata za zadnjih 10 godina je ukupno oko 500 - 600 evra.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• banekg
                              CBC Senator XXL
                              • 06.09.2010
                              • 1274
                              • Nis
                              • Toyota Carina e 2.0

Naravno da to dodatno komplikuje situaciju u slucaju ukidanja pretplate. Odakle bi izmuzli toliku lovu da ljudima vrate pare.
                              Inace selo Gledic izmedju Kraljeva i Kragujevca, blizu Vitanovca koji je postao poznat po epicentru zemljotresa, ne moze se uhvatiti RTS sa svim logama, pojacivacima, i sve smo probali sto postoji na trzistu. Tast placa dve pretplate jer u navedenom selu ima staru i noviju kucu sa dva strujomera.
                              Ja ne dugujem za struju, a i hvala Bogu nije mi ni ta pretplata neka stavka pored svega sto placam, ali necu iz principa placati pretplatu televiziji koja u udarnom dnevniku ima <losu vest da su odbojkasice Crvene Zvezde izgubile od Uzicanki - kao da je Uzice na marsu a ne u Srbiji>.
                              Long Live CBC!!!

Comment

Working...
                              X