Ovlascenja policije....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragan
    CBC Veteran
    • 18.09.2005
    • 184
    • U blizini Novog Sada

Koliko sam zapazio iz americkih filmovapolicajac te zaustavi ,ti se ukocis nesmes ni slucajno izaci iz auta, ruke OBAVEZNO na volanu da se vide, tek na njegov zahtev izlazis iz auta, ako posumnja da nisi siguran u noge tera te da hodas po liniji (za ovo mislim da preteruju,valjda imaju neke duvaljke). Ako ne ides pravo po njoj verovatno si pijan i sleduje ti hapsenje pa pravac u stanicu dok se ne otreznis ili ti neko ne plati kauciju.A usput ti pretresu auto i nadju vutru ili pistolj i negine ti zatvor. E sad voleo bih da Amerikanci sa foruma potvrde ili demantuju ovu pricu.Da li je to samo na filmovima ili svarno.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

wild west cowboy sindrom

na filmu je sve moguce, ali Ameri bas nisu neki primer za postovanje ljudskih prava
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• nikolans78
        CBC Senator
        • 16.03.2006
        • 277
        • Vankuver, Kanada

ja sam bio u kanadi dva meseca. Nisu me ni jednom zaustavili a cuo sam da ne zaustavljaju ako ne napravis neki prekrsaj. Takodje sam cuo da postoje panduri koji u civilnim kolima idu po gradu i mere ti brzinu tako sto idu pored tebe ili iza i onda te zaustave i kazne te.

Comment

• Skyline GT-R
          CBC Senator XXL
          • 13.02.2005
          • 806
          • Chicago - My Kind Of Town

@ Dragan

Upravo tako kao sto si reko.Cim policajac upali rotaciju iza tebe odmah stajes sa strane, gasis motor i ruke na volan (NIKAKO ne izlazis napolje, pogotovo ako te nocu zaustavlja).On pre nego sto izadje iz njegovih kola, javi stanici podatke - gde se nalazi i koji je auto zaustavio (tablice, marku...).Jedino za ono ako mu se ucinis da si popio, ne hodas po liniji nego - duvas E sad, kao sto sma jednom napomenuo, NESMES da odbijes da duvas jer u protivnom automatski ide dozvola.
          Naravno, ako nista nisi napravio, nemaju pravo da te zaustavljaju.Znaci rutinska kontrola ne postoji

Inace, sto se tice odnosa sa policijom, panduri su EXTRA korektni i kulturni.

Comment

• Dragan
            CBC Veteran
            • 18.09.2005
            • 184
            • U blizini Novog Sada

A ako si naduvao jel sledi privodjenje u stanicu i hapsenje(slikanje za dosije)?

Comment

• dusan
              CBC Član
              • 25.03.2006
              • 21

Da kazem nesto sa zapada ili tacnije iz Australije.
              Ovde sam vec 4 god. vozim svakodnevno na posao i u skolu, srecem desetine patrola i nikada me niko nije zaustavio ako nisam napravio prekrsaj( Izuzetci gde zaustavljaju su punktovi gde vrse alko test,to je obicno praznicima i subotom vece).
              Prvi put sam bio zaustavljen jer sam pricao na mobilni (prosao bez kazne), drugi put prekoracenje brzine zona od 80 vozio 93 $173( i oduzimanje 1 poena), gde su mi prikacili jos zamenu guma i pregled u policijskoj stanici posle zamene gume $20, i zamena tablica $60 jer nije nisu bile jasne.
              Treci put sa glavnog puta skrenem naselje gde stanujem, 3 sata ujutro mracna ulica ja opicim malo brze tj u zoni 50 vozio 80, kada primecujem da me prati auto, ja nastavim a oni u stopu za mnom, nevidim da su stakla zamaglila . Ulazim na parking izlazim iz auta a oni vec parkirani iza mene . Sve sto su trazili jeste da duvam u onu sviralu da vide dali sam . Kada su videli da imam 0,0000000 promila ili vec cega pozeleli su mi laku noc i otisli .
              E sada me interesuje kako bih se zavrsilo sve ovo kod nas?
              Inace sam iz Republike Srpske tako da znam kako se tamo zavrsava, a mislim i u Srbiji da je slicno kao i u RS.

