Legalni softver vs Open Source

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: Legalni softver vs Open Source

Originally posted by dacha
    U principu zahvaljujuci virtuelizaciji i clusteru adminima je zivot opusteniji jer nudi sigurnost kao i provajder tj. cloud computing, dok sa druge strane znate da samo vi imate pristup i kontrolu tj. apsolutni integritet nad podatcima, poslovanju, bazama, poslovnim tajnama, poverljivim informacijama tj. podatcima i cemu god.
    Ukratko, to je sustina. Cloud je back to the roots-terminals. Samo ima fancy name. Aj da se kladimo da (ako) CLOUD zazivi u vecoj meri da ce marketing "strucnjaci" da vam za par godina prodaju uredjaj koji ce cloud operacije "izvrsavati na vasoj masini, imate vas PERSONALNI CLOUD!!! YEEEEE!!!!! For only 99,95$ per month!!" a to se do sada slucajno zvalo PC i kda ga jednom platite VAS je bez mesecnih naknada. Dakle cist hype. Opet, za privatne korsnike mozda i nije lose, ali da nam ostave izbor.

U vezi pocetnog pitanja, rekao sam vec, Djukic objasnio. Ko nece ni to da plati, moze ali sa kompromisima.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Ognjen
      CBC Senator XXL
      • 21.02.2008
      • 438
      • Novi Beograd
      • -

Koji je najjeftiniji način da legalizujem Winxp pro na dva računara? Po mogućnosti da to bude bez reinstalacije sistema, samo da zalepim nalepnicu, znači onaj GGK kit.

Comment

• DraxNS
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2006
        • 520
        • Bačka Palanka
        • Peugeot 307 SW

Ništa lakše... vrati se jedno 3 godine unazad u vreme i to je to. GGK više ne postoji, bar ne za XP za koji je (koliko me sećanje služi) i zvanično PREKINUTA podrška od strane Microsofta. Sad... da li može da se kupi licenca za 7 pa da se prizna downgrade..... takođe čisto sumnjam ali pitaj nekog ozbiljnijeg prodavca opreme i programa (gledaj da ima neki Microsoft partner amblem/diplomu u radnji).

P.S. Mislim da ova tema nije baš najsrećnije naslovljena.... implicira da je Open Source NELEGALAN. Možda bi bilo bolje nasloviti temu: Platiti licence ili preći na Open Source. Ionako o tome pričamo

Comment

• Ognjen
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2008
          • 438
          • Novi Beograd
          • -

Može, ali kupim GGK win7 pro pa downgrade na xp pro, i to košta oko 20k po licenci. Druga varijanta je kupovina normalne verzije Win7 home Basic, home premium ili pro, sa cenama od 11k pa do 18k. Problem kod ove druge varijante je što na cenu programa moram da dodam još i instalaciju poslovnog softvera (usluge servisera).
          Da li neko zna kolike su razlike između ovih verzija win7, odnosno da li je neophodno imati pro verziju ili može i ova home basic da odrađuje?

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Home ima problema ako imas domain kontroler. Za korisnika je najgore to sto naprimer nemere zapamtit pasvord za pristup serveru... Inace sve ostalo radi lepo...
            https://t.me/pump_upp

Comment

• JNC
              CBC Senator XXL
              • 19.12.2006
              • 1332
              • Beograd

Win 7 GGK ne moze downgrade, samo OEM, a to ide samo uz novu masinu, tako da je najjeftinije da uzmes neki 7 home ako ti ne treba domain (ovo sto rece djukic) a verovatno ni nemas posto imas samo 2 kompa.

Comment

• Ognjen
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2008
                • 438
                • Novi Beograd
                • -

Kupio sam win7 pro GGK (ne može downgrade) i jedan računar sa win7 home basic OEM. Sada samo ostaje da se to sve instalira. Linux verujem da je jeftiniji, možda i sigurniji, ali kada se obučiš za rad na njemu. Nisam imao vremena za privikavanje i išao sam na ovu varijantu.

Comment

Working...
                X