Zemlja robijasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Zemlja robijasa

To su svi prošli pa na kraju kad tad stignu do dna i kad uhvate tvrdo tlo onda polako prema gore i napred. Nekad je to trajalo deceniju dve ili tri (novija istorija) a sad sve ide brže. No naši su majstori da drže malo iznad dna pa nikako da potonemo skroz

Čak i moj omiljeni viking Hogar je morao na kraju promeniti profesiju pa je od pljačkaša postao bankar, morao je negde pare uložiti
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Re: Zemlja robijasa

tek kad odes negde, shvatis kako se i koliko ovde stvari menjaju.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Re: Zemlja robijasa

Simo, obrisao sam ti post i napomenuo da procitas ponovo gde je 4000 a gde 700. Ti to nisi ucinio vec opet tupis.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Cika Sima
          CBC Član
          • 21.02.2012
          • 38
          • Novi Sad

Aha, sad vidim. Sorry.

U svakom slucaju mislim da se i u u Srbiji moze lepo ziveti, i da ne treba odustajati od napredovanja. Jer ako pametniji popuste, budale ce zavladati.
          Moj zet zivi u Australiji - Pert. Radi na naftnoj platformi (negde kod Japana). 6 Meseci radi, 6 meseci je kuci. Prima platu u iznosu koji ne zna ni da izgovori. (Navodno oko 100.000 AUD godisnje) Na platformi spava, jede, radi, a ista se nalazi svega 7000km od njegove kuce. Putuje brodom 16 dana i avionima, nekih 48 sati. Covek se izvitoperio i ne lici na sebe. Sestra planira razvod jer ga ne vidja, i zeli da ima muza, njemu ne pada na pamet da ostavi taj posao. E sad. Treba biti pametan!

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Potpuno bi bila ista situacija da živi u Srbiji, a radi na nekoj naftnoj platformi u severnom moru...
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

pa ne bi
              ovde(u Srbiji) bi se zena qrala sa nekim i uzivala u slobodi i njegovim parama...
              @tema
              kome nesto ne odgovara ,pogotovo u svom zivotu ili nek menja ili nek trpi dokle moze.sta se tu prenemazete ko pijan srati?ne odgovara vam zivot u Srbiji ili u BG-u ,ili NS-u ili Valjevu?put pod noge, menjaj nesto.najvise mrzim ljude koji samo kukaju a nista ne preduzimaju.ima lepog zivota i van Srbije,kako ko odabere.postavite sebi prioritete i cepaj.ja iskreno nikad ne bih otisao za Australiju.previse otrovnih zivuljki,i ruznih zena
              i daleko brate.neko spomenu Norvesku.prava destinacija.bolji standard od Svedske,vece plate,ista klima.jes da na autoputu leti vozis 80kmh a zimi 60,nema nekih zurki i ludila ko u Srbiji.al standard
              meni kao gastarbajteru u Austriji je savim dobro.hebes Australiju,daleko,vruce bre,zmije,pauci,gmizavci,ruzne trebe ...ima leba i kuci i u blizini kuce ....
              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Jeste to me je oduvek odmamljivaolo od tih dalekih Zemalja, Novi zelnad je jedini preostali raj na zemlji ako ne računam manja ostrava ali ima tih živuljki.. Živiš na moru i ne možeš ići na odmor na more, fujs a drugo plivam mirno pojede me riba, ničim izazvano.... Još ako im zecovi nose puške...

Inače slažćem se za kukanje i preduzimanje, ili ne kukaj ili radi nešto

https.autogas.rs

Comment

• X9
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2005
                  • 3179
                  • Wien-Sabac
                  • RX-8 i X-9

a vi´s te zecove sam zaboravio
                  "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

A negde se šetaš po ulici, pa ti pojedu lice...
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

B92: "Desetke" ne nalaze posao u Srbiji http://bit.ly/O77lZH

Sent from my HTC

Comment

• Cika Sima
                        CBC Član
                        • 21.02.2012
                        • 38
                        • Novi Sad

Imao sam ja jednu takvu sa desetkama u firmi. Zena, apsolvent informatike. Kada je trebalo skockati mrezu u firmi, morao sam da angazujem klince hakere, pored tog apsolventa informatike sa skoro svim desetkama u indeksu koji prima platu za taj posao. Toliko o nasim fakultetima.

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

Verovatno ce sledeca informacija biti sok za tebe: na pmf-u, c smer, informatika, ne izucavaju se vestine krimpovanja utp kablova.

Elem, imala ili nemala znanje, nije dobila sansu da to pokaze.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by Cika Sima View Post
                            Imao sam ja jednu takvu sa desetkama u firmi. Zena, apsolvent informatike. Kada je trebalo skockati mrezu u firmi, morao sam da angazujem klince hakere, pored tog apsolventa informatike sa skoro svim desetkama u indeksu koji prima platu za taj posao. Toliko o nasim fakultetima.

Neki te čekaju na volej ali su fini, ja nisam. Iz fundamenta obrati pažnju na ponašanje. Ako ti nije jasno zašto i kako, čitaćeš u vestima.... Znači srpskim poslovnim rečnikom, prestani da lupetaš.

Imam izuzetnu averziju prema našim inženjerima iz razloga što si naveo a to je da tebe zaniam neko ko zna sve da radi a ta koja nema pojma i ima neke tamo desetke će biti rado vidjen gost na zapadu jer tamo mrežu postavlja tehničar a inženjer projektuje mrežu.

Kod nas se inženjer vrednuje po pitanj uko mu je rodjak pa otuda i averzija a onio što stvarno znaju ne talasaju.

Nije to od sada proizvod nego od ranije al ise prenelo i još je gore.
                            Naši fakulteti su katastrofa po mnogim pitanjima a najviše zato što ne prave idiote kao na zapadu koji znaju da krimpuju samo onaj kraj do zida a onaj do računra mora drugi ko je taj smer učio.

https.autogas.rs

Comment

• Cika Sima
                              CBC Član
                              • 21.02.2012
                              • 38
                              • Novi Sad

@chubbs

Nije bilo potrebno klimpovati kablove. Mreža (kablovi) je bila vec u zidovima i povezana sa racunarima. Trebalo je podesiti IP adrese, šerovati HDD-ove odraditi AV zastite, sifre i slično. Znaci softverske stvari. Ali nema veze.
                              Drugo, ona je jos uvek i posle 3 godine apsolvent ... Inace radi se o smeru "programiranje" ili tako nesto.

@Dora

Vidite PM

No razumemo se oko inflacije diploma na nasim fakultetima. Odosmo u off
                              Last edited by Cika Sima; 30.07.2012, 16:29.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Video sam PP a vidi i ti. I to podešavanje nije problem jednog inženjera i stratega mreže ili čega već. To radi IT tehničar (ili kako se zove taj) , Inženjer treba da mu kaže šta da poveže.

Od mog inženjera u firi sam očekivao da on meni objasni kak oradi taj motor i da mi objasni stručno što je zvizn oventil ali tako da ja to razumem i da isprojektuje potrebe i šta već a onda je imao tehničara koji je sve to stavio na papir, tabelu, zaveo u magacin itd... Često nije znao sa koje strane je motor na mašini pa je bila malo sprdnja ali je znao ostalo. Onda je došao jedna koji nije znao takodje gde je motor a gde parni generator a gde električni generator a sve je po komadu od tone do 4 ali zato za divno čudo nije znao ni ostalo. Tabula raza ali zato plata po koeficijentu tolika, učio čovek škole ebga...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X