RTS-opomena pred utuženje.Platiti ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Originally posted by mobbdeepqb View Post
    Sada svi koji placaju redovno,zato sto je to po zakonu,su ludi,a vi ste pametni?Ko ne plati na mostu,platice na cupriji
    Ko je rekao da su oni što plaćaju ludi? Zašto pokušavaš da napraviš lošu atmosferu?
    Ako hoćeš ti plaćaj,ja neću.

Osim toga, zakon koji im daje to pravo je protiv ustavan. Raspitaj se bar malo.

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

Ne pokusavam da napravim losu atmosveru,samo kazem da ispada da svi koji placaju su budale,a vi ispadate pametni.Ni meni se ne svidja sto moram da platim,ali ako ne budem placao bice mi naplaceno kad tad.U Evropi je obavezno placenje TV pretplate

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Batalite tu raspravu i vratimo se na temu.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

pre nekoliko meseci sam prestao da placam RTV pretplatu, iz prostog razloga sto skoro niko koga poznajem to ne placa, i iz protesta zbog samog RTS i njegove bahate politike. novac koji nisam uplatio uredno odvajam sa strane, pa ako ikad bude doslo dotle da se plati - platicu, iz razloga da sve bude papiroloski cisto ako budem menjao/prodavao stan, da bude bez "repova"...

inace, prosto me bila sramota kad sam ucestvovao u slicnim razgovorima, da kazem - ja sve uredno placam
          .

Comment

• lemi319
            CBC Član
            • 10.03.2011
            • 43
            • beograd

ma ne dam ni dinar LOPOVIMA
            volim BMW ali nemam pare da ga vozim!
            TURBO nije vrsta narodne muzike!

Comment

• MagicMaster
              CBC Član
              • 22.01.2011
              • 77
              • Požarevac

Ali argument "U Evropi je obavezno placenje TV pretplate " mi je oduvek bio najjači ...

Kada i ako budem bio u Evropi, kada i ako budem imao za posao koji obavljam evropsku platu, kada i ako budem imao evropsku zaštitu radnika, onda ću i da plaćam evropsku pretplatu.

Dotle, nihc .....

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Gde je u Evropi placanje pretplate na javni TV servis Zakonom propisana obaveza?
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Da se plaća - veliko NE!!
                  Tužba pred utuženje ... nije nego!
                  Kad stigne poziv na sud ... ko plati nek plati, ko ne - NE.
                  Ali oni koji plate neka se sete da SVI (ali SVI) računi (komunalije, telekom, ...) zastarevaju posle godinu dana. Platite za godinu dana i mogu da vam samo pljunu pod prozor ... pa do sledećeg puta.
                  Inače zavisno od obaveza i želje ne mora ni to da se plati. Jedan prijatelj ni struju nije plaćao godinama, pa mu isekli i dobio ih na sudu i sad ima struju (duga priča i duga pravna procedura). Ipak to nije za porodične ljude i ne isplati se mnogo.
                  Ja ne plaćam i mislim da se to ne treba plaćati (aman, pored 60 kanala od kojih ne gledam ni 5, RTS vidim samo u prolazu i to preko kablovske koju već plaćam).
                  Neko je spomenuo da ne želi "repove" (zbog kredita, preseljenja ili drugog) što jeste razlog da čovek ne gubi vreme. Ipak, platite samo 12 meseci i ne mogu vam ništa ni u ŠLJIVROPI (našoj pa kakva da je).

Još jedom - "pred utuženje" okačite mački o rep. Utuženje, čekajte dva dana pred sud i platite 12 meseci ili ne platite, ko kako hoće.
                  Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Gaga
                    CBC Veteran
                    • 27.11.2010
                    • 124
                    • Novi Beograd

Originally posted by 206 View Post
                    Gde je u Evropi placanje pretplate na javni TV servis Zakonom propisana obaveza?
                    BBC, na isti način kao i u Srbiji. BBC je uveo pretplatu i u RTS-u, pošto su oni strateški partneri RTS-a, čak mislim da su i jednim delom vlasnici !!! BBC je lider u tom segmentu u takozvanoj Evropskoj zajednici ili već kako se zovu.

Comment

• stevak
                      CBC Senator XXL
                      • 31.05.2009
                      • 1215
                      • Zemun
                      • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by mobbdeepqb View Post
                      U Evropi je obavezno placenje TV pretplate
                      Još nismo u Evropi, a ka'ćemo, ne znamo
                      ex SAABotražitelj

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Interesantno, kod nas ispade jos i jeftino...

Mada kako sad gledam, maltene niko ne naplacuje pretplatu putem objedinjenog racuna sa recimo potrosnjom struje kako je kod nas slucaj...
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

Meni nije jasno , zasto se jednostavo RTS ako je javni servis i potreban je da postoji u nekoj meri ne izdrzava preko budzeta Srbije,bez obzira na trzisnu utakmicu ( i oko toga se slazem ,naprimer jedna program bi morao da postoji i da je dostupan u celoj srbiji ) ?
                          Kakve su to gluposti sa slanjem uplatnice za nesto ,za sta ima drugaciji izbor ali ti ne daju da biras.
                          pa jos preko svega salju uz struju !?!

Ako je skupstina odlucila da je to servis koji mora da postoji , kao policija,vojska,vatrogasci ...itd , sta tu ima da se salje uplatnica ??! ., izdrazavas iz poreza kao sve javne servise.i gotovo.
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Mirišeš da će nam poslati uplatnicu za vatrogasce uz račun za vodu? za njih,zaista su vickasti.

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

Samo jedna informacija. Ako kupite od nekog stan i pokusate da prebacite struju na svoje ime necete moci ako nije izregulisana tv pretplata. Ne znam na koju foru ni po kom zakonu kad ja imam ugovor da sam kupio stan tad i tad...ali jbg...
                              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• kupac u najavi
                                CBC Član
                                • 07.08.2011
                                • 58
                                • BG

Netačno je ovo za prebacivanje el. brojila dok se ne izmiri "pretplata". Lično sam prošle godine prebacio jedno na svoje ime, kao novi vlasnik nekretnine.
                                Potrebno je jedino izmiriti dug za struju i ostaviti kopiju lične karte.

Obzirom da je RTS pokrao evidenciju pretplatnika EPS-a još pre 10 godina(pokrao, jer im za to treba pismeno odobrenje svakog vlasnika brojila ponaosob - inače je krivično delo), stizaće opomene na ime prošlog vlasnika.

Ne plaćam do daljnjeg, oduvek, naravno, nisam ******, jer je RTS prekršio najmanje 10 zakona, ko zna koliko ustavnih obaveza i ko zna koliko mojih prava kao pretplatnika povredio. To je klasično seljačko zastrašivanje i ucenjivanje, a jedini razlog zašto čovek za sve režime, Tijanić, nije dobio par decenija zatvora je taj što je sudstvo korumpirano toliko da sve puca po šavovima.
                                Last edited by kupac u najavi; 17.09.2011, 15:23.

Comment

Working...
                                X