dvojno drzavljanstvo i voznja kola na strane table

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Originally posted by dintel011
    Originally posted by sri98
    Nije da mogu, vec MORAJU. Mislim da za sve vazi EURO 3, ali da bi se to potvrdilo dovoljno je samo nazvati bilo koju carinarnicu i pitati.
    A sta ce stranac koji nemoze da registruje auto na 999 jer neispunjava euro 3 a auto mu je regularno registrovan na strane tablice i ima vazece osiguranje?
    Pretpostavimo da ostale uslove za registraciju ispunjava (boravak > 6 meseci...sve ostalo, osnov boravka brak,student,porodican zivot...).

O svemu tome odlucuje carina

Cini mi se da ima 3 opcije:
    Da falsira papire da je EURO 3
    Da ga prebaci na CG
    Da pazari EURO 3
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Mislio sam ako Kinezi mogu da dobiju srpsko drzavljanstvo ili papire "na mala vrata" zasto ne bi mogao bilo ko i u EU.
      Sto se tice uvoza automobila to je objasnjeno gore a glavna prednost dvojnog drzavljanstva je sloboda prelaska u EU bez viza. Jednom kad je auto u vlasnistvu vozis se gde hoces sa njim i ispravan si dokle je ispravan boravak (duzina boravka) u toj zemlji. Treba se odmah odluciti sta zelis da budes jos pre prelaska granice a u vezi voznje auta i upotrebe ovih ili onih dokumenata. Nema sta tu previse da se usicari a ako je nekome sloboda kretanja koju ima malo, onda stvarno nije iskusio kako je to kad je nemas i zavisis od kilometarskog reda pred necijom ambasadom ili volje sluzbenika. Kroz mnogo ruku prodje jedan zahtev za vizu sto smanjuje sanse da se resi pozitivno a i zahtevi su postali veoma rigorozni za one koji salju garanciju. Voleo bi da vidim koliki treba da ima stan ili kucu neko a bogami i mesecna primanja ko treba da da garanciju za cetvoroclanu porodicu. To je danas realno u sferi fantazije.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by dranix
        Mislio sam ako Kinezi mogu da dobiju srpsko drzavljanstvo ili papire "na mala vrata" zasto ne bi mogao bilo ko i u EU.
        Ako mozes, molim te, pokazi mi makar 3 kineza u Srbiji koji su dobili drzavljanstvo ili mi makark kazi u kojim gradovima zive.

Kakvi bre kinezi i drzavljanstvo, ovo je Srbija, ne Belgija da se drzavljanstvo deli svakome.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

u pasosu pise hrvatski drzavljanin sa mestom prebivalista novi sad

Ja imam hrvatski pasos u kome pise da sam drzavljanin HRVATSKE

jesi li drzavljanin Hrvatske ili drzavljanin Srbije, odluci se.

ako si drzavljanin Hrvatske (zivis u Hrvatskoj, glasas na izborima u Hrvatskoj, placas porez u Hrvatskoj, zivis na adresi u Hrvatskoj, itd) onda mozes da vozis strani auto isto kao i svaki drugi stranac.

ako si drzavljanin Srbije (pa da ne ponavljam sve sta spada u to) onda NE mozes da vozis strani auto vec isto kao i svaki drugi drzavljanim Srbije i za tebe vazi Euro 3+carina+pdv.

ne znam kako da napisem a da bude jasnije...
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Ja imam hrvatski pasos u kome pise da sam drzavljanin HRVATSKE
            Pa normalno da ce u hrvatskom pasosu da pise da si drzavljanin Hrvatske, nece da pise da si drzavljanin Zanzibara.

