Ovlascenja policije....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Pa sta to znaci da treba da savijas ledja svakom polupismenom "ovlascenom licu" 206je u pravu dok sam vozio Xm tamo negde 96 nisam mogao da se odbranim od njih skoro svaki dan provere nekad i 2x a auto je bio kupljenu salonu u bg-u Cimosu prva registracija BG dugra PG treca Ni,cak su jednom neki ovcari u uniformi pretili da ce ga oduzeti dok im nisam uzeo po koka kolu i pljesku

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

Staljinisticke medote i bazicna psihologija masa,teror po slucajnom uzorku,nezasticenog gradjanina bez jakih ledja,nista novo,samo dokle ce tako

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Posto ste vec voljni da objasnjavate, mene interesuju neke gluposti ali meni mnogo bitne.

Ok...pretresa me i pretresa mi auto.....ali jednom prilikom mi je bio toliko prljav auto da ja nisam hteo da stavim ruke na njega kako oni zahtevaju.
        Da li jednostavno mogu da ne zelim da stavim ruke na auto, kao i to da mi naredjuju po 5 puta stani ovde...e sad stani ovde.
        Onda da li mogu da ne vadim ruke iz dzepova kada mi to narede (znam da je ne pristojno) posto sam ih tada mahinalno stavljao jer je bilo hladno (naravno pretresli su me i videli da nemam nista u dzepovima).

I ovo najbitnije....da li mogu da mi zabrane da se smejem, posto ja ne mogu da se suzdrzim pa mi obavezno kazu drsko...sta se smejes a ja kazem...pa sta treba da placem.
        Naravno ne smejem se naglas vec mali osmeh.
        Unapred hvala na odgovorima.

E da jos jedno pitanjce?...al ozbiljno...vrlo mi je vazno bez smejanja
        Pretresa me...pretresa i novcanik i ja izvadim iz novcanika sliku moje gole devojke i naravno ne zelim da mu pokazem. On zahteva! I sta sad? Da iscepam pred njim na komadice?

I jos nesto.....na primer veceras stojimo na parkingu i on me tera da pomerim vozilo....kaze ajde vozi. Da li moze da me natera da vozim posto mu je tako dunulo ako ja necu da vozim. Ocu da mi auto bude tu gde jeste (propisno parkiran).
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by uglavnom_bezopasni

A sto se tice ometanja OSL, nalete dvojica OSL (sa zavrsenim kursom)
          A kako ti sada znas da imaju samo zavrsen kurs? Mozda ste ga zajedno pohadjali.

Daj, objasni mi kako vam se to javilo.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Aloooo, M, citas li??? Ne pretresa te, vec te pregleda.

Ne mozes da biras da li ces se nasloniti na auto ili neces. Moras da izvadis ruke iz dzepova jer u dzepovima mozes da imas oruzje.

Ne moze niko da ti zabrani da se smejes, places i sta god, jedino te tvoje reakcije mogu imati kao posledicu "ostrinu" nastupa prema tebi, tj. ako se smejes, ukapirace da ih pod******s, a onda ce se setiti svih pravila i propisa koje ostoje i poceti dosledno da ih primenjuju ili kontrolisu.

Sve iz novacanika ide napolje, a cepanje necega pred njima, a pre nego oni to vide, moze proizvesti efekat kao i smejanje ili jos ori jer ce odmah ukaciti da je to nesto sto ima veze sa nekim kriminalom.

Moze da te tera da pomeris propisano parkirano vozilo, ali samo ako tada tom ulicom treba da prodju neka vozila pod pratnjom, opasni tereti....

PS Sta je sa mojim baterijama?

Comment

• ivan_alfa
              CBC Član
              • 23.11.2005
              • 41
              • NIS

E vala moram i ja da se umesam.

