Servisni kutak za Vaše racunare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Viper
    CBC Senator XXL
    • 25.11.2004
    • 700
    • Kać

@Vlada_nbgd

Nebi da te razocaram ali sam ja imao jako lose iskustvo sa kupovinom HDD bez garancije radio je nekih mesec dana i crkao a to kuckanje pokazuje da je problem mehanicke prirode znaci glave od HDD udaraju o granicnik na koji se iste parkiraju posle iskljucenja imao sam priliku a vidim kako radi kad sam ga otvorio.
    I DONT NEED SEX
    goverment fucks me every day!

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

Mozda je i do napajanja meni se to desava ka prikljucim hdd na jedan vod koji nije bas =] sa ovim drugim nema problema

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

E bre Vujke ne trazim ni ja baba vangu na forumu znam da moze da sljaka jos par dana a moze da traje i mescima,mom ortaku klikce hard vec pola godine i radi.Mene je interesovalo dal power max mora da pokaze u svakom slucaju da je hard defektan ili moze i da prodje test,posto sam to kliktanje hdd cuo jednom ili dva puta,pa se tesim da mozda nije do njega,zvuk je slican zvuku floppya.Jos mi je celu paranoju potkrepila i ta buka.Inace je hdd maxtor diamondmax plus 9 ata 133.

@ viper:
        pa ovo je po principu,ko ne plati na mostu...,doduse bio je 30eur nov
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

hehe, pa vidi meni je PMAX uvek otklanjao sumnju kad me je mucio hdd, Ako javi da je ispravan uglavnom i jeste (kod mene uvek bio) ali probaj da ga napunis nekim fajlovim do kraja i da ga onda skeniras, ako nema ostecenih velike su sanse da ce jos da te sluzi. Samo znas i sam da struja moze da dekne i HDD u garanciji a kad je nema onda marfi radi 2x vise
          Aj uzdravlje
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• low rider
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2006
            • 613
            • Beograd

Vlado reci ortaku da promeni power kabl kojim napaj disk, i da eventualno malo stisne power pinove na disku, ovaj zahvat resava taj problem problem kod 50% maxtora...

Ne mozes znati kada ce da rikne, ono sto mozes je da ponekada skeniras i proveris da li ima bad sektore, eventualno ih izolujes, da dodas jedan fan koji ce da pici u hdd, redovno bekapujes bitne podatke i to je to...
            Poz!

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Jedan biser od danas,pitam ja jednog pirata,jel imas najnovije igre,kaze imam ali samo za PCI-E sta reko ne rade na AGP,ma jok rece on

Comment

• civi
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1492
                • Pozarevac

Pazi sad ovo, zove lik u radnju i pita el imate ONE racunare u kompletu sa kompjuterima, ja rekoh pa naravno
                Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Vlada_nbgd
                  CBC Senator XXL
                  • 11.09.2005
                  • 1066
                  • Novi Beograd/Topcider
                  • ford focus sport pack

Originally posted by low rider
                  Vlado reci ortaku da promeni power kabl kojim napaj disk, i da eventualno malo stisne power pinove na disku, ovaj zahvat resava taj problem problem kod 50% maxtora...

Ne mozes znati kada ce da rikne, ono sto mozes je da ponekada skeniras i proveris da li ima bad sektore, eventualno ih izolujes, da dodas jedan fan koji ce da pici u hdd, redovno bekapujes bitne podatke i to je to...
                  Poz!
                  Ma za ortaka nema problema on ima neku frku sa strujom,vec sam jedanput mu menjao napajanje,a i komp se jako tesko butuje,tako da mislim da je taj hdd pri kraju.
                  Mene brine ovo moje cudo,sad se cuje sve cesce,zvuk je slican zvuku floppya
                  FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• mfengineer
                    CBC Veteran
                    • 24.06.2005
                    • 145
                    • Novi Beograd
                    • Mazda 626 i-V6 2.5

Dobar program za dijagnostiku i repair HD-a bez obzira na proizvodjaca je SpinRite.
                    MAZDA 626 GE i-V6 2.5 125 kw+

Comment

• Soichiro
                      CBC Član
                      • 02.04.2006
                      • 13
                      • dole na uglu

HDD Regenerator je takođe jedan od boljih.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Originally posted by Soichiro
                        HDD Regenerator je takođe jedan od boljih.
                        Ja sam malo zatucan po nekim pitanjima... Spinrite koristim preko 14 godina i nikada se jos nije desilo da je disk koji je preziveo spinrite posle otkazao. A koliko je puta pomogao da se povade podaci, necu ni da pricam.

A po onome sto sam procitao po netu hdd regenerator radi samo jednu od funkcija koje nudi spinrite. Nije poenta popraviti los sektor, nego i garantovati za njega (pa jos to objasniti i smart-u) ili ga zauvek izbaciti iz upotrebe i ako ima mesta u bad blok tabeli zakljucati ga tamo, a ako nema mesta objasniti sta i zasto se moze desiti...

Danas je sve to idi mi dodji mi (windows serveri i ostala gluposti) nekad se tacno znalo koju proceduru mora da prodje masina da bi bila novell ili unix server... i nikad nista nije otkazivalo...
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• BRABUS
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2004
                          • 2399
                          • London

Znam da je bilo na forumu, ali ne mogu da nadjem. Treba mi program za smanjivanje klipova skinutih sa digitalnog aparata. U avi formatu su mi, ali mnogo veliki

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Originally posted by BRABUS
                            Znam da je bilo na forumu, ali ne mogu da nadjem. Treba mi program za smanjivanje klipova skinutih sa digitalnog aparata. U avi formatu su mi, ali mnogo veliki
                            Najjednostavnije ti je sa windows movie makerom, izlaz je u WMV, a ako oces da rekompresujes u avi sa nekim od poznatih codeca onda virtual dub ili tako vec nesto...
                            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                            11.04. 0:12 #2
                            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Delkan
                              CBC Senator XXL
                              • 14.06.2005
                              • 829
                              • 60 km From BG,West

Posto polako pocinjem da gubim strpljenje,da vas pitam dok ne bude kasno:
                              imam Asus 16x DVD citac koji pocinje da ********.CD cita normalno ali sve vise DVD-a nece uopste da prepozna.Opcije su:

1.Da ga izvucem iz kucista,zavezem ga za auto i vucem po kraju;

2.Da skupljam pare za Plextor;

3.Da probam sa nekim od onih sredstava(alatki) za ciscenje;

4.Da ga ipak,po starom dobrom obicaju, izlupam ;

5.Da ga koristim kao drzac za case;

Mozda neka kombinacija ovih opcija?
                              Prvenstveno me interesuje kakva su vam iskustva sa onim sredstvima za ciscenje,jel` to vredi cemu...
                              Kupio sam ga novog,naravno.Jos nije napunio ni godinu dana,a nije bas da sam trpao svasta unutra.Sta je danas ono sto je bio"Teac 32x" nekad?
                              Ja licno preferiram opcije 1 i 4,ali ajd` da probam nesto drugo...

Comment

• ssteva2206
                                R.I.P. CBC Drug XXL
                                • 22.04.2005
                                • 106
                                • Beograd

Najverovatnije ti se zaprljalo socivo. Lek je da otvoris uredjaj i ocistis socivo stapicem za usi koji je blago natopljen mlakom vodom. Ne trebaju ti nikakva sredstva, a narocito ne alkohol. Samo mlaka voda i stapic za usi. Socivo je malo sferno staklence velicine 4-5 milimetara. Pozdrav

Comment

Working...
                                X