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

Jos za vreme "diktature" bivse Juge su Nemci dolazili sa licnom na more uz placanje takse (vize) od 5 DEM na licu mesta prilikom ulaska koja traje mesec dana a Srbija sada posle 20 godina to vise ne priznaje. Valjda zato sto nema more. Ako se dobro secam
              ne secas se dobro
              Nemci su oduvek ( i u doba SFRJ) ulazili iskljucivo uz pasos, dugo vremena su i vize bile potrebne. samo susedne zemlje su imale specificne sporazume sa SFRJ o malogranicnom prometu, i dolazilo je najvise Italijana sa LK po tom osnovu.

sto se Srbije tice, Nemci (i generalno EU) su ti koji su prvi povukli vodu i prekrsili pravni ugovor o bezviznom rezimu.

dakle, nije Srbija ta koja posle 20 godina nesto priznaje ili ne priznaje vec Nemacka koja je priznaje ( i to traje i dan danas).

dalje, brkaju se pojmovi...
              svuda u svetu je osnovni dokument za putovanja i prelazak drzavne granice licna isprava zvana pasos. sa licnom kartom se jako retko prelazi granica a kada je to moguce radi se o internom dogovoru na bilateralnom nivou pojedinih zemalja.

tako ako hoces u SAD moras itekako da imas pasos. ili ako hoces u Australiju, ili Juznu Afriku, Izrael, Kinu, Brazil (da pokrijemo sve kontinente) bez pasosa ne mozes da mrdnes.

naravno da unutar jedne zemlje nije potreban pasos za kretanje izmedju provincija (unutar SAD sa svojih 50 drzava ili unutar EU sa svojih 25 drzava ili unutar Kanade ili unutar drzave Srbije izmedju Vojvodine i Beograda, itd ).

posle duzeg boravka u drugacijem (federalnom) rezimu zaboravi se kako je izgledalo u nasoj ne tako dalekoj (federalnoj) proslosti...

sa LK nema readmisije, sa pasosem ima.
              LK nije medjunarodno priznati dokument i svaka zemlja moze da ima kakvu god hoce LK u smislu obrasca i jezika na kome je izdata.

pasos mora da ima tacno odredjene specificne podatke, na tacno odredjenom mestu (stranici) na tacno odredjenom jeziku (francuskom) i pasos povlaci uzanse medjunarodnih konzularnih ugovora.

LK nista od toga, lokalni dokument kao i clanska karta biblioteke

i u celoj ovoj prici nije poenta u imanju ili nemanju LK ili pasosa odredjene zemlje, vise se stvara utisak da se prava i obaveze koje sleduju iz drzavljanstva mogu zanemariti kako se kome kada cefne.

a to ne moze, nigde. niti u EU, niti u SAD pa ne mozi niti u Srbiji.
              to je valjda normalno stanje jednog pravnog sistema koji pretenduje da se zove uredjeni odnos gradjana prema drzavi i obrnuto
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

na osnovu cega to tvrdis I kako mislis da ljudi uvoze kola, jer mislis da svi licno idu da bi uvezli auto
                na osnovu zakona kji tretira tu temu, koji nedvosmisleno utvrdjuje proceduru uvoza kola.

jedna stvar je voznja stranog auta, sasvim druga stvar je uvoza stranog auta.

da vozis strani auto ne smes dok si gradjanin Srbije inace se cini carinski prekrsaj (koji clanovi zakona ima detaljno na sajtu i carine i na sajtu MUPa a vec smo i na CB to detaljno obradili).

kada se uvoze kola, mozes da ih vozis samo do granice, i ni metar dalje.
                za svaku voznju na teritoriji Srbije MORAS da strani auto prijavis carini, da auto stavis pod carinski nadzor (za to dobijes odgovarajuci dokument- carinska propratnica), i imas rok (obicno 3-5 dana) da taj strani auto predas na cuvanje i carinski nadzor u nekoj carinarnici unutar zemlje.

nema teorije da zakonski smes da bez prijave carini vozis strani auto, niti 1 jedini metar unutar Srbije.

kada uvezes kola, stices pravo da taj auto sa odgovarajucom UCD (carisnkom deklaracijom) vozis time sto ga mozes registrovati po preceduri koja je predvidjena.

velika je razlika izmedju procedure uvoza stranih kola, i voznje stranih kola sa stranim tablicama unutar Srbije.

o tome sam skrenuo paznju, da se ne uleti u zabludu da strani pasos sam po sebi anulira postojanje zakona Republike Srbije i anulira pravni sistem koji ovde vazi, ma kakav da je.