Mrzelo me da cesljam zakon jer ga oni koji primaju po 150000din mesecno menjaju kako im se di.ne a verujte mi da su upravo oni krivi za ovakav odnos policije i gradjana.
              Nebranim nikoga i medju policajcima ima zrelih pacijenata ali

Originally posted by 206
              Originally posted by TETAK
              E za ovo mi treba naredba istražnog sudije!Slično je i sa vozilima ali i sa stambenim o ostalim prostorima pa i poslovnim prostorijama.
              Sto ti od pocetka i govorim. Da mi udjes u auto ne smes nista vise nego sto smes u stan.
              Nepije vodu ovo uporedjivanje, nemozes da uporedjujes stan i auto, sto se tice pretresanja upotpuno su isti, ali kada pretresaju uz nalog sudije, ima da ti seku u bocu pise "Nitrous", ali posto te poznaju nemoj da se sikiras, nevrsi se petres automobila svaki cas, dok je PREGLED VOZILA I PRTLJAGA sasvim druga stvar i ubraja se u ovlascenja OSL, i vrsi se kada god se ispune zakonski uslovi. I to se vrsi samo povrsno, i tada ima pravo da udje u auto, i da mu malo zasvitkaju oci jer ON nema takav...

Originally posted by M-power
              Posto ste vec voljni da objasnjavate, mene interesuju neke gluposti ali meni mnogo bitne.
              sto si radoznao,

1.prvo treba da te sramota sto vozis prljav auto :x , drugo,sve zavisi od situacije, lepo kazes, a on ako ne neand...alac pa staces, a pazi ovo, lepo se napravis pametan, i kazes JA NECU DA SE NASLONIM NA AUTO ISRLJACU SE, i lepo platis kaznu za prljave tablice, sam si rekao da ti je auto prljav.
              2.izgledas opasno, pa jos mozda nesto krijes po dzepovima, pogodno za napad
              3.slobodna zemlja, mozes do mile volje, da ti zabrani nemoze, da ti pise prijavu za smejanje pez povoda NEMOZE, e sad kakvo raspolozenje to tvoje smejanje prouzrokuje kod njega to je ????
              4.vrlo interesantno, koliko ja znam, posto ti nadju novcanik, zahteva da iz njega izvadis novac i druge vredne stvari, jer mu movcanik dajes u ruke, ti normalno izvatis i sliku, to je tvoja intimna stvar sta je na njoj,ako zahteva, nemozes a da mu je ne pokazes,POKAZES a ne das na uvid pa da se on divi pola sata, iz tvojih ruku na blic da se uveri sta je na njoj, sta ako si se slikao kako vuces neku babicu sa autom.
              5.malo manje interesantno ali,sloboda kretanja!!!!!naspram policijske procene,kako bi ti postupio da isto tako 3 lika parkiraju auto pored tvog auta, oko 3,30h na parkingu,a bas ulicno svetlo iznad tvog auta je pregorelo, i mraaaaak, a oni neprogovaraju ni rec, samo se cuje zvuk kako otvaraju limenke sa pivom????? STA BI URADIO???? Ja bi kupio sebi jedno pivce i pridruzio bi im se. A sa druge stranestavis sebe u ulogu lopova, NEDAJ BOZE, isto tako stanes pored auta i merkas,merkas prodje policijski auto, niti zastane niti nista i ode,ti kazes DOBRO JE NICE SE VRATITI SKORO, i nastavis gde si stao, a ovako oni kazu VOZI DALJE,obratili su paznju na tebe, koliko toliko te snimili, ja mislim da bi se bar triputa razmislio da se igras igre OGREBI I BLAGO TEBI.