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Slično bi bilo i kod nas uz obavezan pregled vozača , putnika i vozila.Proverili bi zatim papire svih prisutnih i naravno status vozila.Ako je sve ok, zahvališ se gradjanima na saradnji i.....čao!
                Problem nastaje ako nešto od pomenutog ne štima, onda se provera nastavlja u "bazi"!
                Onaj ko je sebe obeležio tako što je izvršio neko krivično delo ostaje u bazi podataka MUP-a, a prilikom rutinske kontrole policajac koji "naleti" na ovakvo lice dužan je da o tome podnese izveštaj u koji se upisuje sve relevantno.
                Pravilo je da se licu ovo ne saopštava već se provera radi na distanci dok partner "glupim" pitanjima zamajava lika!
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Desilo bi se isto u Srbiji, znam ljudi koji su isto prosli. Nisi me snimio da sam brze vozio, niti mozes da dokazes, nema sta da trazis. Za RS neznam...a kako bi to bilo tamo ?

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Danas oko 18 časova. Lokacija je nova hala na Novom Beogradu (Beogradska arena) tačno kod prvog kružnog toka.

Nekih 400m pre hale prolazim kroz trepcuce zeleno svetlo (ono kad zatreperi pre cervenog). Neposredno uz kružni tok ispred mene iskaču dve nindža kornjače (policija u plastici za razbijanje demonstracija). U prvom trenutku pomislio sam da su motoristi kad ono to su im samo šlemovi. Zaustavi mene i čoveka u srebrnoj fabiji.

Prvi pandur kaže da sam prošao kroz crveno ali da sam kao fini gospodin zaslužio da me kazni mandatno 1000din. Još mi reče kako je kod sudije 6500 din. i 6 meseci zabrane.
                    Drugi pandur uze dokumenta i zapisa u rokovnik.
                    Ja im rekoh da nemam 1000 din ali da mogu da donesem ili da zovnem ćaleta da donese.
                    Oni u glas da nema problema da su tu još 2.5 sata ali da će posle toga da pišu prijavu.
                    Zovnem ćaleta i dok sam ga čekao proučim klošare. Brzo su se nagodili sa čovekom iz fabije jer on nije bio ni vezan pa su mu i tu učinili. Naravno pare je odmah stavio u džep. Nikakva priznanica.
                    Kad mi je došao ćale, sednem s njim u kola i dogovorimo se da ipak neplatimo.
                    Čim smo izašli čale poče da daje 1000 din ali da traži priznanicu. Na to će prvi pandur, pa ja vam činim da neodgovara za crveno a vi mi tražite priznanicu.
                    Tu sam ja puko i po savetu nekih ljudi sa foruma tražim im legitimacije, drugi pandur ponudi značku ali ja sam bio uporan legitimacije ili zovem POLICIJU.
                    Prvi pandur mi istog trenutka vrati dokumenta i reče da je cela situacija izmakla kontroli i da je efekat kažnjavanja već postignut te da mi se isti propust neće ponoviti i da mogu mirno da idem!!!
                    I tako mi odosmo...
                    Zaključak je jednostavan: izašla bagra da se malo nafatira UŽAS KO U BUGARSKOJ sredinom 90tih.

P.S. Tetak stvarno mi je muka što ovi banditi po Beogradu toliko kvare ugled policije i nadamse poštene većine u službi.
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• Bebac
                      CBC Član
                      • 27.05.2006
                      • 35

Originally posted by TETAK
                      Slično bi bilo i kod nas uz obavezan pregled vozača , putnika i vozila.Proverili bi zatim papire svih prisutnih i naravno status vozila.Ako je sve ok, zahvališ se gradjanima na saradnji i.....čao!
                      Problem nastaje ako nešto od pomenutog ne štima, onda se provera nastavlja u "bazi"!
                      Nisam bas siguran da ovo spada pod slicnost sa opisom situacije koju je opisao PULSAR. jel se slazemo?

