motorcikl ?! Jel to ono pola auta pa ga jases i pravis se da ti prija ? Pa obuces ono gumeno odelo umesto da imas lepu kabinu i udobno sediste ? E, ja sam mrcina i volim da imam mesta, muzikica, klima, prozori, krov, 4 tocka.... Glasam za sigurne i ekonomicne (dva strasno relativna pojma).
Ok, volim i ja motorcicle, nije da ne volim
Ali, stravicno su neprakticni...
Prija i vetar u kosi ali samo ako je suncan dan, ne prevruce, na ulici ili vec gde se vozam nema mnogo automobila inace sve smrdi (a i ja na motoru) i sl... Mnogo preduslova za malo uzivanja... Pa onda obavezna kaciga
A vozaci nepristojni pa ne postuju motorcikliste, a ovi se opet voze s dugim svetlima pa smetaju onoliko. Pa oni likovi koji se samo pokazuju oko usca, kakav cirkus Ne smeta meni pokazivanje, neka ih, smeta mi ono jurcanje izmedju automobila, zakacice nekog neduznog ili ce ih zakaciti neko ni kriv ni duzan, a onda uvidjaj, prijava....
A sto balavurdija voli da gine na mopedima, pa to je cudo jedno
Za BGD krajnje neprakticna sprava, za NS idealna sprava... Sve u pravo vreme i na pravom mestu
Dobar skuter (jaci motorcic, dobre kocnice, malo veci tockovi i kvalitetan ram), u beogradu ustedi neverovatno puno vremena. Nema zona, parkiras prakticno ispred objekta (radnje...). Nema saobracajne guzve, nema zastoja i gubljenja vremena. Dovoljno veliki da moze da ponese stvari koje su ti svakodnevno potrebne (bar meni za servisiranje).
Troskovi registracije, osiguranja (moj je 125ccm pa se registruje) su minimalni. Troskovi goriva (potrosnja i nije tako mala sobzirom na velicinu ali nema gubljenja goriva u stajanju i guzvama) su minimalni.
Troskovi odrzavanja su rolnice i kais su smesni....
Ovo su sve razlozi zasto je skuter praktican u Beogradu.
U beogradu je za svakodnevni posao i prevoz neprakticna zujalica, po meni ona trazi slobodno vreme i otvoren put. Ali brzina, startnost, vetar u kosi (ovo ponovo)....
E sad sam procitao ceo post i moram detaljno da odgovorim a i zanimljiva je tema:
Originally posted by prolupator
Ali, stravicno su neprakticni...
To cemo sad da istanacimo ko je krajnje ne praktican.
Prija i vetar u kosi
Kome smeta neka stavi kacigu!
ali samo ako je suncan dan
Zasto? Bitna je samo spoljna temperatura...pozeljno od 10-30C i da ne bude neka provala oblaka.
ne prevruce
U ovom slucaju kola ne smem ni da spomenem pogotovu one bez klime
inace sve *stinking* (a i ja na motoru)
Ovo je generalno najveci problem...veci i od kise snega groma pogotovu ako je u pitanju voznja sa otvorenom kacigom....sa integralnom se moze reci da nema problema.
Mnogo preduslova za malo uzivanja... Pa onda obavezna kaciga
Malo uzivanja.....mislim sta odgovoriti na ovu konstataciju.
Sto se tice izjave....obavezna kaciga....hoces reci obavezno je sacuvati glavu........ a uporedo obavezan pojas u kolima.....ma strasno!
A vozaci nepristojni pa ne postuju motorcikliste
Tu smo ravnopravni....ne postujem ni ja njih.......u stvari nismo ravnopravni, citam ih ko knjigu za razliku u obrnutom slucaju te mi taj standardno prezentiran problem ne smeta ni najmanje.
Pa oni likovi koji se samo pokazuju oko usca, kakav cirkus Ne smeta meni pokazivanje, neka ih, smeta mi ono jurcanje izmedju automobila, zakacice nekog neduznog ili ce ih zakaciti neko ni kriv ni duzan, a onda uvidjaj, prijava....
A sto balavurdija voli da gine na mopedima, pa to je cudo jedno
Tu si potpuno u pravu a upravo im se to i dogodilo ne davno kada jedan od likova koji stalno dolazi na usce nije opazio divljaka pa je bilo sta je bilo....znaju svi. No opet...to nije moj problem
Za BGD krajnje neprakticna sprava, za NS idealna sprava... Sve u pravo vreme i na pravom mestu
Skroz kontra.....za BG izuzetno prakticna stvar. Svuda sam brz, prohodan, zavrsim milion stvari, parkiram se gde hocu, samo sto ne udjem u ulaz da pitam sta sam hteo, svrljam se po adi dok oni jadnici traze mesto pola sata a posle kada se vracaju cekaju prvo pola sata da se izluftira auto da ne dobiju toplotni udar a onda jos pola do sat da izadju do onog semafora.
Do posla imam 8km....najsporijim scooterom u gradu (mojim) stizem za 12 +- 2 min
Kolima za 25min - 5min a + desava se cak i do 60min
+ trazenje parkinga za motor tacno 0 min a za auto u proseku 10 min. danas bas 20min popizdeo sam
Kada idem motorom ustanem pola sata kasnije i ne gledam u pasulj koliko ce mi bas taj dan trebati do posla a u jednom danu zavrsim citaj "milion stvari" za koje bi kolima morao da se cimam 3 dana i to sve da ustajem barem sat vremena ranije.
Od grada pa do kuce....izuzev vecernjih casova mogu sa formulom da stanem na crtu, ko ce pre stici od dorcola do banovog brda i da zalozim ceo svoj zivot u cilju opklade a da pritom ne predjem brzinu od 60km/h ( i onako ne mogu brze)
Mali potrosac....znaci u dve reci stedi vreme i novac znaci jednom recju praktican.
Jos kad mi gumetina nabaci nitro a 206 to nasteluje ima da spustim prosek za 2 min hehehe
Nije za pohvalu ali dok sam na motoru za mene propisi ne postoje
Da stanujem u nekim juznim zemljama gde je 90% vremena odgovarajuce za motor auto za mene uopste ne bi ni postojao...eventualno neko dostavno vozilo
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Ma, sve te "nevolje" bih i prezalio samo kad bih imao gde da "lagerujem" motorcicl Nema se ni dvoriste ni garaza, a hodnik mi mali. Vazniji mi plakar od motorcica A stize i dete, pa tek sad nema teorije za takav looksuz kao sto je dvokolica
A za taj pichvajz na uscu nisam cuo, mada po logici stvari na tu koncentraciju gluposti neko &*%&^%& mora da se desi i to periodicno
Svako ima svoje mane i prednosti, ali osecaj na motoru . . . e to je nesto posebno, pogotovo ako uzmemo u obzir ovaj dream machine (kako bi ovo posedovao )
Samo gde bi ga cuvao preko zimi
Mislim da jedino sto mnoge ljude sprecava da poseduju bilo koji od dvotockasa jeste mesto gde bi ga cuvali, a i ne moze da se vozi na -5 (moze ali i nije neki feeling)
Ja imam skuter, nemam garazu, drzao sam ga godinama ispred zgrade, a od skora je na placu. Nije problem kad se vozi, najveci problem je zima i zimovanje.
Ovih godina vidim da se vozi prakticno 8 meseci u godini, a ne kao ranije samo 3-4 meseca.
Da naravno i dodje ono sumorno vreme u beogradu pa jos se i sat pomeri, pa jos i one guzve kad krenu dodjem u iskusenje da iako je hladno upalim motor i vozim dalje....
Comment