a takav je da, automobili nije na LB rezimu i da nije dozvoljena voznja stranih auta domacim gradjanima.

dobar ili los sistem, zakoni, o tome neka druga tema.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

Nas nesretni clan je kupio auto na domace tablice koje je prodavac sam izradio kao i ostale pratece papire i to apsolutno nema veze sa temom ? strane table ? dvojno drzavljanstvo.
                  I iuto je oduzet zbog falsifikovanja dokumenata a ne zbog nepostovanja procedure.
                  mozda nisi detaljno ispratio, auto je oduzet jer nije legalno usao u zemlju, nema UCD za taj auto.
                  dokumenti koje je vlasnik tog auta imao nisu bili falsifikovani, izdati regularno od MUPa ( u Bgd).

upravo je rec o proceduri, odnosno nepostovanju iste pri uvozu.

da za auto postoji regularna UCD auto ne bi bio oduzet, odnosno bio bi vracen.

potpuno je svejedno da li su dokumenti falsifikovani domaci ili regularni strani od auta, i jedni i drugi su pravno nevazeci na teritoriji Srbije sto se automobila tice.

[/quote]Tim ljudima SIGURNO nije oduzet auto zato sto su vozili stranca a imaju dvojno drzavljanstvo

to je tvoje uverenje za te ljude ili ne verujes da postoje zakoni o carini, procedura carinjena vozila, uvoza i ostala prateca zakonska regulativa.

pa nego zasto se oduzimaju vozila sa stranim tablicama od domacih gradjana, sta mislis ?

dvojno drzavljanstvo nije pravni osnov posedovanja stranog auta gradjanima Srbije. a pise jasno i glasno u zakonu o carini, uz konrkretna obrzlozenja.
                  sajt carine, FAQ (vec je bilo na CB prepisa, mrzi me da ponovo trazim zaista).
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Pre svega glupo je platiti pasos 95 eura za 5 godina za dolazak u banana republiku kao sto je Srbija i slicne. Imali jos koja jos u Evropi? Mozda i nema nijedna vise. Nisam u toku. Evropa je suvise mala za takve gluposti a i nije vise onaj isti trend kao za vreme hladnog rata. Cak i onda je Juga bila bolja od svih. Jel se vi to takmicite da budete najgori u Evropi? Brick, ti bi trebao da znas da je npr. u USA glavni dokument vozacka dozvola a ne LK ili bilo sta drugo. I to je specificno. Opet njihova unutrasnja stvar.
                    Sri me uci da trebam da imam i srpski pasos pored ovoga. Koja korist od toga? Da placam taksu za budale jos jednom? Smesne su to stvari same po sebi. Sta vi mislite zasto je EU ukinula pasose interno? Zbog manjka diplomatije sigurno? Ljudi ovde idu na posao preko granice svaki dan godinama. Jel to nesto cudno? Benelux je malo stariji od EU ali su Belgijanci radili oduvek i u Francuskoj a ziveli u Belgiji i pre Unije. Naravno, bilo je i granica i zivih ljudi na njima pa je postalo glupo i suvisno pa sad nema a vi pravite grandiozni granicni prelaz. Pitam se cemu ce da sluzi kad Srbija udje u EU i kad ne bude bilo vise haraca? Mozda ce praviti neki drugi tamo negde na kraju Turske. Koje su to gluposti samo.
                    Sto se onih Kineza tice nisam ih brojao jer nisam u Srbiji a i pijace i vasari mi nikada nisu bili fah ali sam citao u novinama da je preko 50k Kineza dobilo drzavljanstvo tada SCG. Mozda lazu, sta znam. BTW. novine nisu bile evropske nego "domace". I ja sam se zacudio. Ja gore napisah da nema sanse da se lako dobije ni belgijska viza a Sri zna bolje da je lako dobiti drzavljanstvo. Probajte. Mozda vam i uspe. Ja ovde znam ljude koji su po 10 godina "na cekanju" i za papire. Ne znam samo ko vam puni glavu glupostima ili mozda samo mislite da je tako. Koga nesto konkretnije zanima neka pita a ja cu veoma rado odgovoriti ako znam ili pitati koga treba da saznam za vas. I ja sam se rodio u Srbiji kao i vecina vas i ziveo dovoljno dugo i ne trebate da mi posebno odjasnjavate da je Srbija poznata po tome da pisa uz vetar i kad treba i kad ne i da sve najbolje znaju. Kad predje u naviku izgubi se svaki kontakt sa stvarnoscu. Nadam se da je svima poznata izreka da se magare kara kad se zaglavi. Ne daj boze da zelim tako nesto bilo kome ali se takodje i ne pitam ni za sta. Svima nama uvek nedostaje dobre volje da nesto promenimo nabolje. I kad smo najaktivniji opet je to jos uvek malo. Jednom Nemcu ne bi na pamet palo ni da pomisli da vozi auto sa stranim tablama ako se to vec ne sme. Sta mislite zasto? Mozda zato sto ne veruje u srecu kao neki drugi narodi.

