Zemlja robijasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by sErGiO View Post
    Tri osnove svake moderne države a to su sudska, izvršna i zakonodavna vlast, u Srbiji ne funkcionišu.
    Pitanje iz knjige "U Gradu Božjem"

„U čemu je razlika između države i bande razbojnika?
    I jedno i drugo nastaje udruživanjem ljudi. I jednim i drugim upravlja vođa. I država i razbojnička banda zasnivaju se na tačno utvrđenom sistemu. Jedina razlika je postojanje ili nepostojanje zakonitosti.
    Dakle, ako u državi prestanu da se poštuju zakoni, ona se pretvara u razbojničku bandu."
    ex SAABotražitelj

Comment

• zoranc
      CBC Senator XXL
      • 31.03.2005
      • 1313
      • Beograd
      • AR 147

Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

@zoran
        Odlična definicija

Blic Online | Radoslav Milenković: Više nije ni vest kad nešto poskupi

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

sergio je reko sve a ja bih dodao jos i da, ovde standard i platezna moc vise nisu problem vec to sto je obican covek, radnik degradiran, ponizen i ubijen u pojam. sto je nepotizam i negativna selekcija toliko uzela maha da je to postalo pravilo bez izuzetka. sto nam, ne amateri i diletanti vec priuceni sloseri kroje kapu. Sto se decenijama unazad jedna te ista ekipa u varijanti deda-otac-sin izdrkava i bahati na ovo malo sirotinje sto je ostalo.
          mislim da nikad nije bilo gore. izgubili smo osecaj jedni za druge. porazavajuce je i to sto da bi se oslonili jedni na druge mora da nas zadesi neka velika muka. izgleda da smo mi jedini narod koji je dobar prema sebi samo kad je u probelmu a kad je blagostanje postajemo vnago. nista nije bolje i sa nasima preko. pre ce ti tudjin pomoci nego sto ce nas covek da ti se nadje, kako u dobru tako i u zlu. no, nije to od juce niti je bilo sta sto se danas desava izmisljeno juce. to nam je izgleda u genima i ovaj put smo svakako najnize pali. ovoliko poltronstva i neznanja na jednom mestu nema nigde, siguran sam. nek nam je bog u pomoc. ali, bojim se da je i on od nas digo ruke.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

Mislio sam da nas je komunizam osakatio i doveo do tog stanja. Onda procitam knjigu Cujte me Srbi od Arcibalda Rajsa.

Svajcarac nemackog porekla koji se zadesio u Srbiji kad je poceo Prvi svetski rat. Preso je sa srpskom vojskom albaniju,

bio na kajmakcalanskoj bitci i osetio hrabrost i jedinstvo Srba u ratu. To ga je pokorilo i ostao je u Srbiji do smrti.

Pred sam kraj zivota napisao je tu knjigu koja pocinje Cujte me Srbi ako me ne poslusate bice kasno.

Opisuje coveka koji je za vreme rata vojsci mesao pesak sa brasnom da bi zaradio, opisuje politicara koji je otkupio

sve menice za ratnu otstetu koje su izgubile vrednost zbog devalvacije dinara a onda doneo zakon u skupstini

gde drzava mora da nadoknadi devalvaciju i plus kamatu naravno njemu posto je sve menice pokupovao.

Procitao sam knjigu u jednom dahu i pokajao se istog trena sto nisam otiso odavde.

Ziveo sam u Pristini do rata 99 i sve sto je Arcibald pisao ko da je opisivao taj rat a 100 godina je proslo.

Kaze da su na vlast dosli ljudi koji su za vreme rata bili po engleskoj,francuskoj i ostalim drzavama.

Godisnjicu kajmakcalanske bitke nisu dali da se slavi a ljude koji su ucestvovali u ratu su izbegavali, osudjivali

i ostavili bez dinara i bez posla. Ko nije procitao knjigu neka je procita.

Comment

• Hermes
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 1306
              • https://t.me/pump_upp
              • bemve

U to ime....

Isto i pre sto, isto ce biti i za sto godina.
              https://t.me/pump_upp

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

ljudi bre pa mehed-pasa sokolovic je svojevremeno svog rodjenog brata imenovao za patrijarha a ostale rodjake postavio za namesnike po srbiji.

ko ce kome ako ne svoj svome.
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• kuzmar
                    Moderator
                    • 18.12.2009
                    • 783
                    • Lazarevac
                    • Pezo 207 1.6 HDI

U svakom slucaju, ako jednog dana bude formiran neki streljacki vod javljam se dobrovoljno da volonterski to odradim za dobro ove zemlje i ovog naroda.
                    www.paluba.info

Comment

• nikaragva
                      CBC Senator XXL
                      • 03.06.2008
                      • 521
                      • B. Palanka
                      • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Moraćeš u red

Comment

• Delkan
                        CBC Senator XXL
                        • 14.06.2005
                        • 829
                        • 60 km From BG,West

Originally posted by b_samardzic View Post
                        . Onda procitam knjigu Cujte me Srbi od Arcibalda Rajsa.

Kada sam je procitao pre dve godine,takodje sam imao utisak da je pisana juce (bar sto se tice politicara i ostale "elite")...
                        Trebala bi u obaveznu lektiru da ide...

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

kako pametan Srbin zove glupog Srbina?
                          Telefonom, iz Amerike.

Comment

Working...