KO SAD KRSI ZAKON I PROPISE? (plavi u prekrsaju)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DejanV
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2005
    • 682
    • Beograd

Hegel je bio u pravu, kvantitet ce na kraju preci u kvalitet, tu se slazem sa Boostm i Hegelom.

Samo treba izbegavati ishitrene navode i nedovoljno jasne fotke, one na kojima se ne moze lako videti sta je sustina problema.

Na primer, planiram da sutra slikam drotove na onom odvajanju desno odmah iza Brankovog mosta, kada lepo stanu u kontra smeru, a samo 5-6 metara dalje imaju ogroman trotoar. Samo, mrzi ih ... Ako ne sutra, neki drugi dan, nema frke.

Ili, kako kod mene na nadvoznjaku gde Cvijiceva prolazi ispod Ruzveltove i postaje Dimitrija Tucovica u zabranjem smeru skrecu iz Ruzveltove niz nadvoznjak (strelica obaveznog smera!), sto gotovo po definiciji rade, naravno, bez sirene i rotacionih svetala, nego onako, tako im je zgodnije.

O prekoracenjima dozvoljene brzine da i ne govorimo, ali to je tesko dokazati.

Pozdrav,
    DVV
    Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• dintel011
      CBC Senator XXL
      • 12.03.2005
      • 348
      • Beograd, Vidikovac

Originally posted by Eon
      I sta ce da uradi sa prijevom sluzbi generalnog inspektorata? Nista.... Ma ta funkcija i sluzba su izmisljene zbog nekih ljudi! Ovo je po meni borba sa vetrenjacama, ali bar sluzi za dizanje morala.
      Mada cu se pridruziti akciji u svakom slucaju!!!!
      Dal je sluzba generalnog inspektora izmisljena zbog "nekih ljudi' ili zbog prijavljivanja zloupotreba, mozemo do sutra da komentarisemo.

Ako imas neki konkretan primer da je dzabe prijavljivati i da nema svrhe prijaviti pandura koji krsi zakon ili prekoracava ovlascenja, izvoli podeli ga sa nama.

Comment

• Shone
        CBC Član
        • 13.09.2005
        • 65
        • Novi Sad

Pridruzujem se akciji , Nadam se da se u prekrsaje racuna kada panduri stanu nasred raskrsnice da bi zaustavljali a pri tom auto parkiraju na pesacki To je svakodnevna(bolje reci svakonocna) slika. I jel tacno da treba da na fotografiji ima datum?

Comment

• CLD
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 1225
          • Belgija - ranije Luna-Chico

Pa i ako nije ne skodi da imas.

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Ma datum se lako nabaci evo aparat ima tu funkciju a i da nema lako se nabaci nekim programom,ja ove slike razvijam za dan 2,prosledjujem drugaru u novinama uskoro

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Radis sam na svoju ruku, nece imati efekta kao pojedinacan slucak.

Znam da ovo ako napravimo BAZU koja ce sluziti za primer i koja je na netu, ipak ima ogromnu tezinu.
              Bez zabluda, tvoj je materijal dobrodosao na Cannonu.
              Jedan novinar i jedna reportaza o pojedinacnima slucajevima su ko pisanje u more za nase pojmove, veruj mi, samo ces se razocarati.

Sama zamisao da se navata dosta djubreta koje ce sluziti kao dobar teret je nesto sasvim drugo.
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Ok tvoj sam covek,i dalje tragam

Comment

• DejanV
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2005
                  • 682
                  • Beograd

Originally posted by Shone84
                  Pridruzujem se akciji , Nadam se da se u prekrsaje racuna kada panduri stanu nasred raskrsnice da bi zaustavljali a pri tom auto parkiraju na pesacki To je svakodnevna(bolje reci svakonocna) slika. I jel tacno da treba da na fotografiji ima datum?
                  Ponavljam:

Fotografija se ne smatra dokazom na sudu ako nema utisnut datum!

Sve ostalo su hobi fotografije.

