Originally posted by maki
Kad ste prvi put sjeli za volan?
Collapse
X
-
-
-
15 godina, prvi dan prakse, desetine majstora oko mene voze ili popravljaju desetine raznih kola. Popodne maznut nov Fića iz garaže i to jedva isteran u rikverc jer je uzbrdo. Svako kočenje je izazivalo gašenje motora jer šaban nije znao da treba stisnuti kvačilo mada sam kod šaltanja sve redovno obavljao..
Negde oko PapPavla supa, malkic tras u banderu, blatobran, far, branik i tako to...
Posle sam se izveštio pa sam imao zabranu polaganja jer su me i istom danu uhvatili u odlasku i dolasku iz Bele Butine
Od onda čuvena rečenica, jeste pili nešto ...pa jedno pivo posle večere. Posle duvanja, koliko ste puta večerali?? pa jedno 7-8 puta...
Posle toga mislim da imam preko milion kilometara po evropama i azijama nikad više nisam udario kola a da sam ja bio kriv.
Comment
-
-
Sa 13 - 14 godina "cepao" sam Škodu 100 na nekom placu ali sam kasno položio. Imali smo sve same Škode 1000, 100, 110R i 105 a da ne zaboravim sa 110R ( za mlađe to je kupe verzija ) pokušao sam da stignem Rakovicu 60 sa prikolicom i stigao je. Epilog, menjana prednja maska, vrata, zadnja maska, krilo za čudo sva staklarija je bila netaknuta
a traktoru sam isekao ventil na gumi, malo li je.Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Comment
-
-
stvarno nemam pojma koliko sam imao godina .. ali to su mi neka od najranijih setjanja ...
dakle recimo 4-5 ... sa dedom u krilu .. shaltao ja on sam pritiskao kvachilo ... vozio po nekom aerodromu u CG .. svaki dan proveden na moru ... (deda dole zhivi i samo on u porodici ima auto , chitaj tjale mi je operisam od vozhnje ... ne zna gde je levo i nikada auto nije imao niti dozvolu ...)
to je trajalo sve dok nisam porastao dovoljno da mogu da privirim preko ins. table i ispod volana (deda vozi fitju i dan danas ) a nogom dohvatim pedale i vozim sam ... dakle ... 7-8 godina ... vozio sam po kilometar dva do plazhe i nazad svaki dan .. o5 na moru , sutomore ...
polozhio 15 dana nakon svog 19tog rodjendana ... jer su me za isti oborili ......
a prvi auto kupio godinu dana posle toga .... beshe to kec , confort .. moje godishte 1980.... ujedno prvi auto u porodici , posle njega fitja koga i dalje vozim ....
prva mehanicharska iskustva (ne rachunajutji zamenu kaisheva na fitji i tako nekih sitnica koje sam radio sa 10 godina) .. period izmedju srednje i osnovne .. pomagao u auto servisu koji radi uglavnom citroene (spacheci i dijane) ... dakle pre nekih 10 tak godina .."Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
-
Ja samostalno sa 13 godina. Caletovu Dijanu. Bese to lep auto ma najlepsi. Polozio sam 2 meseca posle 18 godina. Oborili me na voznji 1put a dosao sam da polazem kolimaPandur video pa mi reko da doucim malo. E sto sam tada plako...
Comment
-
-
Meni Tetka i dan danas kaže da je mnogo sigurnija u mene kada sam za volanom u odnosu na mene kada šetamo....recimo, besprekorno ravnom ulicom!Hebi ga imam osetljiv skočni zglob...Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Ako ne racunam motocikle(prvi je bio JAWA CZ350 u 11.),onda je to bio licno MOJ AUTO(ja sam ga kupio sam!) Mazda RX5 iz 1978-9 tek sam krenuo u srednju skolu 89/90.Ljudi moji sto je to bio auto,2000ccm.
Nikad ga necu prezalit,prodat je u ono vreme inflacije za otprilike "KESICU BOMBONA" inace jako redak auto, svega 3 komada takva je bilo u to vreme na nasim prostorima (AKO ME NISU LAGALI!)Samo polako i pun gas ! ! !
Comment
-
-
kad ste prvi put seli za volan...
hmm mislim sa mesec dana .... bio u nosiljci mami oko vrata dok me vozila na prvu vakcinu
a samostalno... sve sam sa 14-15 ... ali u selu ... imo sam respect za caleta i nisam po gradu vozio dok nisam polozio... ili ti do 218mesecaPrevelika slika u potpisu!
Comment
-
Comment