Vožnja brzinom 30km/h. Šta je tim ljudima ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cvagen
    Banovan
    • 17.04.2010
    • 122
    • Beograd

Vožnja brzinom 30km/h. Šta je tim ljudima ?

Odakle uopšte ideja da se vozi 30km/h po putevima na kojima je ograničenje 60, a po kojima se već decenijama komotno vozi 70-80km/h ?

Napravi se kolona i "Šumaher" prosto ne reaguje ni na šta legalno. Makar da uključi 4 migavca pa da se pretpostavi da je auto u kvaru, ali ne, ni toliko ne namerava da ispoštuje ostale učesnike saobraćaja, pa još vozi sredinom trake tako da ne može da se pretekne bez češanja i kidanja retrovizora kada je u suprotnom smeru kolona.

Danas sam imao 5 takvih iskustava i sada razmišljam da krenem u grad taksijem, da zaista ne odrobijam nekog.

Postoji li u ZOBS-u propisana MINIMALNA brzina kojom se vozilo mora kretati da bi legalno učestvovalo u drumskom saobraćaju ?
  • Zloca
    CBC Senator XXL
    • 21.12.2005
    • 510
    • Novi Sad
    • Astra bertone turbo

Re: Vožnja brzinom 30km/h. Šta je tim ljudima ?

Ja sam prosle nedelje naleteo na te takve i pretekao ih (trojicu) dozvoljenom brzinom na dozvoljenom mestu, ali to je videla policija i procenila da sam preticao kolonu i time narusio bezbednost u saobracaju. Inace, videli su me udaljeni oko 300m, eto koliko je taj deo puta pregledan. Mene sad ceka 6000-20000 dinara kazne i mesec dana bez dozvole. A to sto su ovi mileli putem, zadrzavali saobracaj i nisu drzali propisano rastojanje izmedju vozila nije bitno i ne narusava bezbednost.
    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

Bolje 15 minuta kasnije nego 15 godina ranije, ali nije sve stvar u tome. Kao bivšem mogu slobodno da se nazovem profesionalnim vozačem primetio sam kad vozim naprimer ibarskom sada putnicki auto, lepo se zavucem iz nekog kamiona, autobusa i lagano za njim bez trzanja cimanja i nervoze, dok neki napaljeni klinci jedva cekaju takve da pokazu kako sumaher vozi!!! Ako te nerviraju ti sto sporo voze ti opet nisi ugrozen jer imas pravo izbora ( kreni ranije, idu busem trolom, tramvajem, peške kako god) i uzivaj.I ljudima nije nista, samo su obazrivi i razmisljaju unapred!!!
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Paranoid
        CBC Senator XXL
        • 13.01.2009
        • 622
        • Beograd
        • Fiat 131 1300

Jedan korisnik na forumu ima potpis u fazonu da li ste primetili da svi koji voze sporije od vas su kreteni a oni koji voze brze od vas su opet kreteni
        Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Milorad90
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2007
          • 975
          • Beograd

Ja jos manje kapiram one koji voze 70kmh putem gde je ogranicenje 80, jer jel'te nigde ne zure i pazljivo voze, i onda kad udju u naseljeno mesto ne spustaju brzinu, vec prolete sa 70 iako je ogranicenje 50kmh. Koja je to logika, nikad mi nece biti jasno. Lako je iskulirati kad ides od mesta A do B pa ajde, predjes nekako preko toga, ali kad si ceo dan za volanom

Comment

• Cherokee_NS
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2009
            • 802
            • Novi Sad

Regulisu potrosnju
            Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

Originally posted by ada
              Bolje 15 minuta kasnije nego 15 godina ranije
              Nekada si imao cifru 40..