Pozdrav,
                  DVV

Comment

• HotDog
                    CBC Senator XXL
                    • 06.05.2005
                    • 965
                    • BSG 75 (011)

I to valja uzimati s rezervom, nista lakse nego prebudziti/dobudziti datum.

Comment

• dintel011
                      CBC Senator XXL
                      • 12.03.2005
                      • 348
                      • Beograd, Vidikovac

Ja sam skoro kod prekrsajnog sudije predao neke fotografije kao dokaz da radar nije bio propisno postavljen, za datum na fotografijama me niko nije pitao, ako budu nesto osporavali zbog toga, obavesticu vas.

Comment

• bojan
                        CBC Senator
                        • 29.08.2005
                        • 232
                        • novi beograd

Originally posted by DejanV

Ako vam odnesu kola, oni krse zakon, jer vas time onemogucavaju da koristite privatnu imovinu, sem ukoliko nemaju sudski nalog, koji mora vaziti za vas evozilo po marki i tablici. Imaju pravo da vam onesposobe auto zbog pogresnog prakiranja, ali ne i da ga nose. Zakon je tu izricit, a oni to rade jer ih niko ne tuzi.
                        pa cekaj to znaci ja se parkiram nepropisno(npr. znak zabranjeno zaustavljanje i parkiranje) pauk naidje i odnese mi kola ja mogu da ih tuzim zbog toga? to mi deluje totalno nemoguce!

p.s. fotoaparat mi je odsad na gotovs!

Comment

• DejanV
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2005
                          • 682
                          • Beograd

Originally posted by bojan
                          Originally posted by DejanV

Ako vam odnesu kola, oni krse zakon, jer vas time onemogucavaju da koristite privatnu imovinu, sem ukoliko nemaju sudski nalog, koji mora vaziti za vas evozilo po marki i tablici. Imaju pravo da vam onesposobe auto zbog pogresnog prakiranja, ali ne i da ga nose. Zakon je tu izricit, a oni to rade jer ih niko ne tuzi.
                          pa cekaj to znaci ja se parkiram nepropisno(npr. znak zabranjeno zaustavljanje i parkiranje) pauk naidje i odnese mi kola ja mogu da ih tuzim zbog toga? to mi deluje totalno nemoguce!

p.s. fotoaparat mi je odsad na gotovs!
                          Oni imaju pravo da nose samo ako fotografijom mogu da dokazu da je vozilo parkirano tako da onemogucava ili otezava saobracaj, ili dovodi u opasnost druge ucesnike u saobracaju, ukljucujuci i pesake.

Drugim recima, ako si naprosto nepropisno parkiran, ali ne ugrozavas nikoga ili oni to ne mogu da dokazu fotogtafijom, oni su u prekrsaju zakona ako ti odnesu kola - ali mogu da ih onesposobe zbog prekrsaja.

Ali, ako si na primer parkiran u krivini, kao sto sam video jednog kretena pre neki dan, to jeste ugrozavanje bezbednosti, i tada imaju pravo da te odnesu kako bi zastitili druge, iako i to jos uvek moraju da dokazu fotkom.

Uostalom, tako se radi po celoj Evropi. Pre nekoliko dana sam to video u Amsterdamu; isteklo coveku za parkiranje, lepo mu stavili lisice na prednji vozacki tocak i otisli. Kakvo crno nosenje, kakvi bakraci! U Engleskoj se tako radilo jos dok sam ja bio tamo, pre 35 godina.

Pozdrav,
                          DVV

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Pa stavljali i ovde lisice, ali im brzo nestalo...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dutchman
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 741
                              • Vracar centar sveta

kod nas nemogu lisice na kola po zakonu... zato nije zazivelo...
                              Prevelika slika u potpisu!

Comment

• TETAK
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3034
                                • Čačak, Srbija

Kad vidim kako neki kreteni parkiraju i onako idiotski uključe sva četiri migavca(kao učinili su nešto), dodje mi da im auto odnesem na ledjima!
                                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                                X