a kao trudim se da prvo razmislim pa onda da kuckam... buldog mi se i svidja zbog svoje trapavosti.... neki predlog? razmisljao sam i o amerisckom stafordu ali mi je nekako pre "jak", ima drugar jednog divljaka...
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Staford....Jes malo lud dok ne poraste ali je super skroz, evo ja ga drzim u stanu i bilo je malo frke u pocetku jer je ipak blesavo kuce ali navikava se polako...A snjim mozes da trcis dok ti muda ne otpadnu
Mislim da bi ti odgovarao labrador retriver. Nije bas 20 kg, malo je veci, ali je sasvim prikladan porodicni pas sa kojim mozes lepo da se zezas, ali i da trcis. Posto je to u osnovi pticar, jako voli vodu, pa je i to zanimljivo da odes na reku, jezero i sl. Voli decu i lako se dresira.
Buldog je gotivan, ali mislim da su stenci dosta skupi.
Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
U ostalom, ne znam baš ni jednu životinju na svetu koja bi bila srećna da mora da trči 10km (psi su srećni jer su sa gazdom, ne zato što trče). U ostalom, jeste li videli nekad životinje u prirodi da džogiraju? Ne bih rekao?
I gazdama bi trebalo zabraniti tih 10km trčanja jer je ta forma treninga, osim ono ako nisi profi maratonac ili triatlonac, totalno pogrešna i nefikasna.
Ima već tema o tome, da ne trujem ovu.
Uglavnom, umesto da životinje učite da trče pogrešno kao mi (10km u jednom tempu, sa ohlađenim mišićima i naviknutim srcem i plućima), naučite nešto od životinja što se tiče trčanja - trčite istrčavanja sa mnogo promena tempa.
PS. Zato labrador može da pliva nekoliko dana bez prestanka, pa ko voli
Vidim ja da treba da trazim nekog lovackog psa... Snoopy-a (Beagle) mi neki preporucuju, ali ne znam nista o ovom psu sem onoga sto ima na netu...
p.s. nisam mislio da pas mora da izdrzi trcanje sa mnom, samo mi je to jos od malena bio san, od drugara nema vajde, oni vise vole neke druge discipline...
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Ako te zanima Bigl mogu da ti se raspitam kad ce biti sledece leglo od odlicnih roditelja.
Ne bih se slozio sa Banetom sto se trcanja tice, 10km trckaranja pored gazde nije nista za bilo kog odraslog sluzbenog ili lovackog psa.
Comment