Kucni ljubimci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragon
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2006
    • 963
    • Beograd

Slobodno batali tu kombinaciju. Nesto tu smrdi.
    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Ni ne razmišljaj o tom "kombinaciji". Nebitno koja je rasa u pitanju, dobar odgajivač će uvek biti srećan da ti pokaže kuju sa štencima, štaviše, insistiraće na tome, a i daće sve od sebe ukoliko je u mogućnosti i oca da pokaže.

Comment

• low rider
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2006
        • 613
        • Beograd

Laicko pitanje, ne racunajuci ove odgajivace koji zlostavljaju pse, u cemu je tolika razlika izmedju razlicitih odgajivaca rotvajlera ?

Mislim koje to osobine psa konkretno juris i sta pokusavas da izbegnes (neke bolesti ?), sta se to lose moze desiti ako pogresis odgajivaca. Nekako kapiram shtene je rotvajler ako su roditelji rotvajeri, ostalo je na vlasniku.

Komsinica mi je imala 2 puta rotvajlera i svaki je imao neke tipcne probleme i bolesti vezane za tu rasu, oba su umrla cini mi se sa 9 godina. Koliko sam razumeo to im je inace prosecan zivotni vek.

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Pa to je vec sfera kinologije, postoje odgajivacnice na glasu, iz kojih su potekli psi izuzetnih karakteristika koji su imali uspeha takmiceci se u zemlji i inostranstvu.

U svetu rotvajlera najveci uspeh je postati Klubsieger, dakle klupski sampion u Nemackoj, sto je nekoliko puta poslo za rukom nasim odgajivacima. Znaci, najbolji si na svetu.
          Pored licne satisfakcije, velika je i materijalna dobit jer takvi psi vrede nekoliko desetina hiljada evra, a prica se da su neki prodavani i za preko 100.000 dolara.

Dobra odgajivacnica veoma vodi racuna o parenjima tj. genetici, pokusavjuci da istakne dobre karakteristike rase i tip psa koji zeli. Kod dobrog odgajivaca trebalo bi da si siguran da su roditelji zdravi (bez displazije kukova), da su stenci dobro odgajani, vakcinisani, ocisceni od parazita i da nema muvanja sa papirima.
          Stvar je kompleksnija nego sto izgleda i to je veoma ozbiljan posao. Znam nekoliko ljudi koji se maltene profesionalno bave uzgajanjem rotvajlera i od toga lepo zive. Na kraju, tako je to kod vecine popularnih rasa.

Svaki pas iz odgajivacnice u imenu nosi ekstenziju, pa je svakome, ko je ozbiljan, u interesu da eventualni kupci budu sto zadovoljniji i da njihovi psi imaju sto vise uspeha.

Ja nisam imao velike ambicije, mislo sam da izguram par legala, ali trenutno nemam uslove. Ipak, obradovao sam se kada sam slucajno na netu video da je jedno stene od moje kuje zavrsilo u Americi i da je bilo sampion u razredu mladih na nekoj izlozbi.
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• gt nebojsa
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 348
            • Preljina,Cacak

@Dragon:
            Cuo sam se sa Sasom.
            Proveri PP,da ne iznosim detalje.
            Trebalo bi da vidim da odem do KG kad ugrabim vremena,pa cu da ga posetim.
            Hvala na pomoci.
            @low rider:
            Manje su sanse da ce neko da ti uvali nesto ili da pokusa da te za-ebe kad je neko iole poznat kao odgajivac;bio registrovan ili ne.Mada sans i dalje postoje...
            Kad ti nekoga preporuci neko ko se u kinologiju razume bolje od tebe,onda ti to nesto znaci.
            Ja licno bih uzeo stene i od coveka koji ne izlaze pse,ali da su psi kvalitetni.
            Medjutim,toga malo ima.Ciji psi iole vrede,taj je bar pokusao nesto da postigne na izlozbama.
            Ja licno nemam izlagackih ambcija,ali hocu kvalitetnog psa.Takodje,zvucno ime mi samo po sebi nista ne znaci.
            Ne razumem pitanje odgajivaca-jel' ti treba pas za izlozbe ili za kucu?
            Moje je misljenje da bas ovakva podela umanjuje kvalitet pasa.
            Pas je ili u standardu ili nije;mana imaju svi psi,neki manje neki vise.
            Rot ili je rot,po standardu ,pa sad neki su buduci sampioni,neki nisu,ali to ne zavisi samo od porekla psa;ili je nazalost sa nekom od diskvalifikacionih mana,pa nije za priplod.
            Tu dolazimo do onoga sto pojedini odgajivaci rade,vade rodovnike za sve pse,samo da se to rasproda.Na onome ko kupi psa je da otvori cetvore oci,da vidi sta uzima.Posle nema nazad.
            Ja licno bih takve primerke poklanjao,uz ogradu sta nije kako treba,ali nisu svi kao ja.Mada ima i dosta korektnih ljudi.
            Mislim,i ti psi koji su sa tezim manama ce verovatno karakterno biti dobri psi,ali ne mogu dalje u priplod,ili bar ne bi trebalo.
            Standard je tu da se postuje,i cini mi se da se nije menjao,sem dela o repu.Nije na nama da ga korigujemo.
            To sto mnogi rade sta hoce je i dovelo do ovakve situacije;da prosecan ljubitelj pasa,kao ja,ne moze da uzme stene rase koju bi hteo dok se dobro ne informise.Izgleda da je vreme da se nesto menja u srpskoj kinologiji...
            Toyota Čačak

Comment

• low rider
              CBC Senator XXL
              • 03.04.2006
              • 613
              • Beograd

Interesantno, nisam znao da stvari tako stoje, mislio sam da je mnogo lakse kupiti rasnog psa i da nema toliko peripetija.

