dvojno drzavljanstvo i voznja kola na strane table

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: dvojno drzavljanstvo i voznja kola na strane table

Kakva pitanja - takvi odgovori: nema podataka u kojoj zemlji je vozilo registrovano, zemlja u kojoj ima drugo državljanstvo, kada je kupio vozilo, kada je vozilo ušlo u Srbiju i ... Sve parcijalno - u fragmentima. Druga zemlja može biti na primer CG, BH, ili druga FRY, a vozilo iz GB!

Evo šta o tome piše na sajtu MUP Srbije:

http://www.mup.gov.rs/cms_cir/sadrzaj.n ... transtvu.h

E sada, kako se deklariše kao strani državljanin sa stalnim boravkom u Srbiji, onda važi onih 90 ili 180 dana, pod uslovom da je vozilo registrovano na njega, ili da ima ovlašćenje od prethodnog vlasnika, tj. vlasnika u saobraćajnoj dozvoli.

Ima još propisa o tome, ali me je muka da čeprkam, jer se traži način, kako eskivirati sankcijama, pa je malo stranac, malo Srbin, kako mu odgovara.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Ne komplikuj, po obicaju, ponovo posmatras stvari iz pogresnog ugla.

Ako ima stalno prebivaliste i prijavljen boravak, ne moze ni u jednoj varijanti. Ako ima odjavljen boravak radi privremenog rada u inostranstvu, moze, i ni u jednom zakonu nisam uspeo naci nijednu zabranu niti obavezu da auto bude registrovano na njega niti iz iste drzave kao i druga dokumenta.

Dakle, prebivaliste i boravak u Srbiji, ne moze ni u jednoj varijanti. Paralelna dokumenta, recimo, Bugarske i odjava boravka u Srbiji, moze da vozi bilo koje strane tablice na koga god da se vodi.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Franjo

E sada, kako se deklariše kao strani državljanin sa stalnim boravkom u Srbiji, onda važi onih 90 ili 180 dana, pod uslovom da je vozilo registrovano na njega, ili da ima ovlašćenje od prethodnog vlasnika, tj. vlasnika u saobraćajnoj dozvoli.
        ne moze niko sam da se deklarise kao strani drzavljanin sa stalnim boravkom u Srbiji (ili da se proglasi na osnovu toga sto ima i strano drzavljanstvo), vec se to odnosi na strance koji imaju odobreno stalno nastanjenje u Srbiji, znaci zvanicno resenje o odobrenju tog statusa.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• macaneli
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2008
          • 327
          • sremska mitrovica - Genova
          • S-max

ja hteo juce da napisem sto je napisao 206 ali nisam hteo da budem partybreakers ,a to za druge drzave pa nema vise drugih drzava sad je samo jedna tj europa,tako se gleda...
          ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Originally posted by 206
            Ne komplikuj, po obicaju, ponovo posmatras stvari iz pogresnog ugla.
            Ne komplikujem, nego ne pratite pažljivo njegove postove, a on želi da nađe rupu u zakonu.
            Počelo je od ovoga:
            Moja adresa je u stranom pasosu-strana ali su mi vozacka i l.k. nase.
            Pitanje glasi,DA li ja kao strani drzavljanin,sa stranom adresom u stranom pasosu,sa NASOM vozackom,i stalnom prijavom boravka kod nas SMEM da vozim stranca.
            A nakon odgovora nastavio je sa ovim:
            Ja hocu da vozim taj auto po srbiji jel sam stranac po svim parametrima ali isto tako sam i poreski obveznik ove zemlje...
            Da ne dužim dalje, odgovor je ne može! Objašnjenje može naći u Zakonu o strancima i Odluci o obaveznoj registraciji stranih vozila iz 2009. godine.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Komplikujes, Franjo, jer umesto da pojednostavis stvari, ti upetljas tu i milion stvari koje niko ne pominje, pa raspredes o uvozu, carinskim prekrsajima, itd.

Moze da vozi stranca bilo koje registracije i na koga god da se vodi pa cak i kada je registrovan u sasvim trecoj drzavi od Srbije ili one cija se dokumenta takodje poseduju, sa bilo kojom kombinacijom dokumenata stranih drzava, dok god nema prijavljen stalni boravak u Srbiji. A to da mora da se vodi na njega ili da je auto iz iste drzave kao i druga dokumenta je bespotrebno sirenje price, jer ni u jednom Zakonu nije decidno navedeno niti zabranjeno - slobodno me ispravite ako gresim. Naravno, uvek nekome moze da padne na pamet da izmisli neki ad-hoc propis, ali to je vec van domena kvalifikovane diskusije sta je pravno moguce a sta ne.

Comment

• MagicMaster
                CBC Član
                • 22.01.2011
                • 77
                • Požarevac

Oće Srbenda da zahebe propise, pa to ti je ....

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Nema sta Srbenda da izigrava propise ili ne, data je zakonska mogucnost kada je to moguce, i ako je to slucaj nema govora ni o kakvom izigravanju kad je to Zakonom predvidjena mogucnost.

Comment

• kiki243
                    CBC Senator
                    • 06.04.2011
                    • 201
                    • العربية

EEE hvala vam svima sto ste se ukljucili.
                    Sto se tice posta iznad, koji kaze da hoce Srbenda da izbegne propise-moja replika bi bilaa vidis druze da Srbenda pokusava da sazna sta sme a sta ne sme.
                    Za tebe 206-hvala na komentarima -mislim da su osnovani
                    Za tebe Franjo-Kazes da sam neprecizan ili tako nekako sa pitanjima-ajde da pojednostavimo-sta te zanima da bi mi lakse pomogao
                    i za tebe sri98-sta kaze carinik,rece da ces ga kontaktirati.

Jos jednom HVALA SVIMA sto ucestvujete,samo tako cemo doci do resenja.Za sad ga jos uvek nemamo( i dalje imamo poziciju da jedni kazu SMES a drugi NE)

Comment

• rza
                      CBC Član
                      • 20.01.2009
                      • 60
                      • bgd-nyc
                      • alfa romeo 156 2.0ts

ja koliko znam da je 206 100% u pravu ja imam boravak u usa i srbiji istovremeno vozio sam na it tablice i mogao sam da imam ogromne probleme, ali da sam se odjavio u srbiji mogao sam da vozim na bilo koje tablice.

Comment

• macaneli
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2008
                        • 327
                        • S-max

ja imam boravisnu u italiji,nemam njihovu vozacku,imam auto na svoje ime sa italijanskom adresom,nisam odjavljen iz srbije,zaustavljali me u srbiji par puta i uvek "hvala, prijatno"

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

A s kojom vozačkom voziš u Italiji?

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Krajnje je nebitno, kakve to veze ima s bilo cim?

Comment

• macaneli
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2008
                              • 327
                              • S-max

sa nasom crvenom jer necu da polazem kao i 1000000 srba koji su u italiji i koji cekaju da se potpise sporazum o priznavanju nasih vozackih dozvola u italiji,jer medjunarodnu nece ni da pogledaju

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Znači, ipak ih priznaju, ili po onoj: Krčag ide po vodu - dok se ne razbije!?

Comment

Working...
                                X