TAKO IZGLEDAJU STVARI SA MOG SEDISTA

Comment

• dfast
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2005
                • 1302
                • Hoofddorp NL /Bgd

Meni su jednom prilikom trazili da skinem tablice sa vozila, istekla registracija a nije se imalo para tog momenta, a dusa mlada zeljna voznje tj uvek nekog posla da se zavrsi... Zaustave oni mene, ja neregistrovan i kao ajde na vanredni tehnicki, ja rekoh, pa sta cu na vanredni kad sam vec neregistrovan, rekoh pisite prijavu pa da idem. Nista, mi na vanredni, sve u redu sem izduvnih gasova, kao ajde skidaj tablice. E tu nisam hteo da sam sebi skinem tablice u servisu tehnickog pregleda. Niko od tih radnika to nije hteo da uradi ili im to nije bilo u opisu posla a policajac je to zahtevao od mene. Lepo sam mu odgovorio da nisam automehanicar i ako hoce nek sam to odradi. Cekao sam nekih pola sata, i seo u auto i otisao kuci. Sutradan ujutru me je probudio nacelinik supa u ljermontovoj i fino zamolio da donesem tablice i dodjem po svoja dokumenta koja su ostala kod policije,da bi smo izbegli dalje nesporazume. Naravno mene je do tada vec prosla nervoza i odneo sam ih, btw imao je tako zgodnu sekretaricu (policajka u uniformi).
                Hocu da kazem u sustini mnoge stvari ne moras da uradis ali je cena toga da komplikujes sebi dan, a policiji je sve to u opisu posla, pa ako imas vremena i volje za tako nesto, to se uvek moze.
                Na ljudski odnos i policija manje vise reaguje ljudski kao i suprotno.

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Originally posted by ivan_alfa
                  1.prvo treba da te sramota sto vozis prljav auto :x , drugo,sve zavisi od situacije, lepo kazes, a on ako ne neand...alac pa staces, a pazi ovo, lepo se napravis pametan, i kazes JA NECU DA SE NASLONIM NA AUTO ISRLJACU SE, i lepo platis kaznu za prljave tablice, sam si rekao da ti je auto prljav.
                  To je ono sto pricam....mozda imam para i nemam nista protiv da platim kaznu za prljave tablice i sta jos treba ali ne dozvoljavam da me tera da se prljam.

2.izgledas opasno, pa jos mozda nesto krijes po dzepovima, pogodno za napad
                  Rekao sam da su mi pretresli dzepove i potom stavljam ruke u njih. To se redovno zimi desava nocu kada je bas hladno....drze te po 15 min. napolju, oni drze ruke u dzepovima (imaju i rukavice) a ja ne mogu.

4.vrlo interesantno, koliko ja znam, posto ti nadju novcanik, zahteva da iz njega izvadis novac i druge vredne stvari, jer mu movcanik dajes u ruke, ti normalno izvatis i sliku.....
                  Bla,bla, bla znam i ja sve sta moze da bude zato me i zanima konkretno.
                  Mozda sam uslikao sebe kako smrcem koku na toj slici, ali ja mu kazem to je moja licna stvar na slici i tu je moja devojka gola na slici a i ja sa nom i da ne mogu da mu pokazem.
                  DA li mogu da mu ne pokazem?

>>Sri98 .......baterije su na punjacu ....ako su ti hitne cimni kad si negde pa da ti dobacim

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja bih se radije slozio sa 206-icom.
                    koga vraga ima policajac iz dosade na ulici da zaustavlja i postavlja glupa pitanja (tipa sta radis, cime se bavis, a gde ides, a zasto i slicno) besciljno tek onako i bez toga da ti kaze zasto te je uopste zaustavio- konkretno.
                    ok, zakoni su pisani da mogu da se tumace na milion nacina i daju diskreciono pravo policiji za procene, pitanje je odmerenosti kada je postupa iz dosade/ izivljavanja/ bez smisla a kada je to iz osnovane sumnje u nekog ili nesto.

ne vidim nikakvu svrhu tako slucajnog nasumicnog postupanja policije iz najprostijeg razloga- taj koji nesto radi ilegalno i to krije nece se svojim postupcima odavati na izvolte, niti je toliko glup da nedozvoljene radnje ili predmete drzi tako da budu lako dostupni letimicnim nasumicnim pregledom (kako se vec zove).

