"Batica tuning", a konjici leteeee!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boolero
    CBC Veteran
    • 07.10.2004
    • 175
    • Beograd

"Batica tuning", a konjici leteeee!

Evo ja cu ti kazem taj 1.6 ima oko 95 konja e sad da bi ga uglavio mora malo da prepravi nosace motora sa stavljanjem glave iz GTI-a 16 v znaci dve bregaste dobija 140 konjica ko iz p....... s tim sto je malo zaj**ano jer GTI ima kompjutere pa sve to mora lepo da se poveze kad stavi pecurkicu (sparco surer flow) ili K&N(recimo 57i kit) sa nekim izduvom tj celom granom recimo na dva ona izlaza po jedna(mislim da tako ide ispravite me ako gresim) dobija bar 10 konjica ako ne ni svih 15 dakle to je vec 160 konja.Dalje obradom glave motora moze da izvuce 30 konjica bez problem znaci da ne radi nista extremno dakle motor ce trajati to vam je vec 190 konja.E sad ako se odluci za neki chip to mu je jos mozda 20 - 40 konjica sto na kraju daje solidnih 210 - 230 konja koje na tezinu od 740 kila ima da vuku samo tako
    A evo kako to rade strucnjaci
    OTS
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

.....odakle bese to bolero?
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

VG, odakle drugde...
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• alt+64
        CBC Senator XXL
        • 27.02.2006
        • 571
        • bgd

kad ste vec poceli s tracarenjem...

Stari motor od 1.4 MPI koji je imao 75 hp sada ima preko 135 hp i 70% veci obrtni moment. Ovaj auto za stvarno malo para moze da bude azdaja i rado preporucujem svima koji imaju Daciu a vole Tuning neka odrade nece se kajati. Budzenje motora je proslo glatko uradjen je Chip tuning, sportski filter, nove sportske svecice, i jos jedna stvar ali ne bih da je otkrivam , naravno Remus izduv koji je veoma bitan.

Comment

• TAZZ
          Banovan
          • 30.05.2005
          • 1409
          • NBGD,SERBIA

Daj ajd tako mog SAAB-a da IZFRIZIRAMO!!!!!
          Nabavitju ja glavu od SAAB-a 95... i idemo dalje... sa 150 HP, odvrnem turbinu... 195HP, Pechurka sa izduvima cca 15- znachi 210 HP Glava od 95ice... 30 HP... cca imam sad 240HP, sad CHIP-itj 20-40... ZNACHI SOLIDNIH 260-280 HP... JBG... SHTA TJU SAD SA benzinom... nemam dovoljno benzina.. znachi i druga PUMPA...
          I BRE 280 HP ko iz Pxxxx ke... AJD DA ME NEKO STIGNE....

Comment

• Delkan
            CBC Senator XXL
            • 14.06.2005
            • 829
            • 60 km From BG,West

I jos sedne nas cetvoro unutra + ti i to je 285 konja,s`tim sto se ova poslednja cetiri aktiviraju kad onih 280 zakazu...

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

Originally posted by boolero
              Evo ja cu ti kazem taj 1.6 ima oko 95 konja e sad da bi ga uglavio mora malo da prepravi nosace motora sa stavljanjem glave iz GTI-a 16 v znaci dve bregaste dobija 140 konjica ko iz p....... s tim sto je malo zaj**ano jer GTI ima kompjutere pa sve to mora lepo da se poveze kad stavi pecurkicu (sparco surer flow) ili K&N(recimo 57i kit) sa nekim izduvom tj celom granom recimo na dva ona izlaza po jedna(mislim da tako ide ispravite me ako gresim) dobija bar 10 konjica ako ne ni svih 15 dakle to je vec 160 konja.Dalje obradom glave motora moze da izvuce 30 konjica bez problem znaci da ne radi nista extremno dakle motor ce trajati to vam je vec 190 konja.E sad ako se odluci za neki chip to mu je jos mozda 20 - 40 konjica sto na kraju daje solidnih 210 - 230 konja koje na tezinu od 740 kila ima da vuku samo tako
              A evo kako to rade strucnjaci
              Ovo je najjaci tuning ikada!!
              Power of dreams !!!

