Servisni kutak za Vaše racunare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Servisni kutak za Vaše racunare

Vidim da se i vi zaljubljenici u kola mučite sa računarima, ajde da probam da pomognem iskustvom da ne bi bilo previše nagadjanja oko lako rešivih stvari.

A ono što ni ja slučajno ne budem znao, nagadjaćemo zajedno...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
  • NemaN
    CBC Senator XXL
    • 29.11.2004
    • 1560
    • munze

kuler od graficke mi skripi kad se okrece ....cistio sam ga kao podmazivao ali ne vredi.....bio u radnji pitao jel ima posebno kuler za graficku oni rekli nema....

pitanje je kad ce da rikne...sta da radim? inace graficka je ati 9600pro
    I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Kanarinac
      CBC Senator XXL
      • 08.10.2004
      • 2870
      • BG,Weedikovac

Milsim da mozesh da probash da andjesh kuler od 486 ili tako nekog matorog kompa.Tako smo mi prtaku odradili dodushe na gforce kartici ali josh uvek shljaka

I love my

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Originally posted by neman
        kuler od graficke mi skripi kad se okrece ....cistio sam ga kao podmazivao ali ne vredi.....bio u radnji pitao jel ima posebno kuler za graficku oni rekli nema....
        pitanje je kad ce da rikne...sta da radim? inace graficka je ati 9600pro
        Imas tri rešenja, nađes ventilator slične veličine i nekako ga nakalemiš na postojeći hladnjak (ima da se kupi malih ventilatora od 1x1cm pa naviše u radnjama za elektroniku), drugo rešenje je da kupiš onaj ventilator sto ide u slot ispod kartice i izduvava vazduh nazad iz kućišta. a treće ako je malo veći hladnjak, da skines taj što ne radi skroz i pojačas strujanje vazduha kroz kućište.

Ti ventilatori na karticama su totalni promašaj, zato što su sve malo bolje kartice već fabrički overklokovane i onda tu nastaju s...
        Bučni, brzo crknu, sad se svi trude da prave pasivno hlađenje kartice uz aktivnije hlađenje celog sistema...
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• vega
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2006
          • 324
          • Beograd

Imam trenutno 256MB DDR (Hynix 400MHz valjda, pogledacu... ), stavio bih jos toliko. Jel pozeljno da bude ista ili nije bitno?
          ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• civi
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1492
            • Pozarevac

Memorija NE mora da bude ista . sto se tice kulera za graficke naravno da se prodaju odvojeno www.imtel.co.yu
            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• vega
              CBC Senator XXL
              • 21.02.2006
              • 324
              • Beograd

Znam da ne mora, pitam jel pozeljno... posto sam se naslusao svakakvih horor prica, pa reko ako vec mogu da biram...
              ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• vujke
                Admin
                • 29.09.2004
                • 1673
                • Mladenovac
                • Daewoo Lanos 1.5SX

Pozeljno ako radis overclock, cak treba da su i ista serija.
                while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Originally posted by vega
                  Imam trenutno 256MB DDR (Hynix 400MHz valjda, pogledacu... ), stavio bih jos toliko. Jel pozeljno da bude ista ili nije bitno?
                  Ljudi ajde da pričamo konstruktivno, odnosno da kad neko da odgovor na pitanje da taj odgovor i obrazloži ili da pusti mene.

Prvo kako i kakvu ćeš memoriju dodati zavisi od toga šta želiš da postigneš kako i od toga šta ti ploča podržava. Nekad je bolje dodati još jedan modul (može da se postigne veća brzina, dve banke paralelno čitanje) nekad ga zameniti za jedan veći uz doplatu. A to da li modul mora ili ne biti isti, zavisi od ploče, za normalne primene dovoljno je da ima iste karkteristike (400MHz) i/ili da je istog pakovanja, jednostrani dvostrani i sl. Piše u uputstvu za ploču, u komn slotu je koja kombinacija dozvoljena...

Comment

• civi
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1492
                    • Pozarevac

A dobici su na amd platformi manji od 5 posto i nisu vredni truda dok je i kod intela sumnjivih 7 posto , naravno govorim o famoznom dual chanelu , najbitnije je da je memorija ISPRAVNA a to ces najlakse provriti goldmemom ili mem testom.....
                    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• civi
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1492
                      • Pozarevac

Ps voleo bih da vidim plocu na kojoj moduli MORAJU da budu isti ,posto se hardwerom bavim 10 god i jos nisam naiso na takvu
                      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• NemaN
                        CBC Senator XXL
                        • 29.11.2004
                        • 1560
                        • munze

nije da moraju da budu isti ...ali je pozeljno i to zbog DUAL DDR-a zbog toga si i slusao te price itd....predpostavljam da je u tome caka
                        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• jaksa
                          CBC Senator XXL
                          • 23.10.2004
                          • 701
                          • Novi Beograd, SC

Ko ima 256 MB (dakle malo memorije) osetice dobitak ako stavi bilo kakvih 256 MB pride.
                          Ne bi bilo lose da je DDR400 cisto ako slucajno ima procesor sa 200 MHZ magistralom (npr P4 sa 800MHZ (4x200) FSB)

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

256 333 kingston,nemoze da radi sa 256 kingston 400,tako da sam ja uzeo 256 400 Geil i sve radi ok,jedan od primera

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Originally posted by civi
                              A dobici su na amd platformi manji od 5 posto i nisu vredni truda dok je i kod intela sumnjivih 7 posto , naravno govorim o famoznom dual chanelu , najbitnije je da je memorija ISPRAVNA a to ces najlakse provriti goldmemom ili mem testom.....
                              Ja se bavim od 93' profesionalno. Nikada nisam puno verovao nekim testovima, posebno brzine (burn-in testovi još kako tako).

Sve što ti smanji pomeranje objekta na plakatu 2x1 sa 25 minuta na 45 sekundi je vredno truda, ili kada separacija boja spadne sa sa 17 minuta na 3. Kada vidiš osmeh čoveka, znaćeš koliko više može da se naplati malo truda...

Comment

Working...
                              X