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

He he. Kako nije dozvoljena voznja auta sa stranim tablama Srbima u Srbiji? Sta ako neko ima strane papire? Dajte bre. Ima izuzetaka.

Sasvim je normalna stvar da se direktno ide kod speditera prilikom ulaska ukoliko se zeli uvesti auto. Ko ne radi tako, ko mu je kriv. Ne razumem kako neko moze da krene da uvozi auto a ne zna kako se to radi. Valjda se prvo raspita na carini za proceduru. Mozda je ona malo i cudna i preterana ali je takva kakva je. Zakoni ne sluze da bi se sprovodili nego da se postuju. Ako cekas da ti neko kaze da si pogresio to vec kosta. Ne znam zasto se za primer (obicno nelegalni) uvek uzimaju drugi. Po sistemu "svi tako rade" pa cu i ja. Uvoz auta je najobicnija stvar a ne hazardna igra.

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by dranix
                        Sto se onih Kineza tice nisam ih brojao jer nisam u Srbiji a i pijace i vasari mi nikada nisu bili fah ali sam citao u novinama da je preko 50k Kineza dobilo drzavljanstvo tada SCG. Mozda lazu, sta znam. BTW. novine nisu bile evropske nego "domace". I ja sam se zacudio. Ja gore napisah da nema sanse da se lako dobije ni belgijska viza a Sri zna bolje da je lako dobiti drzavljanstvo. Probajte. Mozda vam i uspe. Ja ovde znam ljude koji su po 10 godina "na cekanju" i za papire. Ne znam samo ko vam puni glavu glupostima ili mozda samo mislite da je tako.
                        Verovatno nam glavu glupostima pune iste one novine gde si ti procitao da ima 50 000 kineza sa srpskim drzavljanstvom.

Sasvim je moguce da sam i ja procitao u tim novinama da se belgijsko drzavljanstvo lagano dobija, pa sam odvalio glupost kao sto si ti odvalio glupost za kineze i drzavljanstvo.

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Mnooogo dobra tema i svasta sam naucio Takodje imam HR pasos (putovnicu) i uvezao sam sebi jedan automobil i nije toliko komplikovano koliko kazu. Necu razglabati sad sta je sve trebalo i kako da se odradi, od tad su propisi malo promenjeni... Samo cu reci da je vreme da pocnemo da se ponasamo kao gradjani i da zakoni vaze za sve
                          Ne pada mi na pamet da vozim stranca, ali imam drugare koji to rade non-stop. Moj drugar ima SLO pasos i stalno vozi nesto sa svapskim tablama, pa cu ga bas pitati kako uspeva..... Cim ga na'vatam... Ali, opet je to varijanta "malo sam ga i platio pa me nije ni briga"...
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dintel011
                            CBC Senator XXL
                            • 12.03.2005
                            • 348
                            • Beograd, Vidikovac

Originally posted by brick
                            u pasosu pise hrvatski drzavljanin sa mestom prebivalista novi sad

[quote:3imql9yp]Ja imam hrvatski pasos u kome pise da sam drzavljanin HRVATSKE

jesi li drzavljanin Hrvatske ili drzavljanin Srbije, odluci se.

