Vojska tuži Vladu Divca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CLD
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2005
    • 1225
    • Belgija - ranije Luna-Chico

Vojska tuži Vladu Divca

Ja sam ostao bez reci. Dokle vise sa tom vojskom da se igraju.

Preuzeto sa B92

Beogradsko okružno tužilaštvo aktiviralo je krivičnu prijavu protiv košarkaša Vlada Divca zbog neodazivanja pozivu i izbegavanja služenja vojne obaveze.Prijavu protiv košarkaša ranije podneo Vojni odsek Zemun, a da je prijava prosledjena Saveznom ministarstvu inostranih poslova zbog utvrdjivanja državljanstva i njegove adrese u SAD.

Prijava je podneta još za vreme postojanja vojnog tužilaštva, koje je prestalo da radi početkom godine, a njegove ingerencije prebačene su na civilne organe.

Predmet je mirovao dok ga, sa ostalim, nije preuzelo Okružno javno tužilaštvo.

Vlade Divac ima 37 godina, a vojni obveznici iz SCG koji žive u inostranstvu vojni rok moraju da odsluže do 35 godine života.

Divac, koji živi u SAD, ove sezone je prestao sa aktivnim igranjem košarke u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi.
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Zakon je idiotski sto se tice ljudi koji zive preko i tu nema price. I sve dok ne uvedu otkup vojnog roka za ljude koji zive i rade u inostranstvu bice sranje. Nadam se da mene nece da zakaci...

A sto se Divca tice, zasto bi on trebao da bude izuzet od krivicnog gonjenja, a desetine hiljada drugih koji rade preko ne ? Za njega je jos i lako...on ce da se izvuce, a druge ce da hapse na granici.

Ne vidim zasto bi Divac ili bilo koji sportista trebao da bude iznad zakona, a ljudi koji rade preko da robijaju ili da sluze vojsku.

Nego nas narod tezi da svrstava sportiste u neku uzvisenu kategoriju. Tako i kad je Divac kupovao Knjaz Milos....svi su dizali galamu, kako to da se njemu ne proda, jer zaboga, on je Divac i on je po defaultu najbolji....

Comment

• maki
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 878
      • Budva, CG

mada kod nas nisu samo sportisti u pitanju nego bilo koja poznatjia licnost, pa nek se precesljaju malo ovi sto forsiraju tu politiku o sluzenju vojske (mislim na drzavne funkcionere) ja mislim da ih je najvise 30% sluzilo vojsku,a kao za privatnu nema para,nema ih jer su sve pokrali i rasprodali a pare potrosili , ja sam za to da se uvede ko ima mogucnosti da plati vojni rok da plati,ali ne tipa 10 najmanjih licnih dohodaka koji su sve skupa 500 eur, nego 5-10000 eur,a oni koji nemogu da plate neka dizu kredite ili neka idu u vojsku,ali ne za 5 eur mjesecno vec za 500 eur, pa ce biti i manje ovih sto eskiviraju vojsku a i ovi sto mogu da plate bice zadovoljni jer bolje da tu izgube 10000 nego ovako dosta vise sto bi bio konkretno slucaj samnom, mada meni pasos vazi do 2009.god. pa valjda do tad nesto organizuju
      HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

izvini maki ali gde ti zivis???? mislim na drzavu?!
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• CLD
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 1225
          • Belgija - ranije Luna-Chico

Ne vidim zasto bi Divac ili bilo koji sportista trebao da bude iznad zakona, a ljudi koji rade preko da robijaju ili da sluze vojsku
          Matori problem i jeste u zakonu, a sto se tice poredjenja tebe i Vlade Divca nemoj da se ljutis ali je smesno.
          Ne znam koliko godina imas ali verovatno si i ti kao vecina nas bio ponosan posle EP u ATINI 95, a to ti je upravo on i nekolicina slicnih njemu donelo. Svaka zemlj u svetu ima zasluzne gradjane pa bi bio red i mi da imamo.

Comment

• maki
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 878
            • Budva, CG

u SiCG, tacnije CG, mada 4-5 mjeseci max. i to mi je previse , ostatak vremena sam na brodu ja bi trebao i da budem oslobodjen vojske jer je moj posao dosta slican vojsci, vjezbe spasavanja sa broda, spasavanje davljenika, iznenadne uzbune, "fire-fighting drill" itd. itd., sad se nesto prica da treba da nam uvedu i "emergency terrorist attack" i naravno vjezbe fizicke kondicije koje radi svako po svojoj volji
            HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• ssteva2206
              R.I.P. CBC Drug XXL
              • 22.04.2005
              • 106
              • Beograd

Vlade Divac je jedan OPASNI kriminalac, koga bi trebalo uhapsiti po vidjenju ????? Ma daj, o cemu uopste pricamo ? Taj Vlade Divac je za svoju zemlju ucinio mnogo vise nego bilo ko od tih idiota koji hoce da ga hapse. Slazem se da postoji zakon, ali bi trebalo da postoje i izuzeci od pravila. Pogotovu za zasluzne. A ako je neko zasluzan, Vlade je SIGURNO.