valjda i nasa policija zna da je glavni udeo u uspehu necega posedovati pravu informaciju u pravo vreme a to se ne saznaje iz tih ulicnih zaustavljanja bez povoda (rekao bih i svrhe).

nada da ce u ovako gustom saobracaju nasumicno naleteti na nekog krimosa ili trazeno lice (pa jos sa realnom licnom kartom) je po meni naivno u toj meri kao i nada da ce sa neba odjednom pasti neko bogatstvo (neka lutrija, loto, sta vec)-tacnije verovatnoca tog dogadjaja je toliko mala da tezi nuli.

e sad, lakse je uposliti na ulici saobracajce da se bave zaustam (treba nekako da se utucka formalno radno vreme, bez obzira sto je efektivni rad nepostojeci) i kao eto radi se nesto nego mukotrpno i TAJNO pratiti i prikupljati info samo onim koji su interesantni.

ovako su svi gradjani naizgled kriminalci i svi su po defult-u kao nesto predmet policijskog interesovanja.

ne svidja mi se kada me umornog od posla onako bezveze zaustavi bez razloga, smisla, rezona i naravno ne kaze ZASTO. ako sam napravio prekrsaj po clanu tom i tom tog i tog zakona milim lepo, neka mi navede a ja cu da pruzim objasnjenje razumno ili nerazumno svejedno. e onda neka pregleda sta i kako je predvidjeno.

ovako, sve i da policija ima neku osnovu u zakonima to zaustavljanje na putevima a pogotovu na magistralnim i autoputevima pruza jako los imidz jednom putniku namerniku koji dolazi (ili zna) kako funkcionise policija u evropskim zemljama.

postoji i tamo zaustavljanje i kontrola, postoje i periodicne akcije ali to ni priblizno nije ucestalo kao kod nas, i ni priblizno nasumice zaustavljanje bilo koga samo reda radi.
                    kada god sam vozio po Evropi policija je ili bila u voznji istim putem, ili stajala pored puta i osmatrala. samo jednom sam bio zaustavljen i to Austriji jer sam se bio izgubio i nekoliko puta sam se vrteo u krug sto je njima bilo eto sumnjivo, a imao SFRJ tablice (sto je samo po sebi indikativno). i sva kontrola je bila dijalog u 3 prosirene recenice, dobar dan, mozemo li pomoci, imate li dokumenta kao pitanja sa njihove strane.

niti su trazili dokumenta, niti zapitkivali niti slicno a kamoli otvarali gepek...

i to traje minut dva- da sto manje ometa zapoceto putovanje.

ah da, prisustvovao sam i poteri (drugom prilikom) sve zajedno sa helikopterima i nisu bili bas nezni- ali nisu dirali nasumice vozace nego samo 2 konrektna vozila su ih zanimala.

mi jesmo prosli kroz jako tezak period i haos ali da li ne nuzno da se praksa i metodi policije zadrze na premisama tog doba...mozda moze i u policiji da tranzicija (ka gore pomenutom dozivljaju iz Austrije) u razmisljanju dobije zeleno svetlo.

polciija da, ali nevidljiva za obicnog savesnog gradjanina u vrsenju svojih poslova. a iz iskustva drugih znamo da je moguce...
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Rubi
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 519
                      • Beograd

@sri98

Moguce da sam se za***, ali sam skoro 100% siguran da ministar policije nema policijsku znacku (to jest, da se ispravim - mislim da zakonom nije predvidjeno da je ima - to sto se sluzbene legitimacije dele sakom i kapom, to je druga stvar). Znam da profesori na Policijskoj akademiji imaju sluzbene legitimacije, a nemaju znacke. Cela stvar bi trebalo da se svodi na razliku izmedju funkcionera (izabran na vrlo ograniceno vreme) i sluzbenika (u stalnom radnom odnosu u odredjenoj instituciji). U ostalom, nije ni bitno - nije da ce sad ministar policije da krene da pretresa ministra finansija, pa da ce da se u Vladi otvori pitanje ovlascenja...
                      (\__/)
                      (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                      (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

Originally posted by brick
                        ja bih se radije slozio sa 206-icom.
                        Sta bi? =]
                        Morao sam...jace je od mene

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Rubi, poenta je u tome sto mislis da si u pravu skoro 100%, i za to "skoro" si omanuo.