Comment

• dusan
                        CBC Član
                        • 25.03.2006
                        • 21

Originally posted by BRABUS
                        Desilo bi se isto u Srbiji, znam ljudi koji su isto prosli. Nisi me snimio da sam brze vozio, niti mozes da dokazes, nema sta da trazis. Za RS neznam...a kako bi to bilo tamo ?
                        Ovo je samo jedan od slucajeva u kojem sam bio. Putujem sa rodjakom, koji vozi ne registrovan automobil , sa gumama ccelestonkama ( sa slabim pneumaticima ) a nismo upotrebljavali ni pojaseve za vezivanje.Zaustavlja nas patrola policije prilazi policajac naravno trazi dokumenta u koja tako reci samo bacio pogled, kaze niste vezani to je 10 KM. Mi platismo da bih prosli sa sto manjom kaznom dok nije primetio i da je registracija istekla. Po uzetom novcu hteo je da stavi novcanicu u dzep kada u tom trenutku dolazi medjunarodna policija, e ljudi tog trenutka mi je policajac izgledao kao duga, samo je menjao boje kao semafor. Bio se toliko prepao da je potegao za blocic i napisao novcanu kaznu od 10 KM. Znam da je moj role bio napravio veci prekrsaj pa vas pitam dali nas je zaustavio kontrole radi ili zbog drugih razloga/potreba????????

A kako sam napisao za Australiju, znaci nisam znao da me prati policija, kada sam im letio ispred nosa. Naravno kada su me zaustavili trazili su da urade alko test, ali nisu imali pravo da me cimaju za brzu voznju ( u zoni od 50 sam vozio preko 90 km/h ) jer nisu imali dokaz iako su pratili moju brzinu da me zaustave. Tako sa sam ovde prosao bez kazne.
                        Kao sto sam napisao u gornjem postu za brzu voznju sam platio $173, jer me tada uhvatio radar. I njegov kolega mi je htio da oprosti kada sam mu rekao " pa lep rodjedanski poklon od vas" ali vec bilo kasno jer je njegov kolega bio upisao podatke.

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Mi smo nekoliko takvih skotova u uniformi izbacili iz službe a očekuju ih i sudske presude.Poenta je da gradjani zaista bez ikakve zadrške mogu da prijave ovakve slučajeve(pogotovo ako još usput pribeleže i broj novčanice koju su dali) a ja vam garantujem da će se u svakom slučaju izuzetno brzo reagovati a da onaj koji je dao novac(bez obzira što je i davanje mita k. delo) neće imati nikakvih problema.
                          Tražili smo promenu zakona u smislu da naši ljudi(naravno prikriveni) mogu da isprovociraju ovakve "policajce" da uzmu mito a da to bude validan dokaz za krivični progon.Po sadašnjem zakonu to ne može....
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• r1cer
                            CBC Senator XXL
                            • 22.01.2006
                            • 363
                            • Beograd

Imam pitanje za gospodu ovlašćena lica. Na kakva sam ja pitanja dužan odgovaram OSL-ovima i koji zakon kršim ako ih ne odgovaram. Pod tim mislim na pitanja tipa gde radiš/studiraš, šta ti rade roditelji, gde si krenuo, gde si bio itd. Drugo pitanje, da li pripadnik tzv. "interventne brigade"(oni što voze pajero sport uglavnom) ima pravo da me dodiruje za polni organ prilikom "PREGLEDA" i ukoliko to ne sme kako ide procedura kada bih ja to želeo da prijavim.

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Ne moras ti ni na jedno pitanje da odgovoris, ali onda menjas nacin i trajanje postupanja prema tebi i apsolutno uvecavas svoje sanse da zavrsis u nekoj stanici da bi oni utvrdili ko si i da li si mutav (jer cutis).

Taj dodir sto pominjes je opet relativna stvar jer je u 99.9% slucajan, a u velikom broju slucajeva se desavalo da se tu nadju skrivene razne stvacice (droga, oruzje...., pa cak i bombe ).

Da si zensko, onda bi taj procenat sigurno bio manji, ali sa druge strane, musko ne sme da pregleda (pretresa) zensko i obrnuto.

A mozda si naleteo i na nekog koji voli decake, a ti mlad, lep, zgodan.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• SALE
                                CBC Senator XXL
                                • 04.01.2005
                                • 841
                                • Banovo Brdo

Znaci tacno je da su gejovi
                                Zar nije to kao, slucajno pipkanje nemoralno i ponizavajuce ili i to spada u pregled

Comment

Working...
                                X