ako si drzavljanin Hrvatske (zivis u Hrvatskoj, glasas na izborima u Hrvatskoj, placas porez u Hrvatskoj, zivis na adresi u Hrvatskoj, itd) onda mozes da vozis strani auto isto kao i svaki drugi stranac.

ako si drzavljanin Srbije (pa da ne ponavljam sve sta spada u to) onda NE mozes da vozis strani auto vec isto kao i svaki drugi drzavljanim Srbije i za tebe vazi Euro 3+carina+pdv.

ne znam kako da napisem a da bude jasnije...[/quote:3imql9yp]

Jer po tebi on sad nevazeci drzavljanin Hrvatske jer zivi u Beogradu?

pasos mora da ima tacno odredjene specificne podatke, na tacno odredjenom mestu (stranici) na tacno odredjenom jeziku (francuskom) i pasos povlaci uzanse medjunarodnih konzularnih ugovora.
                            Pasosi se razlikuju, francuski jezik uopste nije odredjen, kao ni tip vrsta podataka... u nekima se detaljise visina,boja ociju,itd a u nekima ne... al to sve nije tema pa necu da detaljisem.

i u celoj ovoj prici nije poenta u imanju ili nemanju LK ili pasosa odredjene zemlje, vise se stvara utisak da se prava i obaveze koje sleduju iz drzavljanstva mogu zanemariti kako se kome kada cefne.

a to ne moze, nigde. niti u EU, niti u SAD pa ne mozi niti u Srbiji.
                            to je valjda normalno stanje jednog pravnog sistema koji pretenduje da se zove uredjeni odnos gradjana prema drzavi i obrnuto
                            Pre ce biti da ti tumacis zakone i propise kako se tebi cefne, cim si napisao da osoba sa svojnim drzavljanstvom moze da vozi auto inostranih registarskih tablica samo do granice...

na osnovu cega to tvrdis I kako mislis da ljudi uvoze kola, jer mislis da svi licno idu da bi uvezli auto

na osnovu zakona kji tretira tu temu, koji nedvosmisleno utvrdjuje proceduru uvoza kola.

jedna stvar je voznja stranog auta, sasvim druga stvar je uvoza stranog auta.
                            Prilikom uvoza auto prijavljujes carini, nebitno dal je uvoz privremenog ili trajnog karaktera...opet nema veze sa temom pa necu da detaljisem.

Tema je voznja stranca - dvojno drzavljanstvo i prilikom prelaska granice auto je samo prevozno sredstvo a ne predmet carinjenja.

da vozis strani auto ne smes dok si gradjanin Srbije inace se cini carinski prekrsaj (koji clanovi zakona ima detaljno na sajtu i carine i na sajtu MUPa a vec smo i na CB to detaljno obradili).
                            Ako si SAMO drzavljanin Srbije!

kada se uvoze kola, mozes da ih vozis samo do granice, i ni metar dalje.
                            za svaku voznju na teritoriji Srbije MORAS da strani auto prijavis carini, da auto stavis pod carinski nadzor (za to dobijes odgovarajuci dokument- carinska propratnica), i imas rok (obicno 3-5 dana) da taj strani auto predas na cuvanje i carinski nadzor u nekoj carinarnici unutar zemlje.

nema teorije da zakonski smes da bez prijave carini vozis strani auto, niti 1 jedini metar unutar Srbije.

kada uvezes kola, stices pravo da taj auto sa odgovarajucom UCD (carisnkom deklaracijom) vozis time sto ga mozes registrovati po preceduri koja je predvidjena.
                            To je procedura uvoza... i vozac-vlasnik sa pretpostavkom da je prijavio auto i sa propratnicom se uputio u mesto carinjenja, moze da preveze auto bez problema.

velika je razlika izmedju procedure uvoza stranih kola, i voznje stranih kola sa stranim tablicama unutar Srbije.

o tome sam skrenuo paznju, da se ne uleti u zabludu da strani pasos sam po sebi anulira postojanje zakona Republike Srbije i anulira pravni sistem koji ovde vazi, ma kakav da je.

a takav je da, automobili nije na LB rezimu i da nije dozvoljena voznja stranih auta domacim gradjanima.
                            dobar ili los sistem, zakoni, o tome neka druga tema.
                            Nisam ni rekao da strani pasos anulira bilo kakav zakon o uvozu kola.
                            Voznja i uvoz su dva razlicite stvari.
                            Ja mogu da vozim stranca ali nesmem da ga prodam ili da kupim stranca na teritoriji Srbije jer nesme da se trguje sa robom za koju nije placena carina a u tom slucaju je to carinski prekrsaj.