Ja sam iz sveta dzukela meshanaca, pa nikada nisam dolazio u dodir sa tom problematikom.

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

Da ne bude zabune, gajim simpatije i za mesance, dugo sam imao jednog.

Nebojsa, kad te neko pita da li ti treba za izlozbe ili cisto za ljubimca ili cuvara, ponekad ima smisla. Nisu svi psi iz istog legla istog kvaliteta. Veoma rano moze da se proceni (doduse, ne 100%) koje stene je perspektivnije. Zato odgajivaci zele da takvo stene ode kod nekog ko ima takmicarske ambicije, jer je steta da pas zavrsi u zapecku.

Naravno, ima ljudi koji zele dobrog psa, ne zanima ih da se bakcu sa izlozbama i ja to postujem. To je cest slucaj sa ljudima koji imaju lovu, izvade 500 ili 1.000 evra za stene...kao u svemu, hoce najskuplje.

Ako vec pruzas ljubav, izdvajas vreme i novac, onda je, po meni, bolje da nabavis kvalitetnije stene, jer nikad ne znas, moze stvarno da bude lep pas.

Comment

• gt nebojsa
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 348
                  • Preljina,Cacak

Takodje imao mesance,cak mozda i jednog ponovo.Nagovaraju me moji da uzmemo pored rota i nekog mesanca.
                  Drugo,stoji da ima primeraka koji su kao stvoreni za izlozbe.Medjutim,realno,nisu ni svi psi koje oglasavaju ekstra primerci,pa su bas za to.Rekao sam do cega,po meni,dovodi takva podela od strane ljudi koji prodaju sve pse-i one sa manama.
                  Ne verujem da bi mogao da budem odgajivac koji se time bavi profesionalno.
                  Svoga odraslog psa ne bih mogao da prodam,pa ne znam koje pare da se nude.A to ljudi rade i od toga zive.
                  Takodje ,primerke koji imaju neku eksterijernu manu ne bih prodavao.
                  Da se malo vise odgajivaca vodi ovakvim pravilima,kvalitet bi bio bolji,i prosecan kupac bi lakse mogao da kupi stene,i da bude siguran sta je kupio.
                  @Dragon:
                  Sad si me podsetio-znam coveka koji je pre par godina negde u Vojvodini kupio dobrog rota,za dobre pare,sa motom:" 'ocu da sve imam vrhunsko."
                  I pas zavrsio vezan u dvoristu ispred njegove firme...
                  Toyota Čačak

Comment

• gt nebojsa
                    CBC Senator XXL
                    • 11.05.2007
                    • 348
                    • Preljina,Cacak

Pozdrav ljudi.
                    Uzeo sam stene pre par dana,nikako da se do'vatim foruma...
                    Muzjak star skoro 2 meseca,uvani Meda,zvanicno ime ce biti neko na T,dok stigne rodovnik...
                    Slike uskoro,samo da ih prebacim u kompIjuter.
                    Toyota Čačak

Comment

• Dragon
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2006
                      • 963
                      • Beograd

Comment

• gt nebojsa
                        CBC Senator XXL
                        • 11.05.2007
                        • 348
                        • Preljina,Cacak

I da dodam:hvala svima na podrsci i pomoci,ovih prethodnih nedelja.Nadam se da nisam udavio nekim pricama.
                        O poreklu stenca kasnije,ne znam sve napamet,pa kad stigne rodovnik...(tata Kolombo Radkestein,mama-Mamba ili nesto slicno,
                        nisam zapamtio,njena majka Flora od Dragicevica,i sl...,ima negde i Rick von Burgthann,Yoy v.d. Crossener Ranch,medju precima...itd).
                        Pozdrav!
                        Toyota Čačak

Comment

• mishio
                          CBC Senator XXL
                          • 29.05.2007
                          • 1204

aaa super, nasao si pravo stene, kratka njuska super ..

samo rep seci, moj nema rep i mnogo je bolje tako.

ps. ako znas nekog da ima zenku da zaskoci moj rot koji put nije ocenjen ali ima uzasno jak rodovnik a da ne pricam kakav je macan inache

Comment

• Sapcanin
                            CBC Senator XXL
                            • 13.12.2006
                            • 317
                            • BG
                            • Peugeot

joooooooj kakav je
                            Hocu i jaaaaaaaaa.....
                            Kako li bi se slagao sa vucjakom?
                            Poljoprivredne masine

Comment

• M@rio
                              CBC Veteran
                              • 13.07.2007
                              • 166
                              • Čačak-Beograd(studiram)

Sladak malisa nema sta.Koja je cena malog medveda?
                              If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• AlexRS
                                CBC Senator
                                • 27.10.2007
                                • 234
                                • Borca

Ijaaoooo.... Vidi ga blenta maleni... kao mali medvedic... Sta reci super... ziv i zdrav bio i veliki porasto i naravno da se lepo slazete i druzite

Comment

Working...
                                X