Zemlja robijasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Zemlja robijasa

Drugar mi pre 10 god emigrirao u Australiju i sad je dosao da nas obidje.Kroz razgovor mi da adresu i ja malo odem na Google map da vidim kako je.Sad mi lepo dodje da odgrizem svoju zadnjicu jer sam i ja mogao da odem sa njim ali sam slusao nase zaostale ljude i price da je to zabacena zemlja,tudjina,nastala od robijasa itd.Inace covek tamo radi isti posao kao ja ovde. Evo adresa pa ko zeli moze malo da se proseta ulicama celog tog kraja,samo treba onog cikicu iz gornjeg levog ugla da spustite na ulicu i da se setate kao da ste tamo.
    Odete na GOOGLE MAP i ukucate -Kinta Street, Kuraby, Queensland, Australia
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Odg: Zemlja robijasa

Pamet u glavu i nikada ne slusaj dve vrste ljudi:

1. One koji ti govore da ostanes jer je svuda tudjina i da "nema opustenosti" kao u Srbiji
    2. One koji su vec emigrirali, izgubili su vezu sa stanjem u Srbiji

Kao sto vidis ja sam u drugoj kategoriji, istina otisao sam u zemlju za koju bi na prvu rekli da je gora od Srbije. I ja to mislim. Do trenutka dok ne predjem Horgos/Tompu i dodjem u Srbiju. Izgubio sam vezu sa stanjem u Srbiji, priznajem.
    Trudicu se da svo svoje slobodno vreme i novac zaradjen ovde potrosim kako bih otisao u neku od "obecanih" tj. normalnih zemalja. Nikada ne reci nikad, ali se nadam da me Srbija nikada nece videti osim 10 dana godisnje/dvogodisnje i to samo dok su roditelji zivi. Posle toga zaista nemam nijedan dobar razlog. Moj otac i majka su se vratili, tj odustali od zivota u inostranstvu. Misleci bice bolje u Srbiji/Yugi. Moj deda takodje. MIslio je bice bolje i odustao. Ja valjda necu napraviti istu gresku. Nece biti bolje.
    Last edited by Dzoni_mkv; 15.07.2012, 13:09.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Svi kazu da su to krediti i da se puno radi.Pa sta? I ja Jasim kamion8-10 sati dnevno pa dodjem kuci i idem na njivu i hranim svinje.Imam kredite do guse a jos zivim sa roditeljima,zenom i detetom i vozim auto star 10 godina.More mogu da gledam na televiziji i svakim mesecom samo dublje upadam u krizu.Kafanu ili diskoteku sam zadnji put posetio pre 5 god.A tako zivi vecinsko stanovnistvo Srbije i bice nam jos gore.

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

Covek vredi onoliko, koliko ima prijatelja - pola mojih je rasuto po svetu, a polovina je rasuta po Srbiji. Najveci deo njih je u Nisu, a ja zivim u Kg-u, tako da mi dodje na isto da li sam u New Zelandu, ili ovde - prave prijatelje vidjam jednom godisnje, pa i redje.
        Long Live CBC!!!

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Drugarica se vratila sa dvonedeljnog odmora iz Svice. Kaze, kako je tamo sve divno i krasno i da je posle tog iskustva Srbija jedna velika nula, ovde je sve sranje i normalan covek ovde ne moze da zivi. Stalno koristi engleske postapalice i zaboravila je dosta reci na srpskom. Cvrsto je odlucila da uci francuski i da sto pre ode odavde.

Ima 27 godina, jos uvek je student, u zivotu nije digla nista teze od one stvari, nema vise od dva sata radnog iskustva i ima dva nasledjena stana, od kojih, jedan rentira.

Ja bih subvencionisao odlaske iz Srbije, bez prava povratka.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875

Plasim se da bi bilo previse prijavljenih Drugarica je u pravu. Na stranu to sto se nije "namucila" ovde. Pametna je nema ni razloga da se "muci" ako ne mora. A inace od stanova, kuca tj. zidova se ne zivi. Nema sta da se ljutis i da budes sarkastican, ni ti niti bilo ko drugi. U odnosu na Svajcarsku sigurno je 0. Nije problem samo u kvalitetu zivota. Problem je u svemu ostalom.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

Re: Zemlja robijasa

imam primera koliko hoces. Odu u beli svet pa rade 2 posla, 3 sata spavaju i tako svaki dan. hint: ekrem jevric. Da su toliku energiju ulozili ovde, bolje bi ziveli, u svakom pogledu.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• slobodank
                Moderator
                • 26.11.2007
                • 1338
                • Stara Pazova
                • Fiat Idea 14.16v lpg

Comment

• Dzoni_mkv
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2007
                  • 875

Da. Bolje bi ziveli. Samo ne toliko bolje kao tamo To je problem.
                  Samo napravi i razliku izmedju onih koji su otisli da zarade pa ovde prave kuce, dvorce i imaju nameru da se vrate i one koji hoce zivot u uredjenoj zemlji i nece nikada da se vrate. Raditi 2-3-4 posla nije nakava sramota. Ni negde tamo ni u Srbiji. Samo sto u Srbiji je svrha toga upitna.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

Mnogo toga nije sramota i zaiste jeste upitno ali samo zato sto jos niko nije probao.

i ako ti nije problem, opisi malo detaljnije u cemu se konkretno ogleda tvoj bolji zivot u belorusiji u odnosu na srbiju.