Nas nesretni clan je kupio auto na domace tablice koje je prodavac sam izradio kao i ostale pratece papire i to apsolutno nema veze sa temom ? strane table ? dvojno drzavljanstvo.
                            I iuto je oduzet zbog falsifikovanja dokumenata a ne zbog nepostovanja procedure.
                            mozda nisi detaljno ispratio, auto je oduzet jer nije legalno usao u zemlju, nema UCD za taj auto.
                            dokumenti koje je vlasnik tog auta imao nisu bili falsifikovani, izdati regularno od MUPa ( u Bgd).

upravo je rec o proceduri, odnosno nepostovanju iste pri uvozu.

da za auto postoji regularna UCD auto ne bi bio oduzet, odnosno bio bi vracen.
                            Mozda nisam detaljno ispratio temu al mi je prica poznata...
                            Tablice jesu izdate u BG, a proverom je utvrdjeno da :
                            1) saobracajna i tablice SD su home made, ili samo saobracajna a tablice prave al od nekog drugog auta, mozda cak isti tip i model, takozvani "blizanac".
                            2) saobracajna i tablice SD su orginalne ali su izdate na osnovu nekih FALSIFIKOVANIH dokumenata, ranije saobracajne ili UCD dokumentacije.

Uvoz tog auta niko nije ni zapoceo pa tako tvoja tvrdnja o nepostovanju procedure o uvozu nema osnova, ovo je cista prevara - prodaja stranca kao vozilo domacih tablica.

Comment

• dintel011
                              CBC Senator XXL
                              • 12.03.2005
                              • 348
                              • Beograd, Vidikovac

to je tvoje uverenje za te ljude ili ne verujes da postoje zakoni o carini, procedura carinjena vozila, uvoza i ostala prateca zakonska regulativa.

pa nego zasto se oduzimaju vozila sa stranim tablicama od domacih gradjana, sta mislis ?

dvojno drzavljanstvo nije pravni osnov posedovanja stranog auta gradjanima Srbije. a pise jasno i glasno u zakonu o carini, uz konrkretna obrzlozenja.
                              sajt carine, FAQ (vec je bilo na CB prepisa, mrzi me da ponovo trazim zaista).
                              [/quote]
                              Bilo bi lepo da navedes na osnovu cega su oduzeti automobili.
                              Razlog moze biti sverc,falsifikovanje...
                              Sigurno nije zato sto je "Pera Peric" imao CRO i SRB drzavljanstvo, pravu saobracajnu,tablice i osuguranje.!

Comment

• dranix
                                CBC Senator XXL
                                • 04.10.2004
                                • 3079
                                • Antwerpen/Belgium
                                • Saab 9-3

Znas kako Sri. Meni je vecina stvari tako smesna da mi zaista ponekad dodje da se ustinem da ljudi misle da sam ozbiljan i pristojan. Verovatno je to razlog da kad su propisi u pitanju strogo vodim racuna sta radim da se ne bi uzaludno raspravljao sa nekim isto tako smesnim ljudima koji su uglavnom, da stvar bude gora, skoro UVEK u pravu. Nikad nisam racunao na veze i poznanstva mada sam ih uvek imao i ovde i tamo da bi mi to davalo pravo da se ponasam kurcevito a tek mi je to smesno. Jadan je taj ko zbog sopstvene gluposti treba da povlaci takve konce ma kako se to cinilo korisnim. Ja uopste i ne sumnjam da smo se nas dvojica razumeli. Ponekad je tesko objasniti svima da postoji nacin da se sve uradi prilicno glatko i legalno. Meni je to uvek bilo najlakse. I fala bogu, kuc kuc....

Comment

Working...
                                X