BTW ova "vojska" nije ni blizu one vojske koju sam ja svojevremeno sluzio. Ovo je sprdnja i zajebancija.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

to sa otkupom vojnog roka je najveca sramota i gadost.
                koliko vredi glava? 5-10-15000 evra?...mozda vise? manje!?
                i ko sina shalje u vojsku,netreba da se ponosi nego da se stidi sto nema pare , pa dete shalje na robiju.
                TESKA sramota ali TESKA!
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• 156V6
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 415
                  • BEOGRAD

Pod jedan uvesti profi vojsku pa ko voli -izvoli,nek ide nek drlja i nek mu se dobro plati za to drljanje a ovako da deca idu i svake dve nedelje se neko poubija "slucajno" na strazi ili se potruje hranom ili izvrsi "samoubistvo" na sred dvorista i ko normalan onda da ide tamo?

Sto se Divca tiche,nije valjda da su na njega spali ako on ne dodje da sluzi propasce nam drzava i bezbednost ma olos bre obicna olos,ta vojska jedino sto je uradila unesrecila je hiljade porodica a taj covek je usrecio sve nas koliko je zlata samo uzeo u reprezentaciji i koliko je promovisao najpozitivnije nasu zemlju i sad im je on kriv.

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

Originally posted by Luna
                    Matori problem i jeste u zakonu, a sto se tice poredjenja tebe i Vlade Divca nemoj da se ljutis ali je smesno.
                    Ne znam koliko godina imas ali verovatno si i ti kao vecina nas bio ponosan posle EP u ATINI 95, a to ti je upravo on i nekolicina slicnih njemu donelo. Svaka zemlj u svetu ima zasluzne gradjane pa bi bio red i mi da imamo.
                    Upravo sam to i rekao, da je problem u zakonu, jer je debilan...

Ja sebe i Divca nisam poredio....i ne zelim, jer nemamo bas dodirnih tacaka. Da, jesam bio ponosan posle EP u atini, ali kakve to veze ima, to ne vidim Postoje uspesni sportisti i u drugim drzavama, ali nisu iznad zakona.

Ne kapiram sta Divca cini da bude iznad zakona, ma kakav on bio, samo zato sto je uspesan u svom poslu....a druge koji su uspesni u svom poslu ne cini ?

A sto se mojih godina tice, imam 21....i dobar deo zivota sam gledao kako neki "zasluzni" po Bog te pita kojoj osnovi cesaju mu*a, a neki manje zasluzni njihovi vrsnjaci idu u vojsku, odakle se neki i ne vracaju....

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Stvar je prosta ima da se plati ili da se služi Vojska.One tipove koji to vole "civilno" ostavio bih u Vojsci najmanje dve godine da čiste i pospremaju za regularnom vojskom!Jedino tako ćemo ličiti na normalnu državu i imati ozbiljnu Vojsku!
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• bojan
                        CBC Senator
                        • 29.08.2005
                        • 232
                        • novi beograd

pa zar nema ona fora da kd prece 30 god. ne mora da ide u vojsku ako nije otisao do sada sta sada smaraju.

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

da se plati?
                          A koliko bi ti trazio da ti neko plati,da umesto njega odes u rat?

ja bi uveo dve nedelje pesadijeske obuke za sve,pa kuci...a angazovao profi vojsku.
                          A ako nema para drzava(ko sto nema nazalost)...izracunao bi koliko mescei mora da traje vojska 4-6 naprimer,i onda moraju SVI(sem zdravstveno nesposobnih,naravno)

Nerazumem to sa placanjem...zamisli siituaciju da SVI plate ..i sta onda...nema vojske uopste

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

A zamisli situaciju da imas posao koji ti donosi 1000 evra mesecno, a da drzava placa za tvoju obuku i troskove u vojsci 500e mesecno. Tvojim odlaskom u vojsku su svi na gubitku, prvo ti, jer ostajes bez plate i 6 meseci produktivnog rada koji ti moze doneti napredovanje na poslu. Drzava ostaje kratka za 500e i jos 700 evra od poreza i doprinosa koje bi dao njoj, da radis. U slucaju da otkupis vojni rok, i ti i drzava su na dobitku....matematika je prosta.

Uvek ce biti neko ko nema da plati ili neko ko ne zeli....ili ne razmislja na taj nacin. Naravno, to i ne treba da bude za besposlicare, vec za one koji rade...

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

@Brabus...kad je glava u pitanju...tu prestaje racunica i ekonomija.
                              glava nema cenu(mada sam cuo da bubreg ima)
                              Onaj ko ode u vojsku(hipoteticki) prvi je na udaru u slucaju rata.
                              ili profi vojska( ubedljivo najbolje resenje)
                              ili vojni rok (sto kraci) ali za SVE.

Comment

Working...
                              X