Comment

• RANK
                CBC Senator XXL
                • 28.02.2007
                • 1635
                • Beograd
                • FIAT MAREA WEEKEND 1

Nemam nista protiv, neka voze i 20km/h, ali samo neka postuju propise i pomere se ka desnoj ivici dok ih drugo vozilo, npr moje, pretice i neka drze odstojanje od tog slepera, jebo ih on, propisno, a ne da ih se po pet nabiju u njegovu guzicu pa onda ako hoces da ih obidjes ispada da pretices kolonu...
                "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

evo price iz druge ruke, mom drugaru je kum saobracajac, pa mu je ispricao (ja nisam cuo svojim usima ali prica ima logike):
                  covek ima manjak prijava kazni itd... poceo da ima problema s nadredjenima, pa se dosetio. dao ortaku zadatak da svoj shleper vozi prvom na deonici sa duplom punom, lagana uzbrdica, lagaaaana krivina udesno. za tri prolaza svog drugara popunio je bonus. na kraju te krivine samo je pakovao sa strane po njih desetak, svaki put.

ne postoji minimalna brzina koja se kaznjava, postoje samo minimalni mozgovi koje ne mozes da kaznis
                  strpljivo, stici ces nekoliko sekundi ili minuta kasnije... ili to, ili ces zakasniti jos dodatnih 15 minuta, plus kazna bodovi itd... ne isplati se.

a da ih ima takvih sto giljaju 30 gde je ogr. 80, ima ih bas ih ima u poslednje vreme!
                  .

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Na zrenjaninskom putu je ogranicenje 80km/h a juce ujutru u 6h ja sam vozio bas 30km/h.Razlog-led kao staklo! Vozim 30 km/h u 3. stepenu prenosa i pritisnem gas a on vrti u prazno.Nagazim kocnicu a on ne usporava.Napomijem da imam sve 4 potpuno nove zimske gume.Onda se nadje par komada pametnih koji misle da ih davim pa me preteknu i posle par stotina metara ja preteknem njih jer su zavrsili u kanalu (Ford Orion,Fiat Punto pa cak i gradski autobus).Ako pricamo o snegu ili,jos gore,ledu na putu-podrzavam svakog ko vozi 30 km/h.

Comment

• kapitalac
                      CBC Veteran
                      • 06.08.2010
                      • 107
                      • Banjaluka

Brzina ispod 50% je zakonom zabranjena ali ja dosad nisam čuo da je noko radarom uhvatio presporog vozača. Čuo sam par puta da su zaustavljali ljude koji sporo (po slobodnoj procjeni) voze jer sumnjaju na alkoholisanost ili nešto drugo. Zima i magla su inače doba kad ima tih presporih vozača koji se boje leda a nemaju para za gume. Moram priznati da sam i ja na dvije nove zimskie i dvije koje imaju samo takvu oznaku, pa prije raskrsnica i krivina usporim malo više nego što bi to uradio sa četiri kvalitetne zimske gume.
                      I dragsteri koriste alkohol

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

Kojim zakonom?
                        Koji clan?
                        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• maliomladinac
                          CBC Senator XXL
                          • 21.11.2008
                          • 995
                          • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Dobro kad je led, magla...
                          A sta cemo sa vozacima koji voze 30kmh po suvom ili eventualno vlaznom kolovozu na 10+ stepeni gde ne moze da bude led?
                          Sta njima raditi?

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                          061/665-94-23

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by dekideki
                            evo price iz druge ruke, mom drugaru je kum saobracajac, pa mu je ispricao (ja nisam cuo svojim usima ali prica ima logike):
                            covek ima manjak prijava kazni itd...
                            deki, prica nema logike jer ne postoji saobracajac koji ima manjak napisanih prijava
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• kuntalo
                              CBC Senator XXL
                              • 02.03.2007
                              • 342
                              • Predgradje

Originally posted by dekideki
                              covek ima manjak prijava kazni itd... poceo da ima problema s nadredjenima, pa se dosetio. dao ortaku zadatak da svoj shleper vozi prvom na deonici sa duplom punom, lagana uzbrdica, lagaaaana krivina udesno. za tri prolaza svog drugara popunio je bonus. na kraju te krivine samo je pakovao sa strane po njih desetak, svaki put.
                              Ovo, koliko ja znam, ustaljena je šema na delovima ibarske bez uključenja/isključenja, a sa punom linijom. Patrole na početku i kraju deonice, prvi nesrećnik sa Zastavicom ili sličnim raspadom koga zaustave mora da sarađuje i taljiga do druge patrole ili mu pišu kazne za sve što fali. Odavno čuo od više taksista i vozača kamiona...
                              Save the Panda!

Comment

Working...
                              X