Comment

• boolero
                CBC Veteran
                • 07.10.2004
                • 175
                • Beograd

Originally posted by M-power
                .....odakle bese to bolero?
                Sa fandja,pre neke 2 godine,clan i ovog foruma,necu da mu otkrivam identitet
                OTS

Comment

• SaL
                  CBC Veteran
                  • 12.01.2006
                  • 121
                  • Srbija

Glupost je neunistiva!!!
                  Prevelika slika nije u skladu sa pravilnikom

Jos malo pa, cew biti neshto i od mene...

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Daj ajd tako mog SAAB-a da IZFRIZIRAMO!!!!!
                    Nabavitju ja glavu od SAAB-a 95... i idemo dalje... sa 150 HP, odvrnem turbinu..

Tazz pa sad LPT od 150ks ide na 210 ko od sale,i bez tolike muke

Comment

• TAZZ
                      Banovan
                      • 30.05.2005
                      • 1409
                      • NBGD,SERBIA

@ WIZ....
                      Pa znam ja da ide na 210 hp bez po muke... to tje da i bude za koji dan... nedelju....
                      Samo .... apostrofirao sam ono.... G 1.6 16V ....

A nisi video da smo tako otishli na 280 KS...
                      Tachnije 285 sa 5 konja...unutra....

Comment

• DejanV
                        CBC Senator XXL
                        • 19.07.2005
                        • 682
                        • Beograd

Sto se cudite, pa prepuni su forumi takvih ideja i postavki ...

A ni stampa nije nista bolja ... pa pogledajte samo "Tuning & Styling", ne treba nista vise ...

U jednom od prvih brojeva, lik iz Grocke kaze malkice spustio glavu svom Yugicu, oprao lepo motor, stavio Weber 34/34 (umesto IPM 32/32), dodao filter za vazduh, bregastu sa nekog FIAT Sport kupea (spicovana na 6.300 o/min) i dobre svecice, pa iz 1.3 litra izvukao tacno 137 KS ... I oni to uredno objave.

Mora da su se oni iz Porsche-a osecali kao totalni idioti posle toga, oni se ubise radeci pa ne izvukose takvu specificnu snagu ...

Postoje dve vrste konjskih snaga, one na forumima i one ispod haubne. Do sada, video sam samo dva slucaja kada je ono sa foruma priblizno odgovaralo onome ispod haubne, mada, istini za volju, nisam se bas ubio istrazujuci, vise onako, usput. Ali znam da sam sa mojih neuglednih 100 KS u Yugu odrao mnoge sa 120+ KS po forumima, da ne navodim poimenice.

KS na forumima su dzabe, uzmes lepo lopatu i izvadis koliko ti treba. Uz malo srece, naletecete na ljude koji ce vam lepo objasniti da odnos kg/ks u stvari ne znaci nista, to je besmislica, bitno je sta oni kazu. A oni kazu kako dvogrli karb dodaje po 20 KS i slicne ******stine.

Pozdrav,
                        DVV
                        Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• Nenad
                          CBC Senator XXL
                          • 06.01.2005
                          • 1364
                          • BBgd/Mow

tog cuda motoristike
                          Boost or bust...

Comment

• Rubi
                            CBC Senator XXL
                            • 06.05.2005
                            • 519
                            • Beograd

A ja se okozio (rodio kozu) da sa 54ks u saobracajnoj dobijem 60 na tocku...
                            (\__/)
                            (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                            (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• DejanV
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2005
                              • 682
                              • Beograd

Originally posted by Rubi
                              A ja se okozio (rodio kozu) da sa 54ks u saobracajnoj dobijem 60 na tocku...
                              I ne samo ti ...

60 na tocku je otprilike 70 na zamajcu, pretpostavljajuci ukupne gubitke od 15%, sto je u slucaju Yuga i celih 20%. I ja imam 85 KS na tockovima, dakle oko 100 KS u motoru.

I znam kako to ide i kako ti sa mnogo vise od mene po prici brzo ostaju iza mene bez nade da me ikada uhvate. A sta je sve moralo da se uradi da tako bude, bolje da ni ne pocinjem. Posto je sve to, je druga prica.

Problem je sto bi ljudi hteli nesto za nista, da uloze 100 evrica i dobiju 100 konjica. E, to nece da moze.

Sto se chip tuning-a tice, sa benzinskim motorm realno je ocikavti oko 10% vecu snagu i oko 10-12% veci obrtni momenat za prirodno aspirirane motore, malo vise za turbo motore. To otprilike i dobijes, to sam uradio Daewoo Nubiri - ima razlike, oseca se, ali je daleko od bilo cega spektakularnog.

Pozdrav,
                              DVV
                              Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

Working...
                              X