Ima je sigurno, a vraca je po prestanku mandata.

BTW, ministar i generali imaju znacku zlatne boje.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Originally posted by sri98
                            Originally posted by uglavnom_bezopasni

A sto se tice ometanja OSL, nalete dvojica OSL (sa zavrsenim kursom)
                            A kako ti sada znas da imaju samo zavrsen kurs? Mozda ste ga zajedno pohadjali.

Daj, objasni mi kako vam se to javilo.
                            Zato sto poznajem manje vise licno i jednu i drugu stranu. Ako ces konkretno imam najbolje poznavanje (sad vec bivse) prve policijske u novom sadu i tu i tamo saobracaja (oni su jako nepristupacni, valjda misle da ti treba nesto), pratio sam par generacija kursista/kursistkinja, za dosta njih znam sta su radili i pre nego sto su se odlucili za policiju... Pricas sa ljudima i svasta saznas, posebno kad im trebas i sluzbeno i privatno...
                            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                            11.04. 0:12 #2
                            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Citat:
                              A sto se tice ometanja OSL, nalete dvojica OSL (sa zavrsenim kursom) na mog kolegu i pocne drkanje (uz njihovo drsko i bahato ponasanje), dok njemu nije pukao film, jednog je olesio da je zavrsio u bolnici, drugi je uspeo da "pobegne". Dobio je 6 meseci uslovno, nije trebao da ga tuce, kako ce ovaj da prodje na disciplinskoj ce vidimo...

Voleo bih da znam kako bi tvoj ortak zavrsio da kojim slucajem zivi u zemlji Americi.Da li bi bilo uslovno ili bi ostao da lezi ustreljen kao ker pored auta.Samo nemojte one price kako u Americi policija ne ******** bez razloga, ne zaustavlja vozilo ako nije napravljen prekrsaj itd. Kod nas kad se nadju kod sudije:gradjanin i policajac rec policajca i rec gradjanina su jednake.Cak u vecini slucajeva gradjanin ce dobiti oslobadjajucu presudu.Na zapadu rec policajca je velika.
                              Ne bi ni ovde lepo prosao da je naleteo na prave igrace, jedan od ove dvojice je mislio da je nepobediv ako ima znacku, spavao je na casovima i posle na pripravnickom...
                              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                              11.04. 0:12 #2
                              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• TETAK
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3034
                                • Čačak, Srbija

Naredjenje policijskog službenika mora da se izvrši izuzev ako je nemoralno ili ponižavajuće.Naredjenje može da se izda usmeno, gestom ili pokretom ruke ali u svakom slučaju sa nedvosmislenim značenjem.
                                Već sam naveo da sa vozilom nije isto kao sa stanom.Naime stan se pretresa po nalogu sudije(ima više osnova po kojima može da se udje i bez naloga) a vozilo možeš da kompletno pretrakeljaš i u formi pregleda.Za totalno rasklapanje treba naredba!
                                To da li se nekom Zakon dopada ili ne nije relevantno, moramo ga se svi pridržavati.
                                Umalo da zaboravim ono "keženje" na policajca može lako da se podvede pod "omalovažavanje službenog lica" pa da pored vaspitnog rada na terenu popijete i prijavu!
                                Da napomenem na Zapadu je sve ovo još mnogo drastičnije, pogotovo posle 11. septembra(ruke im se pozlatile)!Medjutim tamo se naši ponašaju kao curice i ne daj Bože da se neko pozove na svoja neotudjiva u Ustavom zagarantovana prava.
                                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                                X