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875

Ostaje vise novca za isti posao. Meni dovoljan razlog zasto sam ovde
                      A to da niko nije probao, evo ja dizem dva prsta. Probao. Opet, ulozeni trud vs dobijeno ne vredi.

Mislim da ces retko koga ubediti da je zivot u Srbiji super i da se dobro zivi. Zato je ljudima lakse da za isti trud dobiju vise novca negde drugo. Prosto ekonomsko ponasanje.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

al' si objasnio...

Comment

• nijebitno
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2006
                          • 629
                          • Modrica

Chubbs da li si ikada zivjeo u inostranstvu? Ja se te uhodavam u Skandinaviji, ali je ocigledno bolje nego kuci. Ima naravno i mnogo minusa, ali statistika je jasna, Mislim da se povratak racuna u promilima, ako izuzmemo penzionere i protjerane.

Iznenadio sam se saznavsi nedavno da je Australija zaista fino mjesto za zivot, a mislio sam da je bezze.

Dzoni ako nije tajna zaista bi bilo zanimljivo cuti kako zavrsi kod tate Lukasenka :-) Ja sam prozivio par godina na dalekom istoku Rusije, svi kazu da je Bjelorusija jako uredjena, cista i da se jos zivi u starom dobrom komunizmu. Ali tanke plate, pa tako mnogi zavrsise u Rusiji.
                          Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Dzoni_mkv
                            CBC Senator XXL
                            • 29.04.2007
                            • 875

@Chubbs ne znam sta ocekujes roman Ili si iznenadjen sto je tako to primitivan razlog? Znas kako, mora po ovome: http://hr.wikipedia.org/wiki/Maslowl...arhija_potreba Sta da radimo, ljudi smo.

@nijebitno, pazi ja sam u Belorusiji samo fizicki tj. geografski. Radim za americku kompaniju u fabrici koja je ovde otvorena. Tako da sta se ovde desava nije sfera mog interesovanja, ako se bas ne zainteresujem To za uredjenost ne znam na koju uredjenost mislis. Zakon se zna, postuje, nema zezanja sa time, ali zato nema ni problema. Nema nadobudnijh "faca" koje glume mangupe jer dobiju pendrek po nosu odmah. Kradje goriva iz kola kao po Beogradu, uopste obijanja stanova, kola itd ne postoje. Nema narkomana niti problema sa drogom. Ono mozes da spavas u parku. Mnogi to rade, napiju se (svi piju) pa tu malo "lade tabarku". Cisto je, sredjeno, ali npr putevi su hm.......kako ko voli predsednika. Ja sam u regionu Brest-a oni ga malo manje vole pa su putevi malo losiji Plate, pazi koliko (ne)rade odlicne su. Malo vise nego prosecna plata u Srbiji a cene su mnogo nize. Pogotovu za gorivo, i komunalije. To je naucna fantastika, ni Spilberg ne bi mogo da rezira tako niske cene komunalija i goriva. Jos uvek imaju stanove preko firmi ili "kredite" za kucu. Sve im subvencionisu ali ovi jednostavno nece da rade. Mi se namucismo trazeci radnike jer smo "truli kapitalisti" koji zamisli traze da rade kako im je naznaceno u ugovoru, ne moze da se pije na poslu itd. E onda odu u "drzavne firme" i rade za platu a ne za zaradu ili beze u Rusiju gde su plate jos malo vise ali radne disciplina "fleksibilna". Ono sto pricaju da nema nista da se kupi itd, laz cista. Supermarketi kao kod nas, cene malo nize. Registracija vozila ne postoji jednom, 30-tak dolara i teraj dok je auto ispravan ili dok ga ne prodas. Zdravstveno osiguranje dzabe, ali stvarno dzabe ne kao kod nas da ides za nesto privatno, malo das doktoru itd, NE. Nema toga. Kao sto su ti rekli, onaj komunizam koji mi pamtimo kao "blagostanje". E jedino im trebaju vize za putovanje, i ne smeju da aplaudiraju po trgovima ali to je njihov problem ne moj

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

iskreno, ocekivao sam vise.

@nijebitno nisam isao da radim ali sam bio u sloveniji, svajcarskoj, engleskoj u poseti drugarima koji su dugi niz godina tamo. imaju vise para nego sto su ovde imali ali ovde nisu hteli da rade ovo ili ono. Tamo nema necu a nema ni ne mogu. Savremeno robovlasnicko drustvo. Jedan od pet drugara u engleskoj je uspeo da kupi stan a to tek posle udaje za neku italijansku rospiju.

Comment

Working...
                              X