Ja sam ostao bez reci. Dokle vise sa tom vojskom da se igraju.
Preuzeto sa B92
Beogradsko okružno tužilaštvo aktiviralo je krivičnu prijavu protiv košarkaša Vlada Divca zbog neodazivanja pozivu i izbegavanja služenja vojne obaveze.Prijavu protiv košarkaša ranije podneo Vojni odsek Zemun, a da je prijava prosledjena Saveznom ministarstvu inostranih poslova zbog utvrdjivanja državljanstva i njegove adrese u SAD.
Prijava je podneta još za vreme postojanja vojnog tužilaštva, koje je prestalo da radi početkom godine, a njegove ingerencije prebačene su na civilne organe.
Predmet je mirovao dok ga, sa ostalim, nije preuzelo Okružno javno tužilaštvo.
Vlade Divac ima 37 godina, a vojni obveznici iz SCG koji žive u inostranstvu vojni rok moraju da odsluže do 35 godine života.
Divac, koji živi u SAD, ove sezone je prestao sa aktivnim igranjem košarke u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi.
Preuzeto sa B92
Beogradsko okružno tužilaštvo aktiviralo je krivičnu prijavu protiv košarkaša Vlada Divca zbog neodazivanja pozivu i izbegavanja služenja vojne obaveze.Prijavu protiv košarkaša ranije podneo Vojni odsek Zemun, a da je prijava prosledjena Saveznom ministarstvu inostranih poslova zbog utvrdjivanja državljanstva i njegove adrese u SAD.
Prijava je podneta još za vreme postojanja vojnog tužilaštva, koje je prestalo da radi početkom godine, a njegove ingerencije prebačene su na civilne organe.
Predmet je mirovao dok ga, sa ostalim, nije preuzelo Okružno javno tužilaštvo.
Vlade Divac ima 37 godina, a vojni obveznici iz SCG koji žive u inostranstvu vojni rok moraju da odsluže do 35 godine života.
Divac, koji živi u SAD, ove sezone je prestao sa aktivnim igranjem košarke u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi.
, ja sam za to da se uvede ko ima mogucnosti da plati vojni rok da plati,ali ne tipa 10 najmanjih licnih dohodaka koji su sve skupa 500 eur, nego 5-10000 eur,a oni koji nemogu da plate neka dizu kredite ili neka idu u vojsku,ali ne za 5 eur mjesecno vec za 500 eur, pa ce biti i manje ovih sto eskiviraju vojsku a i ovi sto mogu da plate bice zadovoljni jer bolje da tu izgube 10000 nego ovako dosta vise sto bi bio konkretno slucaj samnom, mada meni pasos vazi do 2009.god. pa valjda do tad nesto organizuju
ja bi trebao i da budem oslobodjen vojske jer je moj posao dosta slican vojsci, vjezbe spasavanja sa broda, spasavanje davljenika, iznenadne uzbune, "fire-fighting drill" itd. itd., sad se nesto prica da treba da nam uvedu i "emergency terrorist attack" i naravno vjezbe fizicke kondicije koje radi svako po